Nalepnice sa slovima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Nalepnice sa slovima

Treba mi neki nacin da napravim par...hm, nalepnica sa natpisima, natpisica, kako vec hocete, ili neki slican nacin da napravim natpis. Konkretno, imam po par auta gomilu prekidaca po tabli (oni aircraft toggle switchevi), ispod kojih i na koje treba nalepiti cemu sluze. Dakle, da se sad ne bih zezao sa katerom i pravio natpisice dimenzija 2cmx0.5cm ili slicno, mislio sam da to napravim nekako drugacije. Vidjao sam one kao transfer folije sa gomilom slova koja se "ogrebu" direktno na podlogu, ili cak one plasticne trake na koje utisnete reljefna slova pa se to kompletno zalepi gde vec treba. Idealno bi bilo kada bi postojali i karakteri koje biste mogli da otisnete, i onda dobijete text koji mozete da lepite slovo po slovo direktno...

Idealno bi bilo 2 varijante, ovako nesto:

Jbg, malo sam konfuzan sam sebi, valjda znate o cemu pricam? Kakvi uopste sistemi postoje za te vrste oznacavanja i DIY pravljenje takvih tekstica?
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: Nalepnice sa slovima

Ako misliš na ona stara slova koja su reljefna, gde se doboš okretao a traka izlazila i stiskanjem okidača pravila slova, čini mi se da se sprava zvala RATEX ili sl. davno beše.
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

pretpostavljam da sve mora na licu mesta da se radi, ne mogu se prekidaci i posklopci skinuti i odneti na ispisivanje?
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• todorr
        CBC Član
        • 03.10.2007
        • 63
        • Bgd

Mislim da je najjednostavnije cuter i dimenzije i font po zelji (sto nije slucaj sa tom varijantom gotovih) ali mislim da tako nesto pogotovo u toj dimenziji (malo) pa jos na prekidacu ne bi dugo trajalo jer bi se ostri uglovi slova zakacinjali prstima i brzo odlepili. Za tako nesto mislm ja je najlepse i najtrajnije lasersko graviranje, pretpostavljam da ti prekidaci mogu da se izvade jedino zavisi od kog su materijala tj koje plastike, jedna takva radnja postoji u Bulevaru malo iznad Vuka, kada se ide od centra sa desne strane, nisam siguran kako se zovu.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

leter set (slova na foliji) se skidaju ... za ovako nesto jedno od resenja je trans. tapet i stampa na njemu. ako mozes da skines prekidace tj poklopce sito ili gravura je zakon .

elem, imam masinu koja ispisuje text (stampa) na zamolepljivoj trans traci. e sad, dal moze beli text ne secam se, znam da moze crni. ako ocs, mogu ti dam masinu, kupis traku, povezes na PC i igraj se.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Originally posted by Chubbs
            pretpostavljam da sve mora na licu mesta da se radi, ne mogu se prekidaci i posklopci skinuti i odneti na ispisivanje?
            Jok, ima i prekidaca koje je stvarno problem skinuti, dakle sve se radi na licu mesta. Ima i lepljenja direktno na mestima tipa tabla, i sl. dakle nista od graviranja i direktne stampe na samom delu.

Leter set, to je ono sto se lepi slovo po slovo? Kako mislis skida se? A sta ti je taj trans tapet, odnosno ta samolepljiva transfer traka?

Ne razumem se u te stvari, kako bi ovo radilo posao, na primer?

Prodaja samolepljivih etiketa, stampača etiketa i deklaracija kao i svog pratećeg repromaterijala, prodaja opreme namenjena izradi svih vrsta deklaracija za proizvode Pored samolepljivih etiketa, raznih dimenzija i boja, posebno izdvajamo paletu ušivnih traka za izradu ušivnih etiketa, sa pratećim ribonima u više boja.

Riboni su specijalne folije koje se koriste za štampu etiketa na kolutu. Skraćena oznaka za ribone je TTR (thermal transfer ribbons). Sama skraćenica nam govori, da se otisak na etiketi formira prelaskom pigmenta sa ribon folije preko termo glave štampača, na površinu etikete. Takav način štampe naziva se Thermal Transfer ili skraćeno TT štampa. Prednost korišćenja ribona, u odnosu na štampu na termo etiketama, je u tome što je dobijeni otisak trajan i odličnog kvaliteta i postojanosti. Osim kvaliteta otiska, najvažnija uloga ribona je zaštita termo glave štampača, kao najskupljeg potrošnog dela. Prilikom štampe etiketa, vremenom neminovno dolazi do habanja termo glave. Izbornom kvalitetnih ribona i etiketa, ovo habanje je svedeno na minimum, pa se znatno povećava radni vek termo glave i samog štampača. Riboni se u osnovi dele na tri grupe u zavisnosti od podloge na kojoj se štampa. Mogu biti: Wax, Wax-Resin i Resin. U zavisnosti od modela i tipa štampača u kom se koriste mogu biti namotani na različite prečnike kartonskih ili plastičnih hilzni, i u više različitih dimenzija. Mastilo ribona može biti namotano spolja “OUT” ili unutra “IN” pa se u zavisnosti od modela štampača tako i poručuju. U našoj ponudi osim ribona u crnoj boji nalaze se i riboni u boji za papirne i ušivne etikete kao i riboni za štampu ušivnih etiketa.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

e ako mora na licu mesta, srecno.

a ovi riboni, ne znam kako rade, ali mi ne deluje kao to sto tebi treba.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Dobro, a ti leter setovi, samolepljivo slovo po slovo, te transfer trake, koji je to djavo?

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

trans. = transparent

leter set ti je slovo po slovo pa ga pritiskom prenos na povrsinu (recimo ceo jedan set, font, je na A4 formatu transp. folije pa ga hemijskom ili cime vec prenosis na povrsinu). ali kao sto rekoh, vremenom ce se to skinuti.

ovo sto ja imam je kao poveci kalkulator, tj tako izgleda a ustvari je stampac. moze da radi standalone a moze i preko PC-ja.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

zverko, ovo tvoje stampa trakice a prekidaci su zaobljeni, nece valjati.

ovo ti treba

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

to su letraset-ovi ali to ce da se izgrebe vremenom. znam sigurno jer sam se kao klinac igrao sam time svaki dan.

trakice ili ti label-ovi se mogu stampati u ranim dimenzijama tj kupi se traka odgovarajuce dimenzije a u programu odredis velicinu softvra. ono sto je dobro je da je stampa sa kontra strane tako da ne moze da se obrise. njemu treba ne samo za prekidace vec i za tablu tj deo na tabli koja je predpostavljam od nekog PVC-a eventualno prescuceno nekom folijom.

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Ja sam nekada radio slicne stvari leter setom, ali sam po nanosenju teksta, ceo element lakirao nekim lakom na vodenoj bazi, tako da je to jako dugo trajalo. Bez toga leter set bi se vrlo brzo izlizao.
                        Problem je sto se ne secam koji lak, i sto vec odavno ne znam gde ima da se kupi leter set. To se nekada kupovalo po knjizarama.
                        Inace imao sam neki svapski leter set, koji sam nanosio na furniranu plocu, pa to lakirao uljanim lakom. Izgledalo je fenomenalno, a i bilo je nemoguce ga ostetiti.
                        Long Live CBC!!!

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

e pa jedino tako da se odradi. ispise sve sto mu treba, izlepi novinu oko prekidaca i udari preko neki bezbojni lak kao zastitu.

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Samo uljani ili vodeni, jer nitro je verovatno agresivan na leter-set slova.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

koliko god da je uska folija, kad pokusas da je zalepis na sferican objekat, tamo gde je najvise zakrivljeno podigne se na krajevima. znaci, mogu trakice ako nije jako zaobljeno.

Comment

Working...
                              X