Ams clanarina je po meni pravo resenje.Dolaze majstori,stave kola na slep i imas placenu odredjenu kilometrazu slepanja(u dolasku i odlasku slep sluzbe) i satnicu majstora ako on moze da popravi.Mada i to slepanje do boljeg servisa zavrsava sve.Jeftinije je nego da platis privatnu slep sluzbu.
Cini mi se 500 je mala ,a 2000 dinara je velika clanarina.Oni to zovu bela i zuta,cini mi se.JA koristim tu veliku.
I pomogla mi je u toj situaciji "100 km od kuce".
Pa nije baš tako, sad sam pogledao oba članstva, AMSS za 2000 dinara daje više... Jedino deo od 920 evra maksimalno za pokriće štete mi nije baš jasan. AMSS daje garantno pismo do 1000 evra, što znači da ti platiš popravku kasnije a ovi valjda to računaju u štetu. Ostalo je čini mi se na strani AMSS-a.
Mene su odradili na Rudniku, pre par godina, iz GM-a za BG, ostao bez struje (Felicia, istrošene četkice na alternatoru, nije jadna kriva već ja što nisam obraćao pažnju na lampicu ).
Kiša, vlaga, ladno, oko 22h uveče.
Da sam ćutao skroz i mutaveo se, vozili bi me za BG po tada odličnoj ceni od 120din/km
Ovako sam bio malo mutav i prevideo članstvo i uzeo mi deo novca za uslugu prevoza do 100km (-osnovno članstvo). Danak neiskustvu
Kada sam par godina kasnije objasnio to u AMS-u kada su mi nudili člansku kartu, rekli su mi da u tim slučajevima pozovem centralu i da će to oni da reše, mada verujem da sam mogao da povratim novac i kasnije s računom i članskom kartom.
E drugi put kad me izdao alternator na putu od KŠ ka BG sam se snašao tako što sam pitao radnika na pumpi blizu isključenja sa autoputa, pa je posle Hičkokovske radnje Felicia dobila remontovan alternator u nedelju u 22h uveče za tričavih 6k din u industrijskoj (stambenoj) zoni Jagodine Tako da može i bez šlepanja
Svi su na papiru dobri, u praksi se 45 minuta pretvara u nema slobodnih vozila, vozač nije tu trenutno, lokalni "majstor" će to popravi očas posla itd... Ali opet je neka sigurnost u većini slučajeva. Ko veruje da lila krava pravi čokolade i treba mu tako
Istrošio se akumulator, nedelja veče, ledeni dan.
Razmišljam šta ću, imam neke leve kleme sa kojima nisam uspeo da upalim od komšije.
Setim se u jednom momentu da sam drug član i pozovem, posle 20-ak minuta dodje majstor, iznese neki ručni nuklearni reaktor i upali.
Nadjem ja prodavnicu, kupim, ali avaj - da uradiš bilo šta na Renaultu moraš imati i alat i ruke/prste kao E.T.
Ništa, zovem ponovo 987 i posle 45 ovaj put mnogo hladnijih minuta (jer naravno auto ponovo nije hteo da pali) dodje isti taj majstor i počne nešto da se žali, kako ga cimam svako malo zbog gluposti
U svakom slučaju, imam još jedan žeton za narednih 6 meseci.
Comment