tv kartica i dvb-t reciver

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

tv kartica i dvb-t reciver

Hocu da uzmem risiver za digitalni signal da bih mogao da gledam hrvate.Ali imam na kompu tv karticu obicnu,ima ulaz za obicnu antenu,video ulaz i s-vhs ulaz.Moze li to da se iskombinuje?Ima risivera koji imaju i izlaz za koaksijalni kabl,pa sam mislio takav da uzmem ili je bolje sa skarta neki prelaz?
    viewtopic.php?f=15&t=31792
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: tv kartica i dvb-t reciver

Spojiš skart ili s kablom, ako su ti to na kartici video ulazi, nisam ni video da imaju te ulaze istovremeno... Koaksijalnim, ako pod tim podrazumevaš RF izlaz iz Set top boxa u karticu, naviše gubiš. A dvb pci kartica bi ti praktično snimala taj isti mpeg 2 uz minimalne konverzije i degradaciju slike.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• rudic.m
      CBC Senator XXL
      • 30.07.2008
      • 407
      • Odžaci

Za snimanje mi ne treba,samo za gledanje.Da li se puno gubi na kvalitetu preko rf izlaza?Ili je bolje preko skart na rf ulaz?

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Ne razumemo se, skart priključak ne sadrži u sebi RF (antenski) signal. Najbolju sliku dobiješ preko HDMI ili DVI konekcije, pa kroz skart , pa S kablom, kompozit (video) i najgore je ponovnom modulacijom u Rf (antenski signal) pa demodulacijom.
        Edukuj se malo http://www.elitesecurity.org/f262
        pozdrav !
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Uzelac
          CBC Senator XXL
          • 03.12.2006
          • 1717
          • munZe

Tzv hibridne TV kartice kostaju mizerno malo tipa 20e. Takve na sebi imaju tunere koji primaju i analogni i DVB-T signal.
          Ako ti treba samoda gledas na kompu to je najbolje resenje jer nemas nikakve TV kablove.

Ako ti treba externi DVB-T risiver, najbolje je da ga povezes cincevina (RCA konektorima) na Video ulaz (zuti cinc) tv kartice u racunaru.
          work in progress

Comment

• rudic.m
            CBC Senator XXL
            • 30.07.2008
            • 407
            • Odžaci

E,tako mi kazi.To me interesovalo.RAzmisljao sam i o hibridnoj tv kartici ali mi je mozda bolji risiver jer mogu da ga prebacim na tv nekad.
            E,jos me nesto zanima.Citao sam da ce kod nas doci dvb-t2 signal.Da li je to mpeg 4 format ili je to nesto drugo?

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by Uzelac
              Ako ti treba externi DVB-T risiver, najbolje je da ga povezes cincevina (RCA konektorima) na Video ulaz (zuti cinc) tv kartice u racunaru.
              Netačno, skart povezan RGB pinovima ili componentom (R-Y,B-Y), i konekcija sa S kablom daje primetno bolju sliku, nemoj pisati ako ne znaš.
              Trebao bi kupiti DVB -T2 karticu ili STB ako hoćeš pripremu za 2012. godinu. Unutar njega će biti kodiranje koje je slično MPEG 4 kodiranju, ali kod nas još uvek nema da se kupe uređaji za taj novi standard, samo Englezi su prešli za sada.
              Zapravo možda ima jedan ili dva tv-a za koje trgovci pišu da podržavaju DVB T2, ali to bih jako voleo da proverim.
              Ako znaš mađarski, a po prezimenu ne bih rekao, vredeo bi ti dvb t STB ili kartica koji prima i MPEG 4, Mađari emituju U HD rezoluciji i dobacuju do tebe, a RTS sada često pušta dosta događaja na Čotu i Avali na HD kanalu isto u MPEG 4, ako možeš da ih uhvatiš.

Comment

• rudic.m
                CBC Senator XXL
                • 30.07.2008
                • 407
                • Odžaci

Da,citao sam da jos ne postoje risiveri za dvb-t2.S druge strane sam video da u hrvatskoj se prodaju risiveri kpji podrzavaju i mpeg4,po ceni od oko 30e.Da li to znaci da iako je mpeg4 da on nije dvb-t2 standarda.I, da li je ipak bolje i kupiti mpeg4 u odnosu na mpeg2?

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Originally posted by comi 1342
                  Originally posted by Uzelac
                  Netačno, skart povezan RGB pinovima ili componentom (R-Y,B-Y), i konekcija sa S kablom daje primetno bolju sliku, nemoj pisati ako ne znaš.
                  Izvini, ali nisam te razumeo.
                  Ja nisam pominjao ni skart ni komponentni (YPbPr) vec klasicnim (zutim) RCA konektorom poznatim kao cinc.
                  Mnozina je tu jer ima cinc na risiveru i cinc na TV kartici.
                  S je malo bolji, ako ga ima, ja sam isao na safe varijantu jer cinc ima sigurno i bolji je od drugog sigurnog a to je RF
                  work in progress

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by rudic.m
                    Da,citao sam da jos ne postoje risiveri za dvb-t2.S druge strane sam video da u hrvatskoj se prodaju risiveri kpji podrzavaju i mpeg4,po ceni od oko 30e.Da li to znaci da iako je mpeg4 da on nije dvb-t2 standarda.I, da li je ipak bolje i kupiti mpeg4 u odnosu na mpeg2?
                    Da, to je samo mogućnost za prijem i dekodiranje signala koji su u MPEG 4 standardu (uglavnom HD), ali u okviru starog DVB T standarda. Ako hoćeš taj RTS HD da gledaš sa Crvenog Čota (Fruška Gora), i mađarske kanale sa predajnika Pečuj ili Čavolj, onda ti treba i taj mpeg4.S tim da RTS ako krene u aprilu experimentalno DVB-t2, nećeš moći da gledaš ni taj rts hd.

Comment

Working...
                    X