Hoce li skoro pustiti uvoz autombila?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Desmo
    CBC Senator
    • 27.06.2010
    • 280
    • Vrsac
    • VW Mk2 1.8

Re: Hoce li skoro pustiti uvoz autombila?

Kada uporedimo vrednost automobila starijih od 15 godina u Srbiji i bilo gde u Evropi,

vidimo da nesto ne stima kod nas...

Dodao bi jos nesto, zbog takvog zakona dosta ljudi u Srbiji "registruje" automobile kod limara...
    Aspirazione naturale!

Comment

• Uzelac
      CBC Senator XXL
      • 03.12.2006
      • 1717
      • munZe

Originally posted by banekg

Samo mislim, da ako imam zelju da kupim Mecku iz 88, niko nema pravo da me sprecava - ugrozava mi osnovna ljudska prava i slobode, slobodu trgovine i slicno. Ono sto moze, to je da me odrapi porezom, ali da mi zabrani, to ne moze. Sa ovakvim zakonom o uvozu automobila, u EU, nece moci.
      Slazem se, treba omoguciti uvoz i starijih automobila ljubiteljima, a neka porez/carina/osiguranje budu i znacajno visi shodno tome sto je auto mator i sto je ekoloski nepodobniji.
      No, previse bi ljudi to zloupotrebljavalo, pa razumem i zasto drzava kompletno zabranjuje uvoz ne-Euro3 modela.
      work in progress

Comment

• aleksabgd
        CBC Član
        • 04.12.2009
        • 84
        • beograd

Pa naravno da bi trebalo pustiti uvoz takvih automobila i uopste uvesti liberalizaciju na trzistu automobila tj na relaciji evropska unija- srbija.Sto se ekologije tice nju mozemo stititi samo sredstvima koja bi se ubirala pri registraciji takvih vozila /ne samo uvezenih nego i postojecih/pa kome se isplati neka vozi.Znaci toliko i toliko zagadjujes okolinu-plati

Comment

• X9
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2005
          • 3179
          • Wien-Sabac
          • RX-8 i X-9

ja sam nesto nacuo da ce biti pustanja ove godine veoma kratko ,pa ko bude znao,iskoristice,ko ne bude znao nece...
          "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ne bih se složio da na zapadu svi kupuju isključivo nove automobile i voze ih do 5 godina a onda prodaju nama... I tam ose voze matori automobili, kupuju i prodaju kao polovni, bitno je da su ispravni. Čemu služe inače onoliki otpadi, placevi i koješta slično... Samo nama i sličnima da prodaju? Nije nego...

Banekg je u pravu, to je diskriminacija, i to će menjati kad tad. A ekologije mi je... ali neću dalje... Ma moram, živimo u najbrlogu, truju nas sa svim i svačim, turaju nam kojekakv otpad i sad smo zabrinuti što nema katalizator...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

Kada smo kod ove situacije, mene interesuje da li npr. neko ko zivi u Nemackoj moze da ode u Francusku i kupi polovan auto iz npr.`90 godine i da ga normalno registruje i vozi u Dojclandiji? Ne moraju da konretno budu ove dve zemlje, uopste odnosi se na zemlje koje su u EU.
              www.paluba.info

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Unutar EU nema ogranicenja trgovine, pa ni na polovne automobile.
                Jos bolje je sto je u EU moguce uvesti svaki automobil, bez obzira na godiste i Euro normu koju ispunjava.
                Naravno, mora da bude tehnicki ispravan i atestiran, u praksi to znaci da se mogu uvesti svi automobili koji su ikada regularno uvezeni u EU tj. drzavu.

Ima pojedinih razlika izmedju propisa pojedinih zemalja, ali o tome treba da brinu samo oni koji bi da voze nestandardne delove tj. automobile sa istima. Tipa gume/felne/auspuh/spojler... itd. Nemci i Austrijanci su navodno najrigorozniji.
                work in progress

Comment

• kuzmar
                  Moderator
                  • 18.12.2009
                  • 783
                  • Lazarevac
                  • Pezo 207 1.6 HDI

Onda ovako mogu zakljuciti.

Opste je poznato da ce biti velikih problema sa punjenjem budzeta. Bilo je i do sada pa se par puta pribegavalo dozvoli uvoza automobila koji do tada nisu bili dozvoljeni. lepa sredstva su se na taj nacin slila u budzet i svi zadovoljni.

Posto je u EU to dozvoljeno, a mi tezimo EU (jel`te?) onda moze da se desi da nasa vlast i donese odluku sa obrazlozenjem da je tako u Evropi i da je to EU od nas trazila. Na taj nacin bi se budzet u izvesnoj meri dopunio (sto od carine i poreza, sto od novih tablica, saobracajne i reg.nalepnice). Podseticu da je ovo predizborna godina, sto svakako ne dozvoljava igranje sa platama budzetskih korisnika i penzijama koje se dotiraju iz budzeta. A to je sigurno veliki broj potencijalnih glasaca. Takodje pritisak na Vladu za povecanje plata ce biti sve veci i na kraju ce morati da popuste u nekoj meri a to ce opet zahtevati dodatna sredstva u budzetu.

Ovo je neka moja teorija sta bi moglo da se desi posto nekih preostalih izvora punjenja budzeta nema (osim povecanja PDV).
                  www.paluba.info

Comment

• SANJA0708
                    CBC Član
                    • 06.12.2009
                    • 89
                    • paraćin

Normalno da se slažem da treba da se pusti uvoz automobilasa euto-1,1,2 normama.Zašto!!!Pa zbog toga što sve strano valja!!Ovi naši,ups,ja se izvinjavam,nema više naših,su sjebali sve što je moglo,pa i između ostaih NAS koji nemamo para da kupimo nešto bolje.Inače vozim Z101.Jeftini delovi,pa šta?Jer su npr pravili Fiat uno, i šta se desilo......ništa,normalna stvar!
                    Ovo je ono što bih npr ja uzeo http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vsjqbqhbmebg
                    Šta mu fali?Ništa!Vozio se po stranim putevima,trošio strano gorivo,ulje....
                    Daće Bog pa da puste neku legalizaciju.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

Kad nam tehnicki pregledi budu rigorozni kao u tim zemljama odakle bi uvezli stariji auto onda mozemo da pricamo o ovoj temi. Posto crvena zavrsava problem tehnickog, 99,99% bi bili neopevani krsevi a ostatak ovakvi automobili kao na ovim linkovima. Kao ne znamo sta se sve i sad uvozi a zadovoljava euro 3 standard.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Desmo
                        CBC Senator
                        • 27.06.2010
                        • 280
                        • Vrsac
                        • VW Mk2 1.8

Naravno, i sad se uvoze teski lomovi, al ispunjavaju Euro 3
                        Tehnicki se prolazi preko veze, bez dovozenja automobila...

Pitanja koja treba postaviti preprodavcu automobila u Srbiji su:

1.Za koliko stotina hiljada kilometra je vracena kilometraza?
                        2.Ako je kilometraza prava, gde je auto bio udaren, gde je secen, gde je farban?
                        3.Retko, ali se desava, iz koje bare je izvadjen?
                        Aspirazione naturale!

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

Sto se ekologije tice nju mozemo stititi samo sredstvima koja bi se ubirala pri registraciji takvih vozila /ne samo uvezenih nego i postojecih/pa kome se isplati neka vozi
                          ... i iskljucivo merenjem izduva na tehnickom pregledu, a ne zato sto nekom u dozvoli pise euro3, ili hebem li ga sta.
                          A ovi sto nas vode u Uniju, morace nesto da menjaju, jer ovo nece proci. EU, ne trpi nikakva zatvorena trtzista, i zabranu na trgovanje, nelojalnu konkurenciju i monopole (u nasem slucaju FIAT je monopolista na trzistu), a gazdu u EU, tj. Nemacku, zabole za Fiat.
                          Long Live CBC!!!

Comment

• Desmo
                            CBC Senator
                            • 27.06.2010
                            • 280
                            • Vrsac
                            • VW Mk2 1.8

I ne samo FIAT, secate se da je pre par godina bilo moguce kupiti Daciju Logan bez carine?

Nekog su sigurno dobro podmazali zbog toga.

Zasto samo Daciju? Mozda sam hteo da kupim Ladu Nivu?

Jos nesto, ne podmladjuje se vozni park samo ako se zabrani uvoz automobila koji nemaju Euro3,

podmladjuje se i tako sto se podigne standard, plata. Zar ne?
                            Aspirazione naturale!

Comment

• banekg
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2010
                              • 1274
                              • Nis
                              • Toyota Carina e 2.0

...a moj osnovni problem je sto Daciu i Punta, necu ni na poklon, ali bukvalno! Da li neko to moze da mi zabarani. Naravno da ne - mrzim ova dva automobila i smatram ih igrackama - Jugo mi je drazi, i to mnogo, a Kec i Tristac su vec limuzine i to kakve.
                              Long Live CBC!!!

Comment

• SANJA0708
                                CBC Član
                                • 06.12.2009
                                • 89
                                • paraćin

Kad mogu ,ONI,za ko zna šta da skupljaju potpise,ajmo i MI,da se dozvoli uvoz automobila koje MI volimo i hoćemo!!1

Comment

Working...
                                X