Re: Ponuda, tender...
A,znam i ja...
Dobio sam i radio deo tendera za jednu isto tako veliku kucu.Prvo sto traze najnize cene,drugo,u slucaju kvara prvo traze da opet napravis ponudu(ali bez rasturanja) ,da je odobre(7dana),pa tek onda se radi.Kad ti odobre,uradi se i cekas mesecima za pare.U celoj prici,zavisis od vozaca,poslovodje voznog parka,sefa. I svi na neki nacin traze deo kolaca,a obaveznih 10% se salje po kuriru anonimusu(10% od cele sume!),kome,nemam pojma,nije odavde.E,sad velika je to firma i ako sef nad sefom posumnja nesto,verovatno ljut sto nije i on dobio nesto,trazi rupu u racunima i stornira ih,molicu lepo.Objasnjenje moze biti sto je neki deo fakturisan nekoliko dinara vise od specifikacije cene delova koje su bile na tenderu, a od tada je proslo godinu dana.Nema veze to sto su vec odobrili nalog po ponudi koju sam vec unapred dao.A sve se resava,odlucuje i placa u maticnoj firmi,koja je naravno u BGu.
Cim se ukaze potreba za vecom popravkom,moja ponuda je velika i auto se slepa cak i do Nisa,jasno je valjda zasto.Tu sam bio da radim sitne popravke...******!
Oni valjda znaju...
Treba da se ispuni zakonska norma da ima tri ponude pa da se posao dodeli najbližem rodjaku po zakonu.
Cim se ukaze potreba za vecom popravkom,moja ponuda je velika i auto se slepa cak i do Nisa,jasno je valjda zasto.Tu sam bio da radim sitne popravke...******!
Comment