Licno ne vidim u cemu je problem osim verovatno neinformisanosti.
Kada je vojni rok bio obavezan i trajao 12 meseci - ne valja, skraceno na 9 meseci - opet ne valja, pa skraceno na 6 meseci - ne valja, sada je ukinut ali ne valja to sto treba otici do vojnog odseka radi uvodjenja u evidenciju za ne daj Boze.
Vojska Srbije ukupno treba da ima 27-32.000 profesionalnih pripadnika (ukljucujuci tu i medicinsko osoblje i kuvare itd.) da li mislite da ce u slucaju nekog ne daj Boze rata to biti dovoljno? Ja sam siguran da nece. A ako dodje stani-pani onda neko mora da brani ono sto je nase, svidelo nam se to ili ne. Veci problem u celoj prici je to sto su se svaki cas donosili neki zakoni o amnestiji pa oni koji su posteno odsluzili ispadose biiiip!.
Aha, vazi tebra....
"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Istina je da vojna obuka nema veze sa ratom(nazalost mnogi su to iskusili),osim sto naucis da baratas sa pucom i sto obuka u VJ je ravna strategiji pre sto godina,a kao sto rekoh nije to samo da bi se spremio u slucaju rata ima nesto i u samom obrazovanju i upucenju mladih ljudi.nek misli ko sta hoce,ali treba biti covek,a ne kokosh..
da opet ginu ljudi za kojekakve lopove i prevarante ?
Na zalost istorija iz prethodnih par ratova pokazala da se ne treba NIKAKO prijavljivati za rat samo se kriti dok se ne zavrsi rat ! sve ce svima biti oprosteno a onima kojih nema ili su nesto izgubili NIKO nista nece nadoknaditi !
Tako da u ovoj zemlji najbolji je savet koliko je god voleli mislite SAMO i iskljucivo na svoju guzicu i guzice svojih najblizih, samo se jednom zivi i nema mesta za nikakve greske i uzaludna herojstva !
cika bosko je citirao sta i kako, ovo ostalo je off.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Kuzmar ako jos jednom dodje do rata uzmi slobodno moj SDO, trebace ti
Meni prijatelju nece trebati. U 3 rata sam bio od 17 do 26 godine. U poslednjem sam ostao bez noge tako da mi nije potreban SDO, a ako mi bas zatreba znam da se snadjem dovoljno dobro. U svakom slucaju hvala.
A sto se tice konstatacije za koga bi neko treba da se bori u slucaju nekog rata evo ovako. U prva 2 rata sam se borio da sacuvam svoj zivot i zivot ljudi koji su mi povereni i u tome sam uspeo. Pored toga nisam cekao da me neko drugi brani i nisam bio u ratu zbog negih politickih ili slicnih motiva. Bio sam u ratu da branim ovo malo sto je jos ostalo nase. U treci rat sam isao kada se vlast promenila, da vratimo deo nase teritorije. Znaci bio sam u ratu ikada je bio nedemokratski ali kada je dosao demokratski rezim. Nisam isao zbog njih neko da nam sutra ne dodju Siptari u Nis ili neko drugo mesto na jugu i proglase svojim vekovnim ognjistima.
Sve dok u Srbiji dobar deo bude smatrao da nije njihova obaveza da brani zemlju u kojoj zivi dotle cemo biti kao zemlja sve manji i manji dok jednog dana ne ostane Beogradski pasaluk ili mozda i manje od toga.
Comment