Skola brzog citanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bojan1212
    CBC Senator XXL
    • 15.07.2008
    • 468
    • Zemun
    • Honda Accord

Skola brzog citanja

Ko sto naslov kaze, interesuje me da li neko ima kakva iskustva sa ovom temom? Brzina citanja prosecnog coveka je nekih 150 reci u minuti, a uz pomoc "nekih njihovih" metoda to moze dosta da se poboljsa. Tvrde da se cak ne gubi ni na kvalitetu ucenja
    Razmisljam da bacim neki dinar na leto ako pomaze...
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Skola brzog citanja

Ne znam za sta ti konkretno treba...ako hoces da spremis ispit,dok naucis tehniku brzog citanja,ispit si vec spremio...kao i sve drugo mora da se vezba...Buzanove mape uma i sl.

Comment

• Bojan1212
      CBC Senator XXL
      • 15.07.2008
      • 468
      • Zemun
      • Honda Accord

Ma nije mi problem da spremim ispit, a pogotovo neke kod kojih treba da se dublje razmislja. Kod tih jednostavno tupi se cela lekcija oko jednog problema i kad shvatis onda vise ne moras ni da citas jer sve moze svojim recima da se objasni. Mene vise nerviraju oni sto samo treba iscitavati i bubati, e za to bi mi znacilo. Mnogo znaci kad bih mogao duplo brze da citam, a sa istim razumevanjem. Realno ako neki ispit spremam 7 dana, a ovako za isto vreme mogu skoro pa dva komada, dobro zvuci
      Gledao sam bio po netu, ali slaba vajda, zato me interesuje iskustvo neko konkretno. Ne bacaju mi se bas pare za dzabe

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Koliko sam ja zakljucio,fora je u tome da ces ti za vreme kursa,kao i posle njega testirati samog sebe,pa ces na taj nacin vise i procitati...ne kazem da ne koristi,ali nisam siguran da je kvalitet isti(mozda i jeste,ali posle duze vremena)...otprilike,sva deca treniraju karate,ali retko koje to moze da primeni u praksi

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

fora je u prepoznavanju celih reci i delova recenica. Tako su meni objasnili sta mi je ne znam moze li se nauciti i navezbati.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Probao sam,stigao sam sa 30 str./h do 40 str.per hour...ali posle toga me bolela glava obavezno,tako da sam batalio...ima likova koji citaju preko 100str.za cas,ja ne mogu-iskreno

Comment

• Bojan1212
              CBC Senator XXL
              • 15.07.2008
              • 468
              • Zemun
              • Honda Accord

Da valjda je fora u prepoznavanju celih recenica odjednom, pa i redova. Citao samo nesto na tu temu ranije, ali ipak su to spanska sela dok se ne proba.
              Da i ja sam negde oko 30str/h, a mogu da zamislim kako bi bilo extra da mogu da cepam 100str/h. Uz neki turbo bi mozda i navukao

@legenda
              Jesi ti isao na neki takav kurs ili...?

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Isao sam,to je bilo davno...koleginica s faksa me uvukla u to...imao sam svoj sistem rada i spremanja ispita,pa sam se prebacio na tu nazovi "sektu"...citao sam brze,ali na ispitu sam se pola sata prisecao i nisam znao bas toliko dobro...i onda sam zaboravio na to

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

bitno je sta citas, koliko ti je razumljivo... brick kad napise post, ubaci me u rikverc.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Chubbs,jel ti prirodno citas mnogo brze nego ostali ili si i ti isao na kurs...

Comment

• Bojan1212
                      CBC Senator XXL
                      • 15.07.2008
                      • 468
                      • Zemun
                      • Honda Accord

Najgore je kad se prebacujes na neki novi metod i jos te forsiraju duzi period da radis tako kako bi uspeo. To mi je najveci problem. Trenutno sam zadovoljan svojim metodama, ali ko sto konja u automobilima nikad dosta tako bih i ovde gledao ako moze na "relativno lak" nacin da se savlada, a ako ne onda nista. Mada cini mi se da je ova druga situacija u vecini slucajeva kao i u legendinom, inace verujem da bi bilo daleko vise ljudi koji tako citaju... Jer ne pada mi napamet da se smaram sa tim metodama 6 meseci i onda kao budem brzi 50% i to kod samo kod takvih bubackih lekcija ili predmeta za koje mi inace i treba.

Aj posto vidim da mozda i Chubbs ima iskustva, dajte savet

Dakle, nemam nikakvih problema sa ispitima, nego eto da li da se zezam sa tim ili ne? Jedino sto sam voljan da dam jesu pare odmah, a trud kroz neki period do recimo dva meseca i da dobijem na brzini sa recimo 30 na 50str/h. Da li je to realno ili ne?

Ja sam to zamislio dam pare i oni mi ugrade to glavu i posle citam ko lud Salim, se ali ne mnogo

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Mozes da probas,ja nisam kompetentan...mozda tebi bas legne...

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

prirodno samo sto nikad nisam hteo da idem na neka testiranja a bilo je pokusaja od strane uciteljice i pedagoga u osnovnoj skoli

nemam savet, jednostavno brzo citam i to je to. Skoro sve zapamtim na prvo citanje(skolovanje je bilo krajnje jednostavno) ali ima izuzetaka, naveo sam brikove postove kao primer, bez lose namere, procitam nesto i nemam pojma sta sam procitao.

Comment

• stevak
                            CBC Senator XXL
                            • 31.05.2009
                            • 1215
                            • Zemun
                            • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Bojan1212
                            Jedino sto sam voljan da dam jesu pare odmah
                            Daj ih meni. Garantujem da ćeš postati duplo brži.
                            .
                            .
                            Dok me budeš jurio za ti ih vratim
                            ex SAABotražitelj

Comment

• b_samardzic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 1557
                              • Smederevo

Prodavao covek semenke od jabuke od kojih covek postaje pametniji. Doso pandur i on ga ubedio da ce sigurno da bude pametniji. Plati ovaj 1000 din za 5 semenki i pojede ih. Prolazi pandur pored pijace i vide jabuke 50 din kilogram. Iznerviran ode kod onog sto mu je prodao semenke i rece mu pa ja sam za te pare mogo da kupim 20 kg jabuka i da povadim semenke a ti si me zajebo. Prodavac mu lepo rece jel vidis da si sad mnogo pametniji od semenki koje sam ti prodao a pandur se smiri i veseo ode kuci. Pitanje dali je postao pametniji?

Comment

Working...
                              X