Hoce li skoro pustiti uvoz autombila?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Hoce li skoro pustiti uvoz autombila?

Originally posted by RANK
    Voleo bih da znam zasto mi je obrisan post koji se direktno tice ove teme?
    zato sto nisi zamenio sajlu

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

evo još jedan sa spiska mojih želja za uvoz

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by RANK
        Voleo bih da znam zasto mi je obrisan post koji se direktno tice ove teme?
        Jesi siguran da si poslao, ne vidim u logu da je nešto u temi brisano sem jedne poruke koju sam ja obrisao od Kristine.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gti16v
          CBC Senator XXL
          • 05.08.2007
          • 343
          • BGD
          • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Originally posted by banekg
          Model koji sam ja nasao u Berlinu, ne postoji u Srbiji, a to je BMW e12, cak ih vrlo retko ima u voznom stanju u Srbiji. To sto sam nasao kosta 2200e, izgleda perfektno, presao je 60000km, potpuno provereno, prodavac poznat, ali ne mogu da ga uvezem, jer nemam pravo da nesto volim, nego moram da biram izmedju onoga sto necu.
          Mali off, ali tiče se teme pošto se radi o uvozu auta bez E3.
          Ako stvarno imaš želju i volju da uvezeš tako nešto uvek možeš da probaš da ubediš čike u Muzeju automobila u Beogradu da ti izdaju potvrdu da e12 predstavlja svojevrstan materijalni spomenik tehničke kulture, tradicije i društvenog nasledja. Evo šta kaže uredba o uvozu motornih vozila
          Code:
          Član 3
          Ova uredba ne primenjuje se na uvoz:
          1) vozila od istorijskog značaja, kolekcionarskih primeraka i "oldtajmera";
          2) vozila koja uvozi primalac donacije i humanitarne pomoći, saglasno propisima koji ureĎuju donacije i humanitarnu pomoć.
          Vozila od istorijskog značaja, kolekcionarski primerci i "oldtajmeri", u smislu stava 1. tačke 1. ovog člana, su vozila:
          1) proizvedena do 31. decembra 1970. godine;
          2) uvedena u proizvodnju kao model do 31. decembra 1970. godine, bez obzira na stvarnu godinu proizvodnje pojedinog primerka, ili
          3) koja predstavljaju svojevrstan materijalni spomenik tehničke kulture, tradicije i društvenog nasleĎa.
          Dokaz da se radi o vozilu iz stava 2. tač. 2) i 3) ovog člana je potvrda koju izdaje Muzej automobila u Beogradu.

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Gti, hvala na sugestiji. Vec sam o tome citao na forumu, ali nisam nista pokusavao, jer je prvi model iz 1971., ovaj je bio 1981., a i sada je vec prodat.

Mada, mozda, nisam bio dovoljno optimista, verovatno tako nesto vredi pokusati. Da sam probao, mozda bih i uspeo.
            Long Live CBC!!!

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Ako auto nije proizveden do 31.12.1970. ili nije uveden u proizvodnju taj model (bez obzira što je auto mlađi) onda nema šanse da uvezeš taj auto kao oldtimer. Mnogo je glupavo to zakonsko rešenje gde su uveli striktan datum do kog auto ili model mora da bude proizveden odnosno uveden u proizvodnju, mnogo logičnije bi bilo da su napisali da je auto stariji od recimo 30 ili 35 godina.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Ne treba potvrda ako je starije od 31.12.1970 odnosno ako je model počeo proizvodnju pre tog datuma, može biti i 2011 godište ako ga fabrika još uvek pravi.
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Desmo
                  CBC Senator
                  • 27.06.2010
                  • 280
                  • Vrsac
                  • VW Mk2 1.8

Kako vreme prolazi, granica za registraciju old timera je sve veća.
                  Aspirazione naturale!

Comment

Working...
                  X