farbanje nafte

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: farbanje nafte

a koliko je rizik ako bi te uvatili ..koliko bi tucao kamen u sing-singu ?

pazi u hrvatskoj ima to gorivo D1 i obojeno je drugom bojom(plavi dizel ,valjda),koristi se za poljoprivredne mashine,brodove itd.
    mislim da je tamo kazna oko 1000 evra ili vise.ako se nadje u putnickim kolima.
    kakva je situacija u USA ?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• mb12
      CBC Senator XXL
      • 06.11.2006
      • 640
      • Vrbas
      • Mazda 626 2.0 TD

Ima i ovde, samo sto nema neke razlike u ceni. Tj sa jedne strane D2 a sa druge loz ulje. Razlika samo u boji, i u taskama. U ceni minimalna, i loz ulje moze samo da kupi firma...

Sve u svemu, u zadnja 4,5 meseca sam mogao kupiti EuroDizel ( ne D2 ) za 90 dinara, samo treba znati gde Kupio nazalost samo 200 litara, a sa ovim poskupljenjem dodje mi da placem sto nisam vise. Nema veze, ceka se sledeca kampanja

E sada da se vrnem na temu.

Najlogicnije resenje, ukoliko cvikas od kontrole, je da ugradis jos jedan rezervoar u auto. Iz jednog trosis jeftinu naftu, drugi ti je tu radi eventalne kontrole. E sada, kako bi to resio, to je vec tvoja stvar

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

U crveno se farba a vraća se na žuto hemikalijom koja poništava crvenu farbu. Koja hemikalija ne znam...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

ovde je razlika u ceni samo .60 $ izmedju D1 i D2 covek koi prodaje naftu drugaru to negde nabavlja preko neke firme koja vadi stare rezervoare i tako da dobije jeftino inace ako bih sa pumpe uzimao neisplati se zezati sa rezervoarima i pumpanjem , inece jedan rezervoar sam dobio dzabe samo sam morao otici kod coveka da ga izvadim iz podruma sto nije bilo tesko plus bilo je oko 250 L nafte u njemu tako da sam i to dobio dzabe , inace ovde se placa da ti izvade rezervoar i naftu iz podruma jer vise ne isplati grejati na naftu .

sto se tice razlike ovde je vise nema D1 i D2 totalno isto gorivo ako imas farmu i kupis naftu za koriscenje u poljoprivrednim masinama (off road use ) dovezu ti regularnu naftu i onda sipaju boju , kako kazu sada su povecali koncentraciju boje tako da 1 galon D1 nafte moze da ofarba 250 galona D2 nafte to u slucaju ako neko pokusa da mesa koliko sam citao nova formula za boju je top secret .
          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• StudentBGD
            CBC Senator XXL
            • 18.12.2007
            • 1027
            • Beograd

Prijatelj u Sloveniji vec godinama vozi na "loz ulje", ima cisternu iza kuce i sam sipa u auto. Isto kaze, razlika je u boji i jedino kada ide u austriju sipa dizel na pumpi, da ga ne uhvate ako dodje do provere. Vozi iskljucivo CR dizlease stare do 5 godina i nikada im nista nije falilo...
            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ima vremena, falice im
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

Ocito ih menja "na vreme"
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• audia7
                  CBC Član
                  • 26.12.2010
                  • 42
                  • Beograd

Originally posted by StudentBGD
                  Prijatelj u Sloveniji vec godinama vozi na "loz ulje", ima cisternu iza kuce i sam sipa u auto. Isto kaze, razlika je u boji i jedino kada ide u austriju sipa dizel na pumpi, da ga ne uhvate ako dodje do provere. Vozi iskljucivo CR dizlease stare do 5 godina i nikada im nista nije falilo...
                  Pa ne bi cudilo da je slovenacki lozak bolji od naseg evro dizela posto ovde dizelasi odvaljuju k'o blesavi

Comment

• rza
                    CBC Član
                    • 20.01.2009
                    • 60
                    • bgd-nyc
                    • alfa romeo 156 2.0ts

samo pazi na komsije da te nevide. sto se kontrole tice kontrolisali su me vise puta sa kamionom u razlicitim drzavama u usa i nikad mi niko nije zagledao u rezervoar.

Comment

• unnamedcore
                      CBC Početnik
                      • 22.02.2011
                      • 1
                      • Pancevo

Da li neko zna koliko je kg ili litra crvene farbe za farbanje loz ulja?

Comment

Working...
                      X