Hocu da uzmem risiver za digitalni signal da bih mogao da gledam hrvate.Ali imam na kompu tv karticu obicnu,ima ulaz za obicnu antenu,video ulaz i s-vhs ulaz.Moze li to da se iskombinuje?Ima risivera koji imaju i izlaz za koaksijalni kabl,pa sam mislio takav da uzmem ili je bolje sa skarta neki prelaz?
tv kartica i dvb-t reciver
Collapse
X
-
Tags: None
-
-
Re: tv kartica i dvb-t reciver
Spojiš skart ili s kablom, ako su ti to na kartici video ulazi, nisam ni video da imaju te ulaze istovremeno... Koaksijalnim, ako pod tim podrazumevaš RF izlaz iz Set top boxa u karticu, naviše gubiš. A dvb pci kartica bi ti praktično snimala taj isti mpeg 2 uz minimalne konverzije i degradaciju slike."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
-
-
Za snimanje mi ne treba,samo za gledanje.Da li se puno gubi na kvalitetu preko rf izlaza?Ili je bolje preko skart na rf ulaz?
Comment
-
-
Ne razumemo se, skart priključak ne sadrži u sebi RF (antenski) signal. Najbolju sliku dobiješ preko HDMI ili DVI konekcije, pa kroz skart , pa S kablom, kompozit (video) i najgore je ponovnom modulacijom u Rf (antenski signal) pa demodulacijom.
Edukuj se malo http://www.elitesecurity.org/f262
pozdrav !"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Tzv hibridne TV kartice kostaju mizerno malo tipa 20e. Takve na sebi imaju tunere koji primaju i analogni i DVB-T signal.
Ako ti treba samoda gledas na kompu to je najbolje resenje jer nemas nikakve TV kablove.
Ako ti treba externi DVB-T risiver, najbolje je da ga povezes cincevina (RCA konektorima) na Video ulaz (zuti cinc) tv kartice u racunaru.work in progress
Comment
-
-
E,tako mi kazi.To me interesovalo.RAzmisljao sam i o hibridnoj tv kartici ali mi je mozda bolji risiver jer mogu da ga prebacim na tv nekad.
E,jos me nesto zanima.Citao sam da ce kod nas doci dvb-t2 signal.Da li je to mpeg 4 format ili je to nesto drugo?
Comment
-
-
Originally posted by UzelacAko ti treba externi DVB-T risiver, najbolje je da ga povezes cincevina (RCA konektorima) na Video ulaz (zuti cinc) tv kartice u racunaru.
Trebao bi kupiti DVB -T2 karticu ili STB ako hoćeš pripremu za 2012. godinu. Unutar njega će biti kodiranje koje je slično MPEG 4 kodiranju, ali kod nas još uvek nema da se kupe uređaji za taj novi standard, samo Englezi su prešli za sada.
Zapravo možda ima jedan ili dva tv-a za koje trgovci pišu da podržavaju DVB T2, ali to bih jako voleo da proverim.
Ako znaš mađarski, a po prezimenu ne bih rekao, vredeo bi ti dvb t STB ili kartica koji prima i MPEG 4, Mađari emituju U HD rezoluciji i dobacuju do tebe, a RTS sada često pušta dosta događaja na Čotu i Avali na HD kanalu isto u MPEG 4, ako možeš da ih uhvatiš."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
Comment
-
-
Da,citao sam da jos ne postoje risiveri za dvb-t2.S druge strane sam video da u hrvatskoj se prodaju risiveri kpji podrzavaju i mpeg4,po ceni od oko 30e.Da li to znaci da iako je mpeg4 da on nije dvb-t2 standarda.I, da li je ipak bolje i kupiti mpeg4 u odnosu na mpeg2?
Comment
-
-
Originally posted by comi 1342Originally posted by UzelacAko ti treba externi DVB-T risiver, najbolje je da ga povezes cincevina (RCA konektorima) na Video ulaz (zuti cinc) tv kartice u racunaru.
Ja nisam pominjao ni skart ni komponentni (YPbPr) vec klasicnim (zutim) RCA konektorom poznatim kao cinc.
Mnozina je tu jer ima cinc na risiveru i cinc na TV kartici.
S je malo bolji, ako ga ima, ja sam isao na safe varijantu jer cinc ima sigurno i bolji je od drugog sigurnog a to je RFwork in progress
Comment
-
-
Originally posted by rudic.mDa,citao sam da jos ne postoje risiveri za dvb-t2.S druge strane sam video da u hrvatskoj se prodaju risiveri kpji podrzavaju i mpeg4,po ceni od oko 30e.Da li to znaci da iako je mpeg4 da on nije dvb-t2 standarda.I, da li je ipak bolje i kupiti mpeg4 u odnosu na mpeg2?"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
Comment
-
Comment