Akcije, promocije - gledate li koliko "(u)štedite"

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Akcije, promocije - gledate li koliko "(u)štedite"

Danas u prodavnici Knjaz Miloš gazirana paket 5+1 GRATIS 204,71... pored toga stoji običan paket od 6 boca vode isto 1.5l po ceni 32.91 za flašu, što izađe 197,46.
    Znači akcioni paket gde je navodno jedna flaša gratis je skuplji nego da kupiš pojedinačno odnosno paket koji je u običnoj foliji.

Svaki put kad uđem u radnju (a to je najčešće "veliki" Rodić i Merkator u NS) nađem više takvih primera lažnih akcija, npr promo paket šampon sa regeneratorom košta više nego pojedinačno da kupiš isti taj šampon i isti taj regenerator?

Moramo i mi da smilimo neku prevaru, drugačije ne može
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Akcije, promocije - gledate li koliko "(u)štedite"

ne mora da bude prevara. kao i kola, jos uvek ponegde moze da se nadje ona "stara" na kojoj pise 97 dinara zajedno sa "novom" koja je(cini mi se) 105 dinara. nabavka robe na veliko(sleperi, avioni, kamioni, terminali) je cudna rabota a i kurs nam nije bas najstabilniji, nedelju dana moze puno da znaci.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Meni ova moja trubi o tome odavno,a ja naivčina...
      Izgleda da je (opet) ona u pravu!
      Mada izgleda da nas je većina (ovih naivčina) pošto im (marketima...)odlično ide.
      Odlična tema za otrežnjenje!

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Ovih dana se često srećem sa forom da isti artikal ima tri cene u isto vreme
        Redovna cena,ista ta cena je i za čekove,adm. zabrane i sl. odloženo plaćanje.
        Cena za kredit,naravno bezkamatni,samo je cena veća od redovne.
        Cena sa popustom,niža od redovne,je narafski za keš. U stvari ova cena zaslužuje epitet redovna,ali onda nema senzacionalnih akcija sniženja cena.

Jasno mi je da odloženo plaćanje poskupljuje robu za profit zelenaša,ali mi smeta način na koji se to predstavlja meni kao kupcu.

Još jedan dokaz da onaj ko vlada psihologijom,vlada i ostalim...

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

uglavnom_bezopasni, hvala za ovo upucivanje. Ja kad idem u kupovinu i vidim nesto sto me zanima na akciji, ubacujem u kolica bez razmisljanja. Ovo je potpuno novi momenat za mene.
          Long Live CBC!!!

Comment

• stalker92
            CBC Senator
            • 05.09.2008
            • 243
            • Novi Sad, Srbija
            • 1981 Ford Taunus Tc3

Originally posted by banekg
            Ja kad idem u kupovinu i vidim nesto sto me zanima na akciji, ubacujem u kolica bez razmisljanja.
            Bas to. Nikad mi nije ni palo na pamet da poredim...

Comment

• zoranc
              CBC Senator XXL
              • 31.03.2005
              • 1313
              • Beograd
              • AR 147

Originally posted by uglavnom_bezopasni
              Znači akcioni paket gde je navodno jedna flaša gratis je skuplji nego da kupiš pojedinačno odnosno paket koji je u običnoj foliji.
              Svaki put kad uđem u radnju (a to je najčešće "veliki" Rodić i Merkator u NS) nađem više takvih primera lažnih akcija, npr promo paket šampon sa regeneratorom košta više nego pojedinačno da kupiš isti taj šampon i isti taj regenerator?
              Što reče Chubbs i nije baš uvek prevara i nije namerno. Akcije se uglavnom dogovaraju mesec i više dana ranije a u međuvremenu može da se dogodi da stigne novi cenovnik koji primene samo na akcijsku robu ali ne i na redovnu. Dešava se ali ne u takvom broju da bi bila redovna pojava. Veći je problem kada se objavi akcija za robu koja inače ima dobru prodaju pa je bude samo par dana bez obzira što se ograde "dok traju zalihe" ili zalepe da je nešto 20% manje pa ti pusti mašti na volju šta to može biti.
              Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Ako gledamo pošteno akcija Knjaz Miloš 5+1 Gratis traje skoro konstantno od prošlogodišnje sezone slava i uvek sam kupovao taj paket gde kao dobijem jednu gratis, dok se nisu zeznuli i stavili "gratis" i običnu jednu pored druge.
                Kad ponovo budem išao pogledaću i datume proizvodnje, ja i dalje tvrdim da je čista prevara, trebali su da urade nivelaciju i ta 5+1 gratis da košta 32.91x5, a ne da boca u "gratis" paketu košta 41, čak i ako gratis paket podelim na 6 boca opet je skuplje od normalne/pojedinačne cene.
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

Kabasta i teska roba,a zarada mala,moraju negde da se vade

Comment

• lakilucano
                    CBC Senator XXL
                    • 31.08.2007
                    • 421
                    • Bezanijska kosa

ja danas uMaxiju kupio Premia ajvar kao na akciji pise cena iznad sve regularno. Gledam sad racun (mada ga ja nikad i ne uzimam) kad ono nema veze sa cenom i akcijom.
                    Zato pamet u glavu i du.e uza zid i sve kontrolisati.
                    bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
                    Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

U pravim robnim kućama ima na nekoliko mesta barkod čitač na stubu pa lepo proveriš koliko šta košta. Smrdibube išarene one cene pa ti misliš da jeto pakovanje od 4Xslamka inventivnog naziva srcmbg22 a to treba lupa da pročitaš, 30 dinara a ono cvrc, pakovanje scrmdg22 je 30 a ovo je 40
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• skaarj
                        CBC Veteran
                        • 25.03.2005
                        • 176
                        • Novi Sad

Ako smem da dam samo jedan savet. Uvek gledajte tezinu (ako je tako pakovan proizvod) proizvoda kada poredite cene. Veoma cete se iznenaditi sta se sve moze otkriti.
                        *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Već sam negde pisao, euroblok su smanjili na 90gr i proizvodi se u BIH, milka (koju inače ne konzumiram) koliko vidim otišla na 80gr, kao i one što ih zovemo "milka od 300gr" su odavno 250gr...

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

mene je najvise pogodilo ,to sto su jogurt i kiselo mleko u čaši smanjili sa 200 mll na 180 mll .

jer uvek se znalo i koristilo kao mera, kada se prave neke stvari po receptu da je jedna čaša kiselog mleka 200 mll.

kradu bre deci od užine.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• GadGet
                              CBC Senator
                              • 15.08.2007
                              • 206
                              • Nbgd, Vozdovac

Na koji fazon je Milka Noisette 300GR na pijaci 190din, a u radnji 250GR 289din???

Comment

Working...