Pomoc pravnika oko stana i ugovora vezanih za stan!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Pomoc pravnika oko stana i ugovora vezanih za stan!!!

Drugari pomoc potrebna, ko se razume u tematiku!

Drugar pre 2 godine kupio stan. Stan je bio vlasnistvo nekog dede koji je umro i stan je prodat u ostavinskoj raspravi (ako se tako kaze). Naslednicima isplacene pare. Potpisan ugovor (u kom pise da je stan bez ikakvog tereta, javnog ili skrivenog), overen u sudu, stan proveren... Sve odradjeno kako treba i provereno do kraja!

Medjutim, malopre ga zove nepoznati glas (iz CG), koji zna njegovo ime, prezime, ime prethodnog vlasnika, sve o stanu.... Kaze da je kupio taj stan pre 6 godina i da ima ugovor!!! Dolazi u BG i hoce da ovaj drugar izadje iz stana, sto mu naravno ne pada na pamet jer je sve regularno kupljeno i placeno!

Odakle tom crnogorcu sada podaci o novom vlasniku stana?! Odakle mu sve te informacije. Gde je bio 2 godine od kada se drugar uselio izasto se tek sada javlja? Ima dosta nelogicnosti...

Problem je sto zgrada jos nije uknjizena, iako je stara najmanje 20-30 godina, tako da ni drugar nije mogao da se uknjizi kao vlasnik.

Realno, u kolikom je problemu?
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
  • Trivo
    CBC Senator
    • 02.06.2005
    • 202
    • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Re: Pomoc pravnika oko stana i ugovora vezanih za stan!!!

Pravno ti ne mogu pomoci ali preporucujem tvom prijatelju da nabavi blindirana vrata ako ih vec nema .
    Malo sam sarkastican ali sjecam se jedne emisije na studiju B gdje se javio jedan covjek u emisiju kao stanodavac koji je imao problema sa podstanarom jer je prestao da placa kiriju i nije htio da izadje iz stana bez obzira sto stan nije njegov.Stanodavac je slucaj prijavio policiji i kako kaze pravnik koji je tad gostovao to je najgore sto je mogao da uradi jer je tad slucaj presao u slucaj suda i do zavrsetka sudjenja vlasnik stana nema prava da istjera,cak moze i da odgovara zbog tog.
    Sam pravnik je tad rekao da je najbolje u takvim situacijama uletiti u stan sa par tabadjija i istjerati podstanara na ulicu i onda pozvati policiju.To mnogo miijenja situaciju jer ste vi na svom posjedu.
    Znam da sam bio sokiran tim sto cujem ali ima mnogo logike kod nas u ovoj nakradnoj drzavi.
    Nisam mnogo pomogao ali eto...
    VW 1200 1972god.
    VW Golf 1.3 1988god.
    FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

To nam je prvo palo na pamet, zato se sutra vec ugradjuju blindirana vrata. Hvala na savetu svakako.

Druga stvar zasto je ovo jos sumnjivo: covek koji se javio je rekao da je izdrzavao dedu i da ima ugovor da se useli u stan kada deda umre. Ako je izdrzavao dedu, kako nije znao da je deda umro pre 3+ godine?
      Meni za sada sve smrdi na neku prevaru (u pokusaju) naknadno smisljenu...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ja nisam stručnjak ali prvo treba da vidi taj ugovor koji taj drugi ima. Obzirom da je već u stanu mora da se reši sudskim putem ko bi imao pravo na stan a ako je ugovor o izdržavanju treba da se vidi da li je izdržavanje i održano.. itd... Mislim da neko pravi zvrčku da bi uznemiravao... Do podataka (o vlasniku stana) za koje pitaš uopšte nije teško doći tako da to nema veze. Mogao je neko od nezadovoljne rodbine da se seti kako mu pripada deo a taj sve zna
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• StudentBGD
          CBC Senator XXL
          • 18.12.2007
          • 1027
          • Beograd

Hvala. Ovo je vise kao moralna podrska. Ujutro pravac kod advokata.

Posto je kupio stan od naslednika (koje je sud odredio i priznao), ima ugovor posebno sa svakim od njih (njih 6) i priznanicu od svakoga da im je isplatio koliko su trazili.Videcemo...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Polako bre, samo bi pare trošili, pustite ga da dodje (taj što zove) pa tek onda pravna ili neka druga pomoć, recimo prijatelja Šta će reći advokatu, zvala me neka dalabu preko telefona i rekla da se iselim?
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

Drugar je nervozan po prirodi, samo mu je jos ovo trebalo

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Jeste, a ovaj bi ga bas zvao iz CG da mu objasni sta planira i na blef pokusao da ga zbrza da se iseli Nije nego, ako vec planirqs da iselis nekog, ne zoves ga, ne upozoravas i ne pretis telefonom sta i kako ce da se desi - da je ozbiljan, dosao bi bez reci i izbacio ga napolje, pa ti dokazuj na Sudu da on nije u pravu.

Sve i da ovaj iz CG ima takav ugovor, u najgorem slucaju su obojica u istoj poziciji sto se tice pretendovanja na vlasnistvo nas stanom, s tim sto je ipak tvoj drugar u posedu stana, a ovom iz CG ostaje da pokazuje i dokazuje na Sudu kakva je tu prica. Sto ce da zavrsi na sveto nikad.

Uostalom, u ostavinskoj raspravi je trebao da se pojavi kao stranka, sa papirima i da trazi svoje vlasnicko pravo po osnovu ugovora o izdrzavanju, i da je to uradio, sad bi ti drugar bio u malo vecem problemu. Posto nije, verovatno je rec o pucnju u prazno. Mislim, veci bi problem bio da mu je deda prodao stan pa da se ostqvinska rasprava sprovela nad necim sto vise nije predmet zaostavstine, da je tako nesto moguce. Mada, Srbija, everything is possible.

Tako da ako cika iz CG pozove, kazes mu lepo da se ne ******** da ne na**** ili ne naleti na Gvozdena i njegove drugare, cisto da ne dobije kakvu ideju, i da slobodno pokusa da ga tuzi.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

ima ugovor posebno sa svakim od njih (njih 6)
                  Koliko je drugar siguran da deda nema jos naslednika. To je po mom slicnom iskustvu, jedini moguci problem. Naime, tast je kupio neki plac u selu, naslednika bilo nekoliko, ugovor potpisan i sve ok. Nakon godinu dana, pojavljuje se cerka iz drugog braka, zivi u Hrvatskoj. Tu pocinju problemi, jer njoj nije uredno urucen poziv za ostavinsku raspravu, a ona trazi svoj deo. Sad se to vuce po sudovima, a tast ne moze da knjizi plac na sebe.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Tvoj drugar je stan uredno kupio, isplatio i uselio se. Dakle, on je na svom. Svaka ****** može da se pojavi i da tvrdi da je stan njegov. Ostaje da tu tvrdnju i dokaže, a da li će....
                    Znači, imao je trošak za blindirana vrata i neka na tome i ostane. Svaki drugi trošak i para i živaca je u ovom momentu besmislen i nepotreban. Neka mirno spava
                    ex SAABotražitelj

Comment

• StudentBGD
                      CBC Senator XXL
                      • 18.12.2007
                      • 1027
                      • Beograd

Hvala, zvucite ohrabrujuce

Ja se ne razumem u materiju pa nisam hteo da pametujem. Kao sto kaze 206, da ima nesto cvrsto, valjda bi prvo otisao na sud, podneo neki zahtev... a ne zvao na kucu.

Comment

• stevak
                        CBC Senator XXL
                        • 31.05.2009
                        • 1215
                        • Zemun
                        • Saab 9000 cs 2.0T

Podsećam na ovo gore što si napisao: Potpisan ugovor (u kom pise da je stan bez ikakvog tereta, javnog ili skrivenog), overen u sudu, stan proveren... Sve odradjeno kako treba i provereno do kraja!

Sve i da ode na sud, to ne znači automatski da je tvoj drug u problemu. Ljudi relativno često posežu za sudom misleći da su u pravu, a onda se pokaže da baš i nisu.
                        Naglašavam da tvoj drug nema potrebe ni da se cima po advokatima, ni da se nešto štreca zbog tog poziva.
                        ex SAABotražitelj

Comment

Working...
                        X