CNC modeliranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

CNC modeliranje

Interesuje me da li se negde kod nas neko bavi CNC modeliranjem i/ili izradom na CNC-u po modelu?

Hteo bih da napravim nekoliko delova od aluminijuma, konkretno glavcinu na koju se kace amortizer i ostale slajvrzne - od aluminijuma. Mislio sam da dam originalnu gusanu glavcinu nekome ko bi prema njemu napravio 3D CNC model, prema kome bi se dalje na nekoj ozbiljnijoj masini od komada aluminijuma mogao napraviti taj deo.

Dakle ako neko zna radionicu ili firmu koja bi mogla da napravi prvo model pa dalje sam deo na CNC-u prema modelu, pomoglo bi.
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • yiipi
    CBC Veteran
    • 08.05.2008
    • 120
    • Beograd

Re: CNC modeliranje

veci je problem gde cesh naci toliko veliko parce dobre legure aluminijuma. Ja imam iskustva sa livenim komadima (tochkovi od banseka i remenice) ali to puca, jako je krto. Kvalitetne legure u komadima ovde nema, a ako nadjesh voleo bi da znam gde, jer i meni treba . Definisi CNC ??? glodalica? , cuter ... to moze da se isece na voterdzetu ili laseru ako se ne varam? Laser imash kod Jeep komerca i oni rade po autocad modelu, a jetova ima vishe u gradu ... dodatne stvari kao shto su kanali i udubljenja mozesh da odradish kod bilo kog strugara (ozbiljnog).

Comment

• vladaomega
      CBC Senator XXL
      • 11.10.2010
      • 484
      • beograd

AMC Sopot imaju cnc masine zovi Bobana Lukica i objasni sta ti treba.

Comment

• Cherokee_NS
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2009
        • 802
        • Novi Sad

Unimet u Kacu

Unimet is specialized in turning, milling, and sheet metal processing. With more than 50 CNC machines we process approximately 10 tons of material per week. We machine aluminum, stainless steel, tooling steel, brass, bronze and plastics.
        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Materijal mi nije problem, to imam gde da nadjem, glavni problem mi je digitalizovanje dela koji mislim da pravim radi pravljenja modela koji se u kompu doradi, prebaci u fajl razumljiv CNC-u, i nalazenje dovoljno velike CNC masine da ga napravi. Da odradim glavcinu secenjem na waterjetu i laseru? Tesko. Dakle ozbiljna glodalica, znas valjda kako izgleda glavcina tocka i kolika je?

Ovi iz Kaca mi izgledaju ozbiljno, a nasao sam neku firmu koja moze da digitalizuje model 3D skenerom, 3dsvet.rs . Jos neko?

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

hvataj beleske i pisi troskove, trebace mi
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Beleske ne vodim bas dq ne bih pamtio troskove, naucio kroz godine da je tako mnoooogo lakse

Comment

• shadow
                CBC Senator XXL
                • 23.09.2005
                • 555
                • Beograd

I mene zanima gde naci dobar komad aluminijuma
                My crew is all fired up
                Y'all better just wise up

Comment

• David_WRRT
                  CBC Veteran
                  • 02.11.2007
                  • 130
                  • Beograd

Veliki komad aluminijuma mozes naci kod hipodroma u Beogradu, ima tamo jedno veeeeeeeeeeeliko dvoriste u kome ima nekih raznih servisa a medju njima je i jedan livac i on ima toga a mozda i moze da pravi kalup pa da odmah izlije komad koji vam treba po uzorku
                  Alfabet is like:ABT...
                  I like to hear Honda, to see Italian's, but I like to have only a V.A.G. car

WOLFRACE RACING TEAM

Comment

Working...
                  X