carina na izvoz? moguce da postoji na izvoz nafte ili nekih sirovina ali u tamo nekim zemljama. sumnjam da postoji kod nas.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Ko prikrije ili iznese kulturno dobro u inostranstvo, bez prethodnog odobrenja nadležnog organa, ili omogući drugom da to učini, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
Ako je krivično delo iz stava 1. ovog člana izvršeno u odnosu na kulturno dobro od izuzetnog ili od velikog značaja, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
A sto to znaci?
Da ako umentik hoce svoje delo da iznese iz drzava, mora to da prijavi, pa ako drzava kaze da mu joj ne treba, onda moze.
Ako joj treba to delo, onda ne moze?
Kako ovo ide u praksi, kome treba da prijave da prodaju slike, grafike..?
Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Fora je sto ovi ljudi hoce da prodaju to nekom iz inostranstva, i da mu posalju DHLom.
Kakav racun onda da izdaju?
Da li ce DHL sve to da zavrsi sto se prijavljivanja tice?
Šta se sve iznelo od umetnina 90setih, a šta se radi sada bolje da ne znate. Vlasnik (izradio ga) dela može bez problema da dobije odobrenje, makar bio i najbolji slikar, vajar...
Moj surak je pre par meseci dobio na poklon neku sliku, sa autorom slike je otisao u opstinu Krusevac, dobio potvrdu da je dobio poklon, na samoj slici otpozadi je dobio takodje neki pecat, kupio futrolu (one velike rolne , bas za slike), usao u avion u BG, izasao u Stokholmu, svi su otvorili da vide sta je i svi su ga propustili bez problema. Ne vidim zasto bi bilo drugacije sa DHL-om.
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Ajmo ljudi pomoc
Kako organizovati izvoz nekog dela.
Sta kazete na ideju da umetnik otvori firmu(doo) i da on bude jedini zaposlen...bla bla bla.
Koliko sam skapirao PDVa nema, jedino ima 20% porez da bi pare bile njegove licne a ne firmine.
Ehh sada, koliko kosta carina? Kako se ona odredjuje?
Da li je potrebna spedicija, ili ce to DHL da odradi?
Aj ako neko zna, neka ispomaze. Moze i na PP ako nece ovako preko foruma.
sva roba koja se izvozi ili privremeno iznosi iz zemlje podleze carinskoj proceduri. dokaz o vlasnistvu je obavezan .za proverene i tacne informacije obrati se spediterskoj kuci koja se bavi tom vrstom posla/ izrada carinske dokumentacije za DHL -FEDEX /
Obratio se.
Suma sumarum, ne placa se nikakva carina na izvoz, jedino se placa carinski pregled koji kosta 3.000 dinara, ko lekar specijalista da pregleda paket
Ako ako, tako nam i treba!
Comment