Re: Putovanje u Sengensku zonu - iskustva, saveti itd...
Originally posted by Vocko
Kako si uspeo da se zaglavis u pesku tj odakle ti ideja da parkiras auto na plazi?
Otišli smo u Asprovaltu na vikend i nigde nije bilo mesta za parking. Vozajući se naokolo naišao na improvizovani parking, bilo 10-ak kola parkirano. Prvo sam izašao i pogledao mesto u redu iza poslednjeg auta i video da je dole zemlja, samo prekrivena tim krupnim peskom s plaže, dakle čvrsto tlo. I stanem ja odmah u red iza poslednjeg auta i sve bilo ok, a onda se našao neki lik i počeo da objašnjava da tu pauk nosi vozila. I ok, ja da izađe, šta ću. Međutim, nisam izašao u rikverc s parkinga, već u napred, samo pun levi i izlazim na put tj. taj dok. I tu je nastao problem jer je ispred bio samo pesak, a ja mislio da je kao na parking mestu, samo s površine... I kad sam video da sam kljucnuo, probao napred, nazad, levi, desni... Svaki pokušaj je rezultirao samo ukopavanjem i već posle drugog-trećeg pokušaja već je Subaru ležao patosom. Ja otkačio, par puta probao na silu, alo gume su već celim profilom bile u pesku. Zasmrdelo kvačilo i to je to. Hteo neki s SUV-om da me izvlači, ali sam ga odbio da i on ne faasuje i našao traktoristu koji me je ošišao za 30€... Problem sa kvačilom se manifestovao samo proklizavanjem pri jačem ubrzanju i to preko 4000rpm, ostalo sve ok. Vozao sam ga tako par meseci, pa kad sam došao do para ipak uzeo novo. Nisam morao, al' neka...
Comment