mrmoti se navatali para i sad ih boli uvo da se trude za reprezetaciju,svako od njih zamislja da je "zvezda",ne zna se ko je veca banda oni ili fudbaleri al da si pitao Jarica za splavove to bi sigurno znao
Ostajem pri tvrdnji da Zeljko treba da se povuche sa mesta selektora, ali posle onog shto je chovek izjavio na konferenciji...
Ne mogu da verujem da je takva situacija u reprezantaciji, tj. medju saigrachima, da "ne mogu da se gledaju" i da se "mrze"... Shta reci...
Prvo su svi puni k'o brodovi, mladi i, jadnici, muku muche zaradjujuci milione dolara, evra, ili chega vec, tako shto po ceo dan pikaju loptu... Ja da sam na njihovom mestu "pevao bih i igrao istovremeno", a tek igranje za nacionalni sastav... Pa, to bi trebalo da bude zadovoljstvo i chast, a oni - ponashaju se k'o grupa bitangi i kurajbera, nadrkani i napaljeni, koriste chast i medjunarodni respekt koji reprezentativni dres koji su poneli ima decenijama. Danas se zbog tih drkosha ceo svet podsmeva istoj toj reprezantaciji, a to da li cemo se uopshte pojaviti na svetskom prvenstvu u Japanu za dve godine sad samo zavisi od dobre volje domacina turnira...
Od svetskog prvaka smo zbog 12 pederchica (chast izuzecima, ako ih uopshte ima) doshli u situaciju da se nadamo da ce nam Japanci poslati jednu od chetiri specijalne pozivnice za ucheshce na zavrshnici turnira.
Sve bih ja to proterao iz reprezentacije, pa neka pijanche i luduju po splavovima po celu noc. Tamo im je, po svemu sudeci, i mesto...
Evo sada sam odgledao konferenciju za stampu sa Obradovicem, i verujem coveku, i mnogo su mi jasnije sada neke stvari. Ali reshenja nema na vidiku za buducnost kosarke.
Na sta smo spali,da nam fudbaleri brane obraz,a da nas kosarkasi brukaju.Zao mi je ljudi koji su bacili pare(a nije mala suma)za Arenu.Doduse,ako se dogodi invazija Slovenaca,mozda uspeju i da zarade.
Dozvolite da ja kazem moje vidjenje situacije:
Tako je to kad nam u reprezentaciji igraju dolarski milioneri.Pa ja zamisljam sebe da primam 8 milona $ godisnje i da vozim Bently Arange Red label kao Jaric boleo bi me tuki za sve oko sebe,a kamoli za reprezentaciju.
Njemu sama ta stvar sto prima 8 miliona godisnje stavlja u glavu da je on najbolji i najvazniji "apriori" i uopste se ne trudi da to vise dokaze u reprezentaciji.
Njemu se ostvario san svih nas,da budemo milioneri pre 30-te,i sta ces vise kad ti se to ostvari gledas samo da sto vise dobrih riba po*ebes,da vozis sto bolja kola da imas sto lepsu gajbu jednom recju da uzivas...koga briga za reprezentaciju i za osecanja nacije.
Druga stvar za koju mislim da je mogla da pomogne nasoj reprezentaciji je to da su se Divac i Djordjevic oprostili na ovom prvenstvu a ne pre nekoliko godina(Djordjevic je zadnji put igrao valjda 1999?).Djordjevic je sve do zimus najavljivao svoj oprostaj na ovom prvenstvu,i ne znam sta mu bi da odustane.Kao nesto da mladi dobiju sansu...vidimo kako su je iskoristili.
Mislim razumem ja sve to umor,godine,ali takvi ljudine od igraca kakvi su Divac i Djordjevic...oni su jednostavno neophodni u reprezentaciji kao podrska i kao jednostavno motor ekipe,pa makar bili na klupi svo vreme.Setimo se Divca 2002 u Indijanopolisu,on je jednostavno bio motor ekipe.
Da su njih dvojica,ili bar jedan od njih bili ovde umesto neke dvojice(citaj.umisljenih NBA zvezdica),ja sam ubedjen da bi 1/2 finale bilo zagarantovano.A mozda i zlato
nesto me domaci sport previse ne interesuje, odgledao sam neke delove utakmice...i nisam iznenadjen.
ni u Atini pre 2 godine nije bilo nista bolje sto se rezultata i igre tice, tako da nije nista iznenada.
sada je samo kelner doneo racun, odnosno saznali samo da je car go....
ja ne mogu da krivim igrace koji imaju neku karijeru i zaradili su neke pare, ovo nije kosarkaski mala zemlja da nema koga da pozove niti odabere da igra za reprezentaciju.
tako da bih ja razmisljanje o neuspehu koncepta pre usmerio na upravu, one koji odlucuju ko, kada, koliko, zasto, s kim igra.
ako neki od tih navodnih losih igraca po karakternim osobinama zaista i jesu, onda se takvi i ne pozivaju na takmicenja ovoga ranga osim ako je bas krajnje vreme pa nemamo u zemlji ni 10tak normalnih/dobrih igraca.
u sportu se zna da se ne mora biti najbolji pojedinac na svetu da bi se pobedilo u konkretnoj utakmici, a pogotovu to vazi za tzv. kolektivne sportove.
sadasnja igra reprezentacije, rezultat je sporedan, je posledica citavog niza prethodnih postupaka, radnji i odnosa/pripreme za ovakav rang takmicenja.
o stvarima se ne misli kada se porazi dogode, mnogo pre toga se pocinje sa analizom kako i zasto ce se nesto dogoditi u buducnosti ako se radi tako i tako ili onako i onako...
slucajnosti su tu veoma retke, mislim losa ekipa a napravi dobar rezultat.
isto kao i u ostalim oblastima zivota, plan, rad i minuli rad odredjuju krajnji rezultat.
iskusni to znaju, ovi su se pokazali komplet kao neiskusni od igraca, preko trenera do funkcionera koji su kontrolori svega.
Comment