Gormiti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gazda Milutin
    CBC Senator
    • 31.01.2008
    • 267
    • Pancevo

Gormiti

Da postavim pitanje ovde jer vas sve smatram ko' siru familiju.

Da li jos nekog (roditelja prvenstveno ) trese groznica zvana - GORMITI - ?

Za one neupucene - To su mala plasticna sr*njca u obliku razno-raznih cudovista koju izvlacite iz kesica kao slicice. Uz figuricu dobijes i karticu sa opisom ko, sta, koje su mu moci... Postoji 6 plemena (pleme zemlje, sume, mora, vazduha, magme i lave) Svako pleme ima sedam clanova pa puta 6 dodje se do cifre od 42 komada.

E sad, sve bi to i bilo ok da isti nisu zapakovani u NEPROVIDNU kesicu sa majusnom rupicom na kraju po kojoj ti od prilike pogadjash koja je fela (pleme) al' samo najiskusniji "pipachi" kesica mogu, od prilike, da provale i koji je.

Moj prvenac/prdavac od 3 i po god. je lood za istima i za sada, na srecu, nemamo duplikata.

Sve pisem u nadi da cu medju vama naici na sapatnika u jurcanju za nekim odredjenim gormitom pa ,eto, cisto da se izjadamo jedan drugom

Sta sve danas nece da izmisle da izvuku novce sirotim roditeljima.

Pokusao sam da to sasecem u korenu i izvucem se al' tetke, teche, babe...Strasno! ...I gurnuse me u hajku!

Za devojcurke je ekvivalent Minnies (maleni konjici) i svet mora pa neko, mozda, to juri...
    - Govori tiho i vodi psa sa sobom! -
  • Igor_sd
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 146
    • Smederevo
    • 607 2.2 B tiptronic

Re: Gormiti

De me nadje... Moj klinac vec snimio "ekstra ponudu", pakovanje od xx komada za samo xxxxx dinara. I jos ima fore koji su originali i koji kinezi, pa ovi sa kinezima su bljak u vrticu. Za koji dan pazarim neke, al` pre nego se izlupetam, ujutru cu kod klinca da se informisem. I pri tom da vodim racuna da ne ispadnem mnooogo glup, ipak ja za njega terba da budem autoritet.

Comment

• Gazda Milutin
      CBC Senator
      • 31.01.2008
      • 267
      • Pancevo

Ja nosim sa sobom spisak sa precrtanim gormitima u vlasnistvu doticnog.

btw Dobro reche za kineze - imamo ih dva komada jer je deda, neinformisan, dosao sav srecan:" Evo, ovi se lepo vide; nisu u kesici... !" Nisu origgi-zato skupljaju prasinu na polici iako su dosta kvalitetnije uradjeni od famoznih originala.

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Originally posted by Igor_sd
        pa ovi sa kinezima su bljak u vrticu.
        Promeni vrtić u kom još nema tih gremlina, a druga, mnogo važnija, stvar je vaspitanje dece koje je kod nas u biiip, treba ih učiti normalnom, a ne isključivo firmiranoj garderobi i sličnim stvarima, onda će kao i glupava voditeljka neke emisije da se hvale kako su glumici Evi Longoria preporučuli kao vrhunac domaće muzike Cecu i najnoviji album Seke.

Moja klinka sa 3.75 godina zna sve bajke da ispriča, sve pesme Dragana Lakovića i Kolibrija, igra se Winx-a u zabavištu (mi smo se igrali štrumfofa, ali druga su vremena), ona i mama skupljaju sličice fudbalera na internetu (iz coca cole), sama uključi računar i pokrene igre za devojčice na netu ili crtani koji hoće da gleda...

Zna odgovor na pitanje "Trojke su Đuro šta!?", uvek zna "gde joj je peškir" i što je još važnije odgovor "Na veliko Pitanje Života, Univerzuma i Svega Ostalog?"
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Gazda Milutin
          CBC Senator
          • 31.01.2008
          • 267
          • Pancevo

Potpuno sam saglasan, kolega Bezopasni.

Ali svo ovo ludilo oko nas je toliko uzelo maha da su klinci, u najmanju ruku, pogubljeni a i mi sa njima zajedno.

Detetu se lepo serviraju prave vrednosti kod kuce ali cim pomoli nos van nje krenu razno-razna bombardovanja sarenim lazama.

U nase vreme su postojali strumpfovi - da, ali i da si hteo nisi mogao kupiti, tzv, "action figures" istih jer ih nije ni bilo. Deca su, nekako, bila "jednakija" u svemu, pogotovo u nemanju "zapadnih" drangulija.
          Zamisli da su te kao malog strumpfovi mamili iz tamo nekih kesica gde god se okrenes. Ne bi tvoji mogli da te spasu istih ne znam sta da urade.

Uvek bi ti neko cusnuo nekog strumpfa "u prolazu" i zalomi ti se da bash tog imas jer se ne moze unapred proveriti sta ta kesica sadrzi.

Druga su vremena dosla - druga su pravila igre u svetu odraslih. Ta pravila igre se transliraju i na deciji svet na zalost.

Jedino sto mozemo je da ih ucimo tim, pravim "evergreen" vrednostima - Da slusaju "Kolibri" hor, Branka Kockicu... Da im se citaju kvalitetne knjige...
          Ali cim ih pustimo napolje - svedoci su nekih drugih "pravila igre".

Dzaba mom prdavcu ti isti Gormiti piju caj i jedu keksice kod kutje kada se svoj ostaloj deci u parku bore za prevlast nad tamo nekim ostrvom.

Uz nase odrastanje je isao ambis 90-ih i ostali smo normalni, valjda.

Gormiti su samo jos jedna potvrda da se ova planeta pocela previse brzo okretati. Sve se brzo "izlize" i prestaje nam bivati interesantno cim se pojavi neka nova "sarena laza" za kojom zudimo i mi a pogotovo nasa deca.

Postali smo megalomansko-konzumentsko drustvo i to se ne moze vise zaustaviti.

btw i ti "Winx" koje pominjes isto tako ilustruju besramnu uniformisanost likova jer su sve one vile, po meni, previse naglasenih oblina sa ultra kratkim suknjicama po poslednjoj modi. Sevaju butkice i cicike na sve strane. Da li tako treba oblaciti zensko dete?
          Izlaze na cool mesta i bore se protiv "carobnjaka crnog kruga" koji zele da pokore svet.
          Non-stop su u sopig centru i pazare li pazare nove krpice.

Nema ni jedne "ruzne-normalne" osobe u celom crtanom. Svi likovi su "kalifornijski klise" jer ne mozes razlikovati roditelje od dece a da se ne zadubis u problematiku crtatja.
          Svi su mladi, lepi i uspesni...

Bio sam svedok gde se u parkicu jedna devojcica nije mogla igrati Winx-a sa drugaricama jer je "previse debela".

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Winx je serviran na televiziji, složićeš se da ne možeš dete totalno isključiti iz tokova, samo me i dalje teši to što kad je pitam šta ćeš da gledaš nikad nije rekla Winx ili nešto slično, uvek traži Tom&Jerry, Peru Detlića, Pepeljugu, Snežanu... od modernijih Noddy, Traktor Tom, i naravno nezaobilazni Sundjer Bob i Mr. Bean (u crtanoj varijanti).

Za South park je još mala
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Gazda Milutin
              CBC Senator
              • 31.01.2008
              • 267
              • Pancevo

Ma, naravno da je nemoguce dete totalno iskljuciti iz savremenih tokova.

Tom i Dzeri, Pera detlic, Dusko dugousko... Sve su to crtani filmovi koji isto tako u sebi sadrze ogromne doze nasilja al' je ono upakovano mnoogo simpaticnije. Bar nama. Nasi roditelji su se na to grozili kao i mi sada na ove nove crtace.

U savremenim crtacima sve je to explicitnije. Cure oci, ispada mozak, prosipaju se creva...

South Park je i meni, kao odraslom, neki put previse surov i degutantan al' ne sporim genijalnost istog.

Vracam se Gormitima - Kol'ko god to glupo zvucalo al' Gormiti su odlicna terapija protiv "Ima tamo nesto u mraku sto hoce da me pojede!"
              Toliko su odvratno ruzni i nakaradni da cim se dete na njih privikne nema vise neke baba-roge u ormanu i slicno.

Sta moze biti strasnije od "Velikog zla" gormita - zaista se tako i zove jedan od njih

Deca sve danas prihvataju onako kako jeste. Nekada je dobro oblikovan komad daske bio puska nedeljama a danasnje igracke ispaljuju kuglice koje zaista mogu da povrede.

Igre danasnje dece su dosta surovije, cini mi se.

Mi nemamo ni jedan "komad oruzija" u kuci al' dzaba kada se deca po parkicima jure pistoljima. Prihvate Prdavca u drustvo, uvale mu utoku pa i on vitla sa njima.

Gormiti mi dodju kao "manje zlo" jer se smire, cucnu pored klupe i samo se nesto domundjavaju na njihovom jeziku. Svi su OK...svi su mirni... Ja tebi ovog - ti meni onog...

Ode sve do djavola - prag "zabranjenog votja" se pomerio oooopasno nisko i sada ga i malo dete sa lakocom preskace. Sevaju mu sa kioska naslovi iz Kuritja, zakaci neku tragicnu vest na TV-u i sve to mu je sasvim normalno.

Postajuci "globalno selo" svet polako jede samoga sebe. Cim se nesto desi na drugom kraju planete za milisekundu i mi to znamo i nismo ni malo srecni zbog toga.

A klincima je ionako parola "Sve sto leti - to se jede!" a ti bijes bitke da im dokazes suprotno...

Comment

Working...
              X