Čišćenje žičanog filtera i budji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

Čišćenje žičanog filtera i budji

Imam problem sa filterom aspiratora, ne mogu da nadjem nov a ovaj je sve zapušeniji i neefikasniji. U ranijem stadijumu sam probao svu moguću hemiju u kući ali bez nekog uspeha...
    Ima li šta da može relativno brzo da skine naslage sa tog filtera, jedino mi nafta pala na pamet ali nemam gde da odradim s tim. Čime posle da neutrališem miris iste nakon čišćenja?

Druga stvar, tuš kabina, staklena sa aluminijumskim ramom, na keramičkoj kadici. U nižim mestima je alu ram prekriven nekom kombinacijom kamenca i budji, ovako na oko, čime to može da se dovede u čisto novo stanje?
  • qwisko
    CBC Veteran
    • 10.07.2009
    • 124
    • Beograd
    • 406

Ne znam da li si probao Axel Sgrasso? On bi trebalo iz par puta da skine naslage masnoce sa filtera

Comment

• little
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 912
      • BGD
      • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Axel Sgrasso provereno za aspirator, a za buđ napravi rastvor vode i varikine i time operi ram i sva mesta na kojima ima buđi.
      Ja za to koristim nešto što Srbi zovu Aće, a ceo svet Ejs.
      Rastvor sipaj u bočicu sa pumpicom, naprskaj i ostavi desetak do dvadesetak minuta. Posle toga samo isperi vodom.
      Attached Files
      "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

Hvala, probaću.

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Žičani filter aspiratora valja prati u mašini za sudove, što češće.

Comment

• [darkside]
            CBC Veteran
            • 19.03.2009
            • 107
            • Beograd

Odg: Čišćenje žičanog filtera i budji

To je svakako dobra ideja. Nove mašine za sudove imaju i mogućnost vertikalne postavke "vrtilice" koja pere - prema uputstvu se demonitra sa donje strane i stavi na zadnji zid mašine. Kad se stavi neki veliki pleh onda se bolje pere.
            od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

Ok je sredstvo ali je filter previše štrokav pa nije ništa uspelo dok ga nisam razvio. Sastoji se od 4 široke trake 4 žičane rombične teksture unakrsno postavljene a prva je kruta, ostale tri mekane (aluminijum, pretpostavljam). Onda sam ga lakše izribao ali je trajalo predugo.
              Što sam i pretpostavljao da neće moći, zato sam i mislio da je možda bolje naftom.
              Last edited by Ji 4Tze; 28.09.2011, 10:05.

Comment

Working...
              X