Novi grb

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Re: Novi grb

Što se mene tiče odmah može da se izbaci "piletina" ili "orletina" i da se ostavi samo štit sa krstom i ocilima. Mislim, ovo je samo moje mišljenje....a što reče Dora.....!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• wuchkica
      CBC Senator XXL
      • 18.04.2008
      • 709
      • Bgd-Cerak
      • Metla :)

Srpska kruna? Viđa li je neko sem u crvi na svadbama!? Ko ispod 20 godina zna uopšte kako ona izgleda!?
      Pre nego sto pustis jezik u pogon proveri da li ti je mozak ukljucen!

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

pa neki znaju a neki ne.
        jel treba orao da prati modu ? onda da mu umesto krune stave kapuljacu.

ne bi trebalo o svemu da se raspravlja . ajd da izaberemo i neko modernije ime drzavi,ovo je zastarelo.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Originally posted by wuchkica
          Srpska kruna? Viđa li je neko sem u crvi na svadbama!? Ko ispod 20 godina zna uopšte kako ona izgleda!?
          Pa konobari po kaficima ne bi ni trebalo da je nose, a kralja nemamo, tako da ne razumem gde bi jos trebalo da je vidjamo?

A to sto niko ispod 20 godina ne zna kako izgleda moze biti samo zalosno. Isto kao i razmisljanje da ima "vaznijih stvar id zamajavanja sa grbom". Ima, ali ako se bavite samo vaznijim stvarima, a ove "nebitne" ostavimo na stranu, sta ce ostati od nas? Zarad dnevne politike, poskupljenja goriva i slicnog, kulturu, nasledje i BILO sta nevezano za $$$ treba baciti u zapecak i zaboraviti, jer nije bitno...? Pa pradede su vam ginule da umesto tog naseg nebitnog grba ne stoji polumesec ili svastika.

BITNO je i kako nas se zove Drzava, i kako nam izgleda grb, zvuci himna, i slicno. Sta je sledece, briga nas za manastire po Kosovu jer je to ionako vec neka druga drzava? Bas zato sto to mnoge ne zanima i sto su apaticni po milion pitanja slicne vrste nam se i desavaju stvari koje nam se desavaju - Srbima je uvek SVEJEDNO i NEBITNO. Zalsona prica, skroz.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• wuchkica
            CBC Senator XXL
            • 18.04.2008
            • 709
            • Bgd-Cerak

Ma ja samo mislim da država nema više veze sa grbom..ili grb sa državom..kako god..al to je već politika..

Eeee da se i ja složim sa 206-ico Jbg, nema ko klince da nauči o kruni, grbu, himni...itd. Mislim da sam za celo školovanje čula 5 rečenica za to. Ne znam kakvo je sad stanje, ali čisto sumnjam da je poraslo na 6. Ako imaju u porodico nekog srbendu ili nekog ko "brani" taj grb možda nešto i nauče..sem ako ne bude "ćale smaraš", jer je nažalost to nešto što im je "dooosaadno" i "smaaaraaa".

Comment

• Put-in
              Banovan
              • 28.01.2009
              • 189
              • Beograd

Originally posted by wuchkica
              Ako imaju u porodico nekog srbendu ili nekog ko "brani" taj grb možda nešto i nauče..sem ako ne bude "ćale smaraš", jer je nažalost to nešto što im je "dooosaadno" i "smaaaraaa".
              Pa to je zbog onih kojima "Evropa nema alternativu" i koji bi i d..e svoje dali da njima bude "bolje" a narod nije bitan. Dok god taj grb ne može slobodno da stoji po celoj Srbiji meni nije ni bitan. Mogu da stave i crnog Šiptarskog orla, baš me briga. Ionako ovog našeg belog ne možemo ni u Novom Pazaru, Preševu... da vidimo kako treba.
              Ali opet, ni to nije bitno ni važno, jer kada jednog dana "uđemo" u EU, tada granice, grbovi i ostale sitničarije nisu bitne, možemo tada i da ih se odreknemo.
              Samo... zašto se svega toga ne odreknu Nemačka, Francuska... zašto uvek samo mi ?!

Dotle je došlo da ako neko voli svoj grb i zastavu, ili je lood ili je nacionalista, što mu u zadnje vreme dođe slično kao profašista.

Svi stubovi ove države su ili klimavi ili srušeni, tako da je grb totalno, ali totalno nebitan.

Comment

• wuchkica
                CBC Senator XXL
                • 18.04.2008
                • 709
                • Bgd-Cerak

Otišli smo u višu filozofiju i politiku.
                Ja sam naučena da vilim grb, iz porodice sam gde je to bilo cenjeno i sa ponosom nošeno na uniformi. Ne znam samo kako ću jednog dana svojoj deci objasniti značaj i značenje..a da pritom ne koristim "znaš PRE je BILO..."

Comment

• kuzmar
                  Moderator
                  • 18.12.2009
                  • 783
                  • Lazarevac
                  • Pezo 207 1.6 HDI

Ova situacija oko grba je odraz stanaj u drzavi.

Ne kazem da nije bitno da jedan drzava definise svoja obelezja, daleko bilo. Drzava se i prepoznaje po grbu, himni, zastavi. Ali kada se gotovo 10 godina u upotrebi nalazi sada vec nevazeci grba, koji je usvojen nekim zakonom, kada je upotreba toga grba pocela da se primenje u raznim segmentima svakodnevnog zivota, kada su zbog te upotrebe potrosena ogromna sredstva iz budzeta i iz nasih dzepova, onda je nekom palo na um da prebroji koliko orao ima perja, da li je kljun malo ili malo vise povijen. da li je kruna prirodnija ili ne.

Dakle 10 godina je trebalo da se neko toga seti ili je doslo vreme da neko ponovo za tu restilizaciju uzme pare. Za to vreme sve sto je uradjeno u ovoj drzavi je po nekoj naopakoj listi prioriteta. Sve sto se uradi prakticno sluzi za dnevno-politicke potrebe i nista nije u funkciji poboljsanja standarda i pokretanja privrede. Da li ce ovom kozmetikom na obelezjima ove drzave svima nama da skoci standard, da li ce posle ovoga da se smanji korupcija, da li ce sada npr. DMB naglo poceti proizvodnju i izvoz? Nece, ali je tako kupljeno vreme od bar mesec dana. Za to vreme ce na naslovnim stranama novina glavna tema biti grb, to se naravno prenosi u narod koji ce raspravljati o tome, o Farmi, Dvoru i slicnim glupostima.
                  Da me neko ne shvati pogresno kada kazem gluposti ne mislim na sam grb.
                  E sad, nikome nije smetalo to sto je grb SR Srbije bio u zvanicnoj upotrebi do 2004. godine, ali sada smeta izgled kljuna.

P.S.

Evo malo sam proguglao i dodjem do sledece informacije:

Grb Republike Srbije, jedan od simbola suvereniteta Republike Srbije, preporučen je 17. avgusta 2004. godine, zajedno sa drugim državnim znamenjima i usvojen 19. maja 2009. kada je zamenio dotadašnji grb Republike Srbije.

Znaci od 5.10.2001 je trebalo gotovo 3 godine da se donese preporuka, a onda jo nepunih 5 godina da se to ugradi u Zakon. Efikasno nema sta. A Izvornik zastave i notnog zapisa himne Republike Srbije je donet 11. novembra 2010. godine.I to Vlada i Skupstina nisu znali? Ali vazno je skrenuti paznju, nije bitno sa cega, vazno je da se narod zamajava do isteka mandata.
                  www.paluba.info

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Pa to je zbog onih kojima "Evropa nema alternativu"
                    ...a ni za tu Evropsku Zajednicu nismo imali referendum, kao ni za Republiku.

bilo cenjeno i sa ponosom nošeno na uniformi.
                    .
                    Na zalost, to su bila partijska oblezja, i to se vise volelo nego ova danas, koja su drzavna.

Inace moje dete je prosle godine izaslo iz osnovne skole, i zna i grb i himnu i zastavu, ,dakle jesu ih ucili svemu.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• kuntalo
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2007
                      • 342
                      • Predgradje

Originally posted by kuzmar
                      Ova situacija oko grba je odraz stanaj u drzavi...
                      Potpis za ceo post.

Ja bih opet besramno prekršio copyrights neznanog autora:

A zašto država ne bi umrla za mene?
                      Save the Panda!

Comment

• X9
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2005
                        • 3179
                        • Wien-Sabac
                        • RX-8 i X-9

ja na to MORAM da ti odgovorim
                        "Ne pitaj sta tvoja zemlja moze da uradi za tebe,vec pitaj sta ti mozes da uradis za svoju zemlju.."
                        nije problem u grbu,problem je sto ovima treba vecnost nesto da urade,i kad to urade pogresno je.necu dalje zaci cu u politiku a tome ovde ne treba da ima mesta
                        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• mistermobil
                          CBC Senator XXL
                          • 09.11.2008
                          • 469
                          • pecinci

Novi grb je u skladu sa nasom tradicijom,medjutim ovde se sve radi apa trapa,pa stoga i pitanje drzavnih simbola nije reseno kako treba i na vreme.Sto se krune tice,u srzi nase drzavnosti je uvek bila monarhija,tako da je kruna u skladu sa time(ako Bog da,vratice se jednom i monarhija,mogu i Obrenovici npr )
                          Ko leti,vrijedi
                          Ko vrijedi,leti
                          Ko ne leti,ne vrijedi..
                          (Grunf,TNT..)

Comment

• kuntalo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2007
                            • 342
                            • Predgradje

Originally posted by X9
                            ja na to MORAM da ti odgovorim
                            "Ne pitaj sta tvoja zemlja moze da uradi za tebe,vec pitaj sta ti mozes da uradis za svoju zemlju.."
                            Evo ja bih, poput naših pečalbara, da oslobodim jedno radno mesto u domovini, pa da iz mrskog zapada delim vredne savete zemljacima u "majčici"... ako može?
                            Save the Panda!

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

kao da sam znao da ces tako da odgovoris. i kakve to veze ima sa temom,sa tvojim pisanjem da drzava treba da umre za tebe pojedinca?ako ti ne odgovara okrenes se i odes kao i ja 2000-e...samo sto ja nisam trazio da drzava umre za mene.a bio sam u situaciju da poginem,ili budem invalid braneci tu drzavu.i sad ces ti da mi kazes da nemam pravo da nesto kazem ili dam nekom savet?
                              on topik
                              grb je takav kakav. ljudi koji se bave time su ga tako uradili,i sigurno su veci profesionalci i od mene i tebe i svi nas ovde,osim ako se neko od tih nije prijavio na forum i sta trpate svakodnevnu politiku u svaku temu?kad dodju izbori pokazes svoje negodovanje.
                              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

u pravu je x9, ne umete da diskutujete. pa da zazidamo temu.
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X