Digi tv los kvalitet slike

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Re: Digi tv los kvalitet slike

Da ne otvaram novu temu, a i ovde već pomenuste IPTV kao opciju.

Da li neko ima iskustvo sa IPTV od Telekoma? Konkretno imam tv koji podržava HD rezoliciju i signal koji dobijam preko kablovske na njemu ne izgleda preterano dobro.
    Trenutno Telekom ima neke lepe akcije, pa me interesuje da li se isplati pređi sa kablovske na IPTV?
    Cena pretplate im je tu negde, samo ne bi da se petljam ako ne dobijam bolji kvalitet slike sa IPTV.

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Ako prelazis na 'obican' iptv razlika ce biti mala u kvalitetu a za iptv hd treba da ispunis odredjene uslove, kao sto je udaljenost od centrale i kvalitet parice.
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Ja imam obican SBB, SBB HD kanale i IPTV, tako da prilicno dobro mogu da govorim o kvalitetu svakog.

SBB signal, heh, kako kad i kako na kom kanalu. Desava se da opadne signal, pa ima snega, mada je generalno dobar, ali je kvalitet slike nista specijalno, daleko od nekog digitalnog ili HD standarda. U poredjenju istih sa istim kanalima, IPTV daje nesto bolji signal, mada meni iskreno razlika u kvalitetu uopste nije tolika da bi se isplatilo prelaziti na njega ako vec imate neki solidan kabl. Sustina je u tome sto je dolazni signal potpuno isti (npr. Discovery vuku i jedni i drugi sa istog feed-a), mada se ponekad zna desiti da su domaci kanali nesto bolji na IPTV. IPTV zna dosta cesto i da se zabaguje, pa onda reset, cekanje, itd...

SBB HD je prica za sebe, to je vec PRAVI HD i neuporediv po kvalitetu sa prethodna 2.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Ognjen
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2008
          • 438
          • Novi Beograd
          • -

Situacija je takva da nemam mogućnosti za SBB, već koristim kablovsku Radijus vektor. Signal im je uglavnom dobar, ima velikih razlika od kanala do kanala, ali generalno ono što ja gledam ima stalan i zadovoljavajuć signal. Više mi je problem rezolucija, tv je plazma 106 cm (42) i na tolikom ekranu nije baš sjajno. Navikao sam se i na takvu sliku, ali bi uzeo i IPTV kao signal samo za taj tv ako je sam kvalitet slike osetno bolji, a kablovska da ostane za ostale po kući.
          HD paket kod Radijusa nisam uzimao jer je bezveze sve osim National geographic, kod Telekoma bi svakako uzeo jer ima nešto bolje programe i nešto je jeftiniji.

Originally posted by vujke
          Ako prelazis na 'obican' iptv razlika ce biti mala u kvalitetu a za iptv hd treba da ispunis odredjene uslove, kao sto je udaljenost od centrale i kvalitet parice.
          E ovo za HD nisam siguran kako proveriti? U Telekomu mi rekoše da može sve što imaju u ponudi na sajtu, ali od njih i nisam očekivao da kažu da ne može.

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

106cm, "toliki" ekran...? Hm, u stvari je prilicno mali, pa ako je na njemu kvalitet slike los, onda zaista treba da menjas provadera.

Comment

• Ognjen
              CBC Senator XXL
              • 21.02.2008
              • 438
              • Novi Beograd
              • -

"Toliki" je u odnosu na recimo CRT od 56cm koji sam gledao do pre par meseci, a možda i preterano veliki s obzirom da ga gledam sa nepuna 3met udaljenosti.
              U svakom slučaju ću probati i IPTV. Hvala.

Comment

• vujke
                Admin
                • 29.09.2004
                • 1673
                • Mladenovac
                • Daewoo Lanos 1.5SX

Originally posted by Testera
                Originally posted by vujke
                E ovo za HD nisam siguran kako proveriti? U Telekomu mi rekoše da može sve što imaju u ponudi na sajtu, ali od njih i nisam očekivao da kažu da ne može.
                Telekom mi je na 50m od firme i kafica u kojem visimo svako jutro pa s njihovim monterima cesto razmenjujemo bisere s terena, generalni preduslov za HD preko IPTV je 16Mbit propusna moc linije i to se postize uglavnom do 1500m duzine parice od centrale.
                while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Ognjen
                  CBC Senator XXL
                  • 21.02.2008
                  • 438
                  • Novi Beograd
                  • -

Tu sam negde sa udaljenošću od centrale, samo je pitanje kuda se ti kablovi sve provlače i koja je njihova dužina. U svakom slučaju mislim da ću probati, imaju sada neku akciju gde se priključak na HD ne plaća, uzeću iptv i hd u kompletu. Ako hd ne bude funkcionisao kako treba, zadržaću samo iptv.
                  veliko Hvala

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Testera, pošto smo komšije i u sličnom problemu, odmah da ti kažem. Imao sam Radijuspreko 3 godine i totalno se razočarao. Prešao na IPTV i u startu bio oduševljen, krenuli problemi sa pikselizacijom i blokiranjem slike, oni sredili. Otišao da potpišem novi ugovor sa 4mb linka i tražim uređaj za drugi tv kao i HD uređaj i onda šok. Maks propusnost linije mi je oko 7.5 mb, jedan iptv guta 4 mb i net 4, za drugi uređaj nema dovoljno protoka, a tek HD, tu ti treba oko 9mb protoka, hehe... I sada ne znam šta ću. Jurim nekog montera, pa da mi sredi paricu.
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• X9
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2005
                      • 3179
                      • Wien-Sabac
                      • RX-8 i X-9

mali off:
                      moze neko da mi kaze sta vam je to SBB i da li je istina da se u Srbiji ne moze samostalno instalirati sat-antena(bez prijavljivanja tih Total Tv i ostalihprovajdera) jer je zabranjeno?nesto sam nachuo pa da pitam ovde?
                      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

SerbiaBroadBand - jedan od kablovskih provajdera, vazi za jednog od boljih, ako ne i najboljeg.

Ovo za satelitsku ne znam gde si cuo ali nema veze sa zivotom.

Comment

• Ognjen
                          CBC Senator XXL
                          • 21.02.2008
                          • 438
                          • Novi Beograd
                          • -

Originally posted by Eon
                          Testera, pošto smo komšije i u sličnom problemu, odmah da ti kažem. Imao sam Radijuspreko 3 godine i totalno se razočarao. Prešao na IPTV i u startu bio oduševljen, krenuli problemi sa pikselizacijom i blokiranjem slike, oni sredili. Otišao da potpišem novi ugovor sa 4mb linka i tražim uređaj za drugi tv kao i HD uređaj i onda šok. Maks propusnost linije mi je oko 7.5 mb, jedan iptv guta 4 mb i net 4, za drugi uređaj nema dovoljno protoka, a tek HD, tu ti treba oko 9mb protoka, hehe... I sada ne znam šta ću. Jurim nekog montera, pa da mi sredi paricu.
                          Ne treba mi IPTV za blok44, tu sam sa poslom. Stanujem kod Studentskog grada i tamo bi koristio IPTV.
                          U svakom slučaju trebalo bi nešto probati, SBB nemam mogućnosti, ostaje mi IPTV. Probaću par meseci i videti šta se dešava. Nadam se da je kod Studentskog grada nešto bolja situacija po pitanju signala, a i paricu ne bi koristio za internet jer koristim wireless.

Što se tiče montera i nove parice, imam montera koji mi je pre par godina takve stvari završavao (naravno uz određenu nadoknadu). Radi kao serviser u centrali u bloku70. Ako hoćeš mogu da se raspitam kod njega i da ti pustim broj na PP pa vidi da li ti odgovara.

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

Uuuh Braćo, kakva država... moraš da imaš i svog TT montera u centrali ! Pa da mu platiš da ti uradi nešto, da bi mogao da ti preko toga opet prodaje nešto...
                            Putuj Evropo,...
                            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
                            X