Uvodjenje video nadzora u stambenoj zgradi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Re: Uvodjenje video nadzora u stambenoj zgradi

Reci mi nesto vise o zgradi. Koliko ima spratova, da li je moguce sprat pokriti sa jednom kamerom, da li je preougaonog oblika zgrada iz pticije persepktive ili drugacijeg itd....

Ako se postavlja video nadzor, mora se uraditi da pokriva celu zgradu, sve ostalo je nista. Postavi se na ulazu , a na drugim spratovima se moze raditi sta hoce kad nema kamera. Jes ono lepo kada za relativno male pare postavi se video nadzor, al takav video nadzor nema efekta. Sada u proseku radim po dve kamere na sprat ( hodnik + stepeniste ) i od 4 do 8 kamera za spoljnu upotrebu, plus DVR na svakih od 4 pa do 8 kamera ukoliko se koristi svitcher. Sve to ukombinovano sa daljinskim sistemom za nedaj boze. Sva oprema ide u posebnu prostoriju, tipa zajednicka prostorija i nikakvi ormani, koji su obicno maknjavani sa sve DVR-om. Cena u proseku ide od 100 evra po kameri. Jbg, nije jeftino, al jedino tako ima smisla postavljati nadzor, ovo je sve ostalo prazna slama.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Zgrada ima 6 spratova i 14 stanova, kvadratnog oblika iz pticije perspektive. Ima dva ulaza koji su jedan od drugog vizuelno vidljivi, odnosno nalaze se jedan naspram drugog.
      Verzija o kojoj ti pricas ne dolazi u obzir i to ne iz razloga sto mislim da nema smisla vec zato sto je takva investicija toliko 'skupa' da jednostavno nece proci. Uglavnom, kada se pokriju oba ulaza i najfrekventniji deo prizemlja ne vidim svrhu stavljanja kamera na svakom spratu!? Osim ako neko ne skine srep sa krova pa se odatke nekako usunja, a opet ne znam kako ce jer u koju god prostoriju na tavanu usao mora imati kljuc od metalnih vrata.

Comment

• mb12
        CBC Senator XXL
        • 06.11.2006
        • 640
        • Vrbas
        • Mazda 626 2.0 TD

Kontam ja isto da je skupo, i radim veruj mi kako obicno zamisli narucilac posla, ali uvek predlozim malo bolju soluciju, tj soluciju, koja veruj mi, ima smisla.

Radili smo doradu jednog sistema, gde je bio pokriven ulaz i prizemlje. Naime, desavalo se da su neke budale sarale grafite na trecem spratu. Elem, bilo je tu i jos kojekakvih dodatnih raloga. Tri stana u zgradi bili izdati studentima. Ovi, normalno pravili zurke, do ranih jutarnjih sati. Dodje milicija, oni se stisaju, kad ode milicija oni opet po starom. A u NS-u, veruj mi nece izaci na isto mesto dva puta u toku noci. Ovako kamera sa video ulazom i mirna backa. Onda su imali u zgradi lika koji je redovno ostavljao smece ispred vrata stana, u plasticnoj kesi. Galamljenje po hodnicima itd... Sada neznam kako je u toj zgradi, da li je uvodjenje potpunog sistema promenilo stavri nabolje, ali verujem da je barem promenilo nesto u glavama tih ljudi koji su pravili probleme.

A o nadzoru dripaca koji se smucaju oko zgrade, da ne pricam.

Elem, skupo jeste ali kako se pogleda, ali jedina prava stvar. Eto 14 stanova, a gledaj sledece. Neka na svaki sprat ide po jedna kamera, na stepeniste po jedna, to je 7 + 7, onda na oba ulaza po jedna , znaci +2, i oko zgrade 4, plus jos dve usmerene na parking. to je ukupno 22 kamere. Trebalo bi jos tu 3 svitchera, 3 DVR-a, u grubo cena bi bila od 2200 evra pa do 3000 evra. Neka je i 3000 evra, ako se podeli na 14 stanova, to izadje 214 evra po stanu. Ali bajo moj, imas video nadzor top klase, koji ce sluziti svrsi.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Posle mnogo zajebancija (odmori, sastanci, ubedjivanja, negodovanja i cega sve ne) video nadzor se definitivno ugradjuje. Izabran je i izvodjac sa sledecom opremom i cenama:

- RL-B9020 Kolor antivandal kupolna kamera sa IC rasvetom, Sony 1/3" Super HAD CCD senzor, 420 TVLine,
          DAY/NIGHT, 0 Lux 18 IR LED, do 15m, EI, AGC, AWB, S/N Ratio >48dB, Antivandal kućište, IP66, Temp. od
          -10 0S ~ +50 0S, DC 12V, Objektiv 3.6 mm.Podesiva u tri ravni
          Cena: 28.200din za 3 kamere.
          - TD2304MV-S STANDARD H.264 4- kanalni digitalni video rekorder (DVR), HDD 500GB SATA
          Real Time prikaz 100 kad./sek.D1(720x576), zapis 100 kad./sek. pri rezoluciji 360x288, 25 kad./sek pri
          720h576, detekcija pokreta, 4 audio ulaza i 1 izlaz – prenos zvuka kroz mrežu Live/zapis, više režima
          snimanja (neprekidno, ručno, programirano,pri pokretu), 4 alarmna ulaza 1 alarmni izlaz, PTZ kontrola,
          USB 2.0, back-up kroz Ethernet, SPOT, Ethernet, TCP/IP, WAN, LAN, DHCP, FULL TRIPLEX, VGA,
          Remote: CMS (Central Management Software) – za seriju TD. Mouse control.
          Cena: 41.300din
          - Koaksialni kabal za CCTV/m RG 59 100m
          Cena: 5.900din
          - Usluga postavljanja
          Cena: 7.100din
          Ukupna cena je oko 95.400din

Garancija 24 meseca

U ponedeljak dolaze, mi smo sve pripremili (prostoriju, uticnicu 220V, monitor, produzni kabl). Prostoriju ocistili, i okrecili pa cemo videti kako ce sve ispasti. Javljam se po pustanju sistema u rad i prvim utiscima!

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Ima li neko iskustva sa ovim proizvodjacem: Eonboom Electronics Limited
            Imam priliku nabaviti ovaj model kamere po ceni od 49eur Eonboom Electronics Limited
            kao i njihov DVR samo ne znam koji model po ceni od 72eur...znam samo da je 4ch.

Comment

• Shazalakazoo
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2007
              • 545
              • Beograd

A jel ste ugradili nešto, još onda pre 4 godine?

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Ugradjeno jos pre 4god. Ovo je za neku drugu namenu...licnu.

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Hajde napiši malo iskustva, šta ste stavili, kako radi itd, cene vise nisu aktuelne tako da je nebitno. Sprema se ta priča i u mojoj zgradi polako...

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

U principu sve sljaka vec evo 4. god. Od kvarova smo imali to da nam je crko' hard ali je to sve lako zameniti. Sto se iskustva tice, koliko para toliko muzike. Nemojte stedeti i ulozite u kvalitetnije kamere sa boljom optikom. Takodje, veoma bitno je i mesto gde ce iste biti postavljene da bi sto bolje dale sliku o licima koja im se nadju ispred objektiva. Ako te nesto konkretno zanima pitaj.

Comment

• SchoneNK
                      CBC Senator XXL
                      • 17.04.2006
                      • 564
                      • Beograd
                      • Honda Accord CL7

I ja sam trenutno u slicnim razmisljanjima. Citam gore preporuku da se oprema stavi u posebnu prostoriju i pomislim kako ima smisla. Jutros sidjem do prostorije koja je najadekvatnija (ima velika metalna vrata) i imam sta da vidim. Neko je pajserom vec razvalio ista. Sta bi ga sprecilo da usred noci ponovi slicnu akciju sa navucenom kapuljacom na glavu.

Jedino da se oprema ubaci u neciji stan?
                      www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Iz licnog iskustva ja u svoj ne bih nikada ubacio...znas kakvi su ljudi, a kamo li komsije. Ako obezbedis prostoriju nema sta da brines.

Comment

Working...
                        X