Orion telekom hosting skandal nevidjeni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZuleGSI
    CBC Član
    • 02.07.2007
    • 38
    • Beograd - Karaburma
    • Calibra Turbo

Odg: Orion telekom hosting skandal nevidjeni

Originally posted by Dzoni_mkv View Post
    Kako to "glavni storage"??? Nema tu glavni ili nije glavni.
    Po svemu sudeci izgleda da je to bio "jedini" storage koji se koristio za hosting

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

No way. Ako je tako ja odmah otvaram hosting kompaniju u stanu......
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• rajmax63
        CBC Prijatelj
        • 02.04.2005
        • 1415
        • Bačka Palanka
        • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Šta god da im je pulo nema veze -
        hosting neradi pa ne radi

bio sam danas u NS poslom pa svratio kod uvaženih gospoda
        kada sam došao devojka koja radi na šalteru nema pojma tj nešto malo zna koliko su joj dali da pričaju
        e onda sam joj rekao da mi zove nekog nadležnog ali ne neko ko nosi majcu ili košulju nego one u sakou i kravati
        elem došla neka gopodja koja "nosi kravatu i sako " i pocela da mi kao strućno obnjašnjava
        ubrzo sam je prekinuo i rekao da meni ne teba stručno objašnjenje nego žato su mi sjeb... posao i zašo mi ne radi e-mail i da gubim recimo puno para jer mušterije ne mogu da mi posalju zahtev a i ne radi mi web site
        e ona je kao bila ljubazna pa mi je rekla da joj dam koji je moj web pa će mi ona kao srediti da proradi našta sam joj rekao da nije baš poslovna i da je bezobrazna i da nije u pitanju moj web nego moj e-mail.
        pošto inače pričam malo glasnije u takvim momentima pojaviše se neka dvojca u košuljama i pitali šta se dešava
        e tu je bio vrh .rekao sam im da se pacovi sklone u rupu da ih ne bi povijao po kancelarijam našta su začudo otišli
        možda je ova gospodja neko bitan pa ko veli da se ne mešaju
        epilog ništa nisam postigao ali sam se ispraznio a trebalo mi je ovako nešto već duže vreme ali nisam imao nikoga adekvatnog
        na kraju kaže valjda će proraditi do petka 30.09
        blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
        Audi ima crveno T

Comment

• Paranoid
          CBC Senator XXL
          • 13.01.2009
          • 622
          • Beograd
          • Fiat 131 1300

Re: Orion telekom hosting skandal nevidjeni

Ocigledno da nikakve rezerve nije bilo (faliover)...za ovakvu firmu nedopustivo.
          Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

najjace od svega je da njihov sajt radi tj ne rade hosting ni sami sebi

Comment

• ZuleGSI
              CBC Član
              • 02.07.2007
              • 38
              • Beograd - Karaburma
              • Calibra Turbo

Rade samo je slucajnost sto nije bio na ovom nesrecnom shared storage-u koji je vrisnuo

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

To sto njima radi nema nikakve veze mozda su na dedicated serveru samo za njihovu aplikaciju. Mada mi je cudno da je u pitanju hardware......Storage obicno ima dobru redudansu cak i da je jedini tj da nema failover. To znaci da je trebalo da crkne: svi diskovi+spare diskovi (nemoguce u isto vreme mislim moguce ali verovatnoca je ko da dobijete loto), svi kontroleri (opet svi u isto vreme nemoguce), sva napajanja storage-a (opet ima ih vise i opet sva da ciknu u isto vreme nema sanse) plus i da je ceo storage unisten nepovratno a nema failover, iskopirati podatke drugi storage??? Ili na par zutih masina sa obicnim diskovima? To se napravi na budak za par sati a ne 3 i vise dana. Ne kapiram. Jedan tim da podigne da radi kako tako, sa zakasnjenjem, sporo ali radi, a drugi resava problem........Jbt.....Mislim malo nagadjamo jer niko ne zna tacno njihovu infrastrukturu. Opet mi ne ide u glavu hosting kompanija i crkne hardware pa na to si 100% uvek spreman to ne sme da bude problem, ne ovoliko.
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                X