Bela tehnika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

Bela tehnika

Ne znam je l tema adekvatna za forum, ali verujem da ima dovoljno diskutanata od kojih bi moglo da se čuje kojekakvo korisno iskustvo ili savet.
    U pitanju je veš mašina, pošto se to ne kupuje na godinu dana već na duže, interesuje me je l se ko ponovio skoro ili zna šta vredi.

Whirlpool od pre 6 godina radi manje-više ok (samo jedna intervencija zamene grejača za to vreme) ali treba mi bolje, i centrifuga i po mogućstvu sušenje jer kačenje veša u gajbi bez terase smara opasno. I sve to u slim pakovanju.
    Alternativa bi bila slim mašina i slim sušalica, ali ne znam da li sušalici uopšte treba odvod ili može bez toga.. Vidim neke (kondenzacijske) imaju posudu za vodu, neke imaju crevca, nije to ionako ne znam kakva voda da treba poseban odvod za to?

ovako nešto odgovara opisu http://www.tehnomanija.rs/katalog/candy ... w-264.html
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Re: Bela tehnika

Jako malo firmi pravi kombinovane masine, Candy je najozbiljniji. Ostali imaju u ponudi po jedan dva modela.
    Candy je takodje najozbiljniji i kada su slim verzije u pitanju, opet jedini imaju vise modela.
    Btw. nedavno sam video, Gorenje kombinovanu masinu sa punjenjem odozgo. Mozda ti to igra ? One su sve manje od klasicnih "punjenje spreda".
    work in progress

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

imam neku indesit i pere i susi. susenje ne koristim jer posle oci ispadnu dok ispeglas sve. delovalo je kao dobra ideja kad sam kupovao
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Te za susenje nisu da se uvek koriste, ali kad zatreba...
        Ja sam da to treba da ima svako, ako moze da si priusti, nek se nadje.
        work in progress

Comment

• Ji 4Tze
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 806
          • bg
          • Honda CR-V 4WD

Ma meni za sušenje treba kao i za pranje. Imam mesta za dve slim mašine od toga jedna (za sušenje) da bude bez odvoda.
          Ono što sam probao (nije u slim pakovanju i nije ni najnovije) - nije problematično za peglanje.

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Ne znam nikoga ko je skroz zadovoljan sa tim susenje delom.
            I keva i sestra imaju kombinovanu i dalje ako mogu, suse klasicno.
            Misli o tome
            work in progress

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

pa da ali imaju kombinovanu. Zato me i zanima ova druga varijanta, tj. odvojeni uređaji
              da imam više mesta ne bih imao dilemu, uzeo bih pune veličine oba uređaja, ali..

Comment

• 230
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2007
                • 775
                • Semberija

Ja sam prilično dugo koristio sušilice putujući kojekuda po svetu, nikada nisam imao problema sa gužvanjem (nekoliko programa, pa odabereš najprikladniji, čak i program posle koga ne treba peglanje, ali traje satima) ali ovo su mahom bile neke maxi varijante. Kombinovanu, pa još slim, nisam nikada koristio, ali imam isti problem kao i ti, s tim da ja imam prostora samo za jedan takav uređaj, i više bih voleo da je i on slim...
                155+75=230
                VIVA LA VITA!!!

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Kvaka jeste da se pogodi program koji ves ostavi blago suvim. Ako se preteruje, onda ga je nemoguce ispeglati, ali ako ostane blago vlazan, moze da se pegla i odlaze odmah. Taman ga peglanje osusi do kraja.
                  work in progress

Comment

• nickname
                    CBC Veteran
                    • 01.07.2009
                    • 116
                    • Beograd
                    • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Moji imaju Bosch sušilicu. Starija sa posudom za kondenz, full size. Skoro nikad je ne upotrebljavaju. Ali kad je koriste nikad ne suše do kraja veš, tad se najviše zgužva, nego da ostane tek tek vlažno pa onda na peglanje ili sušenje u sobi. A veš mašina im je neka nova Bosch punjenje odzgo, 1000rpm centrifuga display trtmrt (600-700€!). Ja sam sebi uzeo neku no name (crvena na rados' ) ali je klasika, ništa sušenje, programiranje itd.

EDIT: Uzelac je praktično u isti minut rekao isto što i ja

Comment

• 230
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2007
                      • 775
                      • Semberija

Ne znam za kućne, ali ove su sušile do kraja bez gužvanja. Opet napominjem da su to bile dosta glomaznije sprave, u praonicama, pa ubaciš novčić ili nekoliko...
                      155+75=230
                      VIVA LA VITA!!!

Comment

• Ji 4Tze
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 806
                        • bg
                        • Honda CR-V 4WD

Ma ono što sam ja koristio (neki američki whirlpool, čini mi se) je gužvalo daleko manje nego da sam ga skinuo sa žice, o tome se radi.
                        Drugo, i bitnije, nemam terasu i smeta mi veš u stanu, ok je bilo meni i devojci ali ta vremena su ipak prošla. Ako može da se izbegne kačenje, sušenje i skidanje veša, super..

Čak sam razmišljao i o opciji mašine za pranje sa punjenjem napred i sušilicom koja bi stajala na njoj...

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Uzmi Candy odlicne su masine...i ako presusi ves,peglom na paru poprskas i ispeglas...ma nemas problema oko peglanja,znaju zene kako se to radi...

Comment

Working...
                          X