Regulisanje vojne obaveze???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: Regulisanje vojne obaveze???

Originally posted by kuzmar
    Licno ne vidim u cemu je problem osim verovatno neinformisanosti.

Kada je vojni rok bio obavezan i trajao 12 meseci - ne valja, skraceno na 9 meseci - opet ne valja, pa skraceno na 6 meseci - ne valja, sada je ukinut ali ne valja to sto treba otici do vojnog odseka radi uvodjenja u evidenciju za ne daj Boze.

Vojska Srbije ukupno treba da ima 27-32.000 profesionalnih pripadnika (ukljucujuci tu i medicinsko osoblje i kuvare itd.) da li mislite da ce u slucaju nekog ne daj Boze rata to biti dovoljno? Ja sam siguran da nece. A ako dodje stani-pani onda neko mora da brani ono sto je nase, svidelo nam se to ili ne. Veci problem u celoj prici je to sto su se svaki cas donosili neki zakoni o amnestiji pa oni koji su posteno odsluzili ispadose biiiip!.
    Aha, vazi tebra....
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• wlady
      CBC Veteran
      • 13.11.2010
      • 144
      • bern
      • daf

Istina je da vojna obuka nema veze sa ratom(nazalost mnogi su to iskusili),osim sto naucis da baratas sa pucom i sto obuka u VJ je ravna strategiji pre sto godina,a kao sto rekoh nije to samo da bi se spremio u slucaju rata ima nesto i u samom obrazovanju i upucenju mladih ljudi.nek misli ko sta hoce,ali treba biti covek,a ne kokosh..

Comment

• GadGet
        CBC Senator
        • 15.08.2007
        • 206
        • Nbgd, Vozdovac

Kuzmar ako jos jednom dodje do rata uzmi slobodno moj SDO, trebace ti

Comment

• TheWickerMan
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2007
          • 791
          • DE
          • AR Giulietta TCT

Originally posted by Misko M
          ko ce sta da brani ?! i za koga ?

da opet ginu ljudi za kojekakve lopove i prevarante ?

Na zalost istorija iz prethodnih par ratova pokazala da se ne treba NIKAKO prijavljivati za rat samo se kriti dok se ne zavrsi rat ! sve ce svima biti oprosteno a onima kojih nema ili su nesto izgubili NIKO nista nece nadoknaditi !
          Tako da u ovoj zemlji najbolji je savet koliko je god voleli mislite SAMO i iskljucivo na svoju guzicu i guzice svojih najblizih, samo se jednom zivi i nema mesta za nikakve greske i uzaludna herojstva !

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

cika bosko je citirao sta i kako, ovo ostalo je off.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by GadGet
              Kuzmar ako jos jednom dodje do rata uzmi slobodno moj SDO, trebace ti

Meni prijatelju nece trebati. U 3 rata sam bio od 17 do 26 godine. U poslednjem sam ostao bez noge tako da mi nije potreban SDO, a ako mi bas zatreba znam da se snadjem dovoljno dobro. U svakom slucaju hvala.

A sto se tice konstatacije za koga bi neko treba da se bori u slucaju nekog rata evo ovako. U prva 2 rata sam se borio da sacuvam svoj zivot i zivot ljudi koji su mi povereni i u tome sam uspeo. Pored toga nisam cekao da me neko drugi brani i nisam bio u ratu zbog negih politickih ili slicnih motiva. Bio sam u ratu da branim ovo malo sto je jos ostalo nase. U treci rat sam isao kada se vlast promenila, da vratimo deo nase teritorije. Znaci bio sam u ratu ikada je bio nedemokratski ali kada je dosao demokratski rezim. Nisam isao zbog njih neko da nam sutra ne dodju Siptari u Nis ili neko drugo mesto na jugu i proglase svojim vekovnim ognjistima.

Sve dok u Srbiji dobar deo bude smatrao da nije njihova obaveza da brani zemlju u kojoj zivi dotle cemo biti kao zemlja sve manji i manji dok jednog dana ne ostane Beogradski pasaluk ili mozda i manje od toga.
              www.paluba.info

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Tek toliko da se vidi kako je lako biti tastatura mafija, tresneš a ne znaš šta si tresnuo ni kome si tresnuo...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                X