Lepljenje/popravka stiropora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • scarab26
    CBC Senator XXL
    • 27.09.2006
    • 353
    • bgd

Lepljenje/popravka stiropora

decije sediste, odlomio se deo boka, nije strasno jos se drzi na plastici ali bi popravio ucvrstio, pa sad sugestije cime da zalepim jedan za drugio deo, silikon, sta vec?

• zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Lepljenje/popravka stiropoLa

nemoj silikonom, izgorece ga . probaj neostikom a pre toga zabodi nesto izmedju ta dva dela cisto da izigrava armaturu posto i kada budes zalepio bice slabo u tom delu. dakle, zabodi recimo one stapice za rostilj (raznjic), namazai obe strane, sacekaj malo da se prosusi i onda spoji.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Ognjen
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2008
      • 438
      • Novi Beograd
      • -

Zverko, nece da valja Neostick. Neostick ima cela linija lepkova, ali najpoznatiji je onaj tipa sintelana, neoprenski, a on topi stiropor. Verovatno imaju i neki koji bi to zalepio, ali ako udje u farbaru i trazi neostick, dobice ovaj univerzalni.
      Najbolje je uzeti neki na akrilnoj bazi ili eventulno neutralni silikon, oni ga nece otopiti, uz obaveznu upotrebu stapica koje je Zverko predlozio. Mislim da bi zavrsio posao akrilni montazni lepak Tekafix BT, proizvodi ga TKK-a i cena mu je tu oko 200 din.

Comment

• Djolee
        CBC Veteran
        • 03.04.2006
        • 160
        • Nis

Tutkalo,tj lepak za drvo.Provereno ne topi stiropor.

Comment

• radebgyu
          CBC Senator
          • 03.02.2009
          • 244
          • Beograd

Moze i tako ali bi bilo bolje da zlepis preko cele povrsine (jedne i druge strane) neko platno ili kozu da nemoze vise da puca.I ako se polomi nece moci da se razdvoji sto je poenta.Ja sam sa pur penom napravio nesto slicno za sedenje u camcu.
          http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

drvofix je mnogo krut kad se stvrdne tako da sam malo skeptican sto se njega tice. e sad, posto kad se jednom namacka popravnog nema mora se naci odgovarajuci lepak i verovatno ce u farbari naci neki mozda cak i dvokomponentni koji nije agresivan na stropor. naravno i ovo sto kaze radebgyu ima i tek kakvog smisla i treba uraditi.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Gatti.Gatozza
              CBC Senator XXL
              • 26.09.2006
              • 411
              • Zemun
              • Lybra 1.9 / XJ600S

Za lepljenje stiropora RC modela meni se dobro pokazao UHU POR, a neke manje popravke sam završavao i običnim lepkom za drvo. OHO lepak, običan UHU, cijanoakrilati (super lepkovi) tope stiropor. Da, neke stvari sam radio i dvokomponentnim bisonom koji, takođe, nije topio materijal.
              MAZDA

Comment

Working...
              X