Podesavanje TV antenske instalacije?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Podesavanje TV antenske instalacije?

Imam mali problem sa podesavanjem i, eventualnim servisiranjem razvoda TV instalacije u stanu. Imam uradjenu instalaciju sa pojacivacima, prigusivacima i kako se to vec zove za TV i kablovsku instalaciju u stanu - dakle, svakom kanalu se moze podesiti snaga, itd. To bi trebalo da mi se ponovo podesi, jer se snaga SBB i jacina signala vremenom malo menja, mesaju se kanali, itd. Eventualno i da se otkloni neki sitni kvar posto mi izgleda jedan od TV-a ne dobija nikakav signal, dakle mozda je neki kabl u maleru, sta znam...

Elem, forma koja se profesionalno bavi ovakvim stvarima, ima li ko preporuku? Ne trebaju mi priuceni majstori koji od investicija i znanja imaju 3 dana prakse u kablovskom operateru i osciloskop za merenje signala, vec ozbiljne firme koje ce znati o cemu se radi i ponuditi servis ili popravku po potrebi.

Sa firmom koja je radila instalaciju, SIGEL, ne bih vise da radim...
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

Re: Podesavanje TV antenske instalacije?

Pozoveš SBB tehničku kažeš da ne radi kako treba (ili uopšte) i oni dođu i nameste, podese, zamene splitere i šta već.
    Kakve pojačavače i prigušivače imaš, toga ima samo na čvorištu ili "ormanu" mada ih u zgradi nisam ni viđao (kapiram da mora da ima svoje napajanje za bilo kakvo pojačavanje).

Ja sam ih (ne)jednom cimao za kabl koji dolazi do zgrade, dok je visio u vazduhu. U danima SBB kaubojštine su bez pardona su razvukli 50-100m kabla na soliter, onako ukoso preko ulice i u nekom trenutku ga je košava malo razdrmala pa smo imali smetnje. Došao lik iz tehničke da proveri i pošto nije mogao da sam sredi situaciju na krovu, zaređao je u par stanova i izmenio sve splitere i terminatore.

Comment

• 206
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Ne kapiras, ne govorim o SBB instalaciji vec o malkice komplikovanijem sistemu aktivnog razvoda i pojacivaca i filtera koji imam u stanu i koji je radila firma koja se profesionalno bavi time.

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

pa zovi tu firmu
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Aman, citajte sta pisem...

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

Sale,iskreno ne znam zasto si toliko zakomplikovao sa aktivnim pojacivacima filterima itd, ja sam povezao 3 tv-a i kvalitet slike je potpuno isti nema nikakvih gubitaka, tako radi vec godinama.Ponekad zabrlja nac.geografija ali to je do sbb-a -sutradan ga ponovo vrate na isti kanal i tako u krug.
            Jedino sto ti je neophodno je dovoljno jak signal na dolaznom kablu od sbb-a (neka ti izmere ovi iz teh. sluzbe) i kvalitetni spliteri,konektori i koaksijalni kabal a zahvat povezivanja je krajnje jednostavan i svodi se na pedantno seckanje koaksijalca i povezivanje sa spliterima/uticnicama i provlacenje kabla u kanalice po zelji i rasporedu u stanu.Jbg da si u Va zavrsili bi za jedno popodne a kostalo bi te kafa i sok

Pozz Miki
            Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Veruj mi na rec da je situacija malo komplikovanija, i da postoji dobar razlog za to Da vidis, bilo bi ti jasno...

To je potpuno nebitno sad zasto je tako uradjeno, interesuje me da li iko ima preporuku za firmu koja se bavi projektovanjem i odrzavanjem takvih sistema?

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

Check PP
                Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

Working...
                X