Win 7 Media centar i hd filmovi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Win 7 Media centar i hd filmovi

Ljudi trebam pomoc.....Nisam puno trazio po netu jer nesto ne mogu da se dogovorim sa vremenom
    Znaci ne mogu da nateram Media centar da prikaze subtitles kad gledam Hd film.....Radi se o vindozi 7 64-bitna verzija...Probao sam sa nekim uputstvima tipa ffdshow ali ni to ne pomaze.Reko mozda neko ima iskustva sa ovim pa da mi nabrzinu napise.Ustedece mi dosta vremena a i zivaca
    Hvala unapred
  • HachiRoku
    CBC Veteran
    • 24.04.2008
    • 185
    • Akina

Re: Win 7 Media centar i hd filmovi

ne znam da li je opsirniji text u casopisu, nisam citao ovaj online...
    Potpis nije po pravilima foruma... A sto???

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

K-Lite Codec Pack pa onda 64 bit verzija.
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

KMPlayer
        Long Live CBC!!!

Comment

• skijash
          CBC Senator XXL
          • 07.09.2007
          • 1354
          • Beograd
          • wrx

Koliko videh iz one teme o konzolama imaš ps3, onda ti je najbolje da koristiš

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Nije bas tako sjajan kao sto zvuci. "Premotavanje" tj. skakanje radi ocajno sporo i cesto puca, 1080p je nemoguce progurati u solidnom kvaltetu kroz mrezu bez povremenog seckanja, a neki formati iako teoretski podrzani ne rade bas tako dobro.
            Za 720p i "pusti i zaboravi" je OK

U svakom slucaju preferiram 1080p preko PCa sa DXVA sposobnom grafickom
            work in progress

Comment

• weasel
              CBC Veteran
              • 07.06.2005
              • 115
              • Novi Beograd

Najzahtevniji(sa najvecim bitrateom) Bluray ide preko mreze i to wirless N standarda ...
              Preko kabla moze i vise komada u isto vreme
              720P mogu i preko G standarda

ZmajNa : prestnai da koristis media centar predji na neki normalan player i normalan media centar

uglavnom_bezopasni : klite ti je samo pakovanje u kome ima ffdshow i jos par nepotrebnih stvari znaci to je isto sto i ffdshow

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Jel ti to pises cisto informativno da BR moze da prodje kroz mrezu ?
                Verovatno, jer ja to znam, verovatno i ostali jer niko ovde to nije ni sporio, tacnije nije ni pricao o tome.
                work in progress

Comment

• skijash
                  CBC Senator XXL
                  • 07.09.2007
                  • 1354
                  • Beograd
                  • wrx

Meni šljaka lepo, kablom sam povezao ps3 u mrežu, čak mi je radio 720p na starom kompu (athlon 3000+, giga rama), sad na novom nisam mnogo koristio, al probaću da vidim kako radi ful hd. Svakako da ne radi savršeno, ali ako ti nije komp blizu tv-a odlično je rešenje.

Comment

• Uzelac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.12.2006
                    • 1717
                    • munZe

Problem je sto PS3MS radi decoding u nesto ala mpeg, i za to mu je potrebna hardverska snaga a konacni proizvod je veliki bitrate.
                    U visokom kvalitetu to ne uspeva da prodje kroz mrezu. To nije ni BR niti neki h264, mislim daje nesto tipa mpeg2.
                    Anyway, to je dokumentovano u PS3MS helpu.

Pa ipak, to radi, nekad u 1080p i uvek u 720p. Moze da posluzi ali sam ja ipak da ako vec PC glavni PC daleko onda za kvalitetan video treba imati ili varijacuju na HTPC temu
                    ili standalone video player poput WD Live-a.

No, povratak na temu. Media Centar i HD filmovi ?
                    Ja sam probao XBMC i nisam fasciniran. Nije da sam mu posvetio previse paznje, vidim da ljudi sa njime prave cuda, ali mi se taj fokus na TV kartice uopste ne dopada.
                    Meni treba video/audio player koji moze da pusti 1080p i da upotrebi DXVA i to tako sto zalepi titlove preko. Bilo bi sjajno da automatski sinhronizuje bazu filmova/muzike sa imdb i slicnim. Uopste mi ne treba ceo shell, koristim HTPC i za mnoge druge stvari tako da mi odgovara nesto program tipa itunes/wmp/... biblioteka i mogucnosta da se pusti.
                    Nije mnogo, skroman sam. Ko tako nesto nadje neka javi, hvala
                    work in progress

Comment

• weasel
                      CBC Veteran
                      • 07.06.2005
                      • 115
                      • Novi Beograd

H264 u mpeg2 koji se dosta razlikuju i transcoding zato neonrmalno velik bitrate zahteva
                      Peak bitrate bude i po 155Mbps(19MB/s) i ne moze kroz mrezu toliko

my bad , nisam m znao da se prica o PS3 procito sam samo prvi post a tu se isti ne pominje

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Klite ima mnogo toga, a jedna od komponenti je i filter koji rešava problem WMC i subtitlova, da mu ne crtao kako se instalira lakše je da pukne npr, klite (ili potraži nešto tipa choosing codec setup for wmc) i da reši probleme. To što koristi WMC je već drugi problem, ali čovek je pitao za to i treba mu pomoći bez mnogo širenja čiji je veći.

Najzahtevniji(sa najvecim bitrateom) Bluray ide preko mreze i to wirless N standarda ...
                        U vezi mreže, kabel u većini sličajeva ima 100mbit, N wireles može biti 1T1R (150mbit), 1T2R (150/300, najčešći), 2T2R... znači pitanje je u koju stranu i čime se šalje... ako može kratko pojašnjenje za ovo gore.

H264 u mpeg2 koji se dosta razlikuju i transcoding zato neonrmalno velik bitrate zahteva
                        Za nas sa jeftinijim ulaznicama, šta je pisac hteo da kaže.
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

Originally posted by zmaj_pa
                          Znaci ne mogu da nateram Media centar da prikaze subtitles kad gledam Hd film.....Radi se o vindozi 7 64-bitna verzija...
                          KM player radi posao na 64-bitnoj Visti, znaci da mora da radi i na win7.
                          Long Live CBC!!!

Comment

• weasel
                            CBC Veteran
                            • 07.06.2005
                            • 115
                            • Novi Beograd

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                            Klite ima mnogo toga, a jedna od komponenti je i filter koji rešava problem WMC i subtitlova, da mu ne crtao kako se instalira lakše je da pukne npr, klite (ili potraži nešto tipa choosing codec setup for wmc) i da reši probleme. To što koristi WMC je već drugi problem, ali čovek je pitao za to i treba mu pomoći bez mnogo širenja čiji je veći.

U vezi mreže, kabel u većini sličajeva ima 100mbit, N wireles može biti 1T1R (150mbit), 1T2R (150/300, najčešći), 2T2R... znači pitanje je u koju stranu i čime se šalje... ako može kratko pojašnjenje za ovo gore.

[quote:jj923drs]H264 u mpeg2 koji se dosta razlikuju i transcoding zato neonrmalno velik bitrate zahteva
                            Za nas sa jeftinijim ulaznicama, šta je pisac hteo da kaže.[/quote:jj923drs]
                            Imas gigabit mreze koji su mnoogo brze od N standarda

Ne moze wirless da bude brzi od kabla ( moze ali najcesce nije)
                            150Mbit je teoretska koja naravno nikad se ne posigne nego mnogo manje ali opet dovoljno za bluray koji ima do ~40Mbit bitrate plus par Mbit audio
                            Nisam razumeo pojašnjenje za sta ?

A za drugo.. nekorsitim ps3 ali znam da transcoduje file u mpeg2 odnosno remuxuje u realtimu
                            Da probam jednostanvo
                            pustimo x264 mvv preko media servera
                            Nece pustati takav kakve je vec ce vrstiti trancoding
                            i bitrate za takvo streamovanje je ogroman

Ovaj hdtv.ctu.mkv verovatno ima bitrate 4-5 Mbit ..a pogledaj koliki je peak bitrate transcodinga

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Pitam da li si ti to ikad probao ili si samo čitao u svetu kompjutera.

Konkretno stoni PC vezan na 100Mbit port rutera DIR-615, netbook wifi n 1T2R vuče sa tog stonog ladno 11450kB/s, tako da ta tabela nema logike bar meni, a wifi n jeste brži od 100Mbit kabla.

Nemam gigabit mreže sad da probam, ostala mi u firmi

Comment

Working...
                              X