Magnitude mb 5.4
Region SERBIA
Date time 2010-11-03 00:56:55.5 UTC
Location 43.76 N ; 20.68 E
Depth 10 km
Distances 35 km SW Kragujevac (pop 149,273 ; local time 01:56 2010-11-03)
2 km N Kraljevo (pop 58,140 ; local time 01:56 2010-11-03)
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Taman sam hteo da se nalasim na temu zemljotresa u automobilu. Ali nazalost ima i povredjenih i mrtvih .
U 01:56 časova u Srbiji se dogodio jak zemljotres u okolini Kraljeva, po prvim procenama magnituda zemljotresa iznosi 5,4 po Rihterovoj skali. Dve osobe su poginule u kraljevačkom naselju Grdica, nezvanične informacije o većem broju poginulih, više povređenih, velika materijalna šteta u Kraljevu i okolini. http://www.informisanje.info/2010/11/ze ... evo-rihter
Ljuljalo u KG-u zestoko, ali ono sto je mene uplasilo je da je prilicno dugo trajalo. Za mojih 40 godina, nisam doziveo ovoliko dug interval zemljotresa.
Cuo sam se sa majkom i bratom na nasoj porodicnoj kuci nema stete (neki crep se pomerio i to je sve, malo popadale stvari po kuci solje, case, slike, ramovi sa fotografijama), kod oca u kuci malo zidovi ispucali (malter) neki crep i to je to. Kod zeninih bogami losije (Jarcujak) pukli zidovi, odzak i krov ostecen, sve stavari ispreturane televizor polomljen i ko zna sta jos). Mnogo je kuca osteceno, uglavnom cu odzaci popadali, Jarcujak je teze pogodjen vise stete u tom delu grada....
You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
Comment