Jeftinija vožnja benzincom nego dizelašom, prema vestima :D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Jeftinija vožnja benzincom nego dizelašom, prema vestima :D

Pogledajte ovu nebulozu:

Za sve one koji imaju, ali i one koji planiraju da nabave sebi automobil jedan važan statistički podatak. Naime, prosečna godišnja plata Srbiji iznosi oko 650.000 dinara, a za prosečno održavanje automobila potrebno je izdvojiti čak petinu pomenutog iznosa. U pomenuti trošak uračunati su registracija, gorivo i troškovi održavanja vozila.

Automobil koji prosečno troši šest litara goriva na 100 km, a prelazi porosečno 10.000 km godišnje, prostom računicom troši 600 litara goriva. U varijanti sa evrodizelom, koji košta oko 135 dinara po litru, trošak iznosi oko 81.000 dinara. Ako vaš automobil kao pogonsko gorivo koristi benzin, čija je prosečna cena 130 dinara, čeka vas ukupno plaćanje od 78.000 dinara na godišnjem nivou.
    Prodavci i serviseri kažu da se veliki servis radi na svakih pređenih 90.000-120.000 kilometara, gde se najčešće rade opravke trapova, koji najčešće stradaju usled lošeg kvaliteta puteva. Cenovnik ovakvih usluga varira u zavisnosti od vrste kvara, ali teško da se i jedna iole ozbiljnija popravka može izvesti za manje od 20.000 dianra. Ako vam zatrebaju nove gume, računajte i na dodatnih 3.000-12.000 dinara po komadu.

Kada jednom u godini dođe vreme za registraciju automobila, vlasniku nije nikako lako da se odrekne dodatnih 20.000 dinara, koliko košta ova usluga za manje automobile, dok oni sa većim kolima moraju računati na 30.000, pa i više, a često i do 100.000 dinara. U sklopu registracije, vozači moraju računati i na dodatne troškove u vidu tehničkog pregleda koji staje 1.000-2.500 dinara, usluga agencije 500-1.500 i overe saobraćajne dozvole u MUP-u u iznosima 1.000-2.000 dinara.

mojauto.rs
    ...a o proseku godišnje plate od 650000 dinara da i ne pričamo
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Odg: Jeftinija vožnja benzincom nego dizelašom, prema vestima

Odlican prosek plate i potrosnje tog benzinca.Benzinac prosecno trosi 6l samo niz Triglav.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Mislim da niz Triglav zaradjuje benzin (puni se rezervoar), kao reverzibilna elektrana... ovo je potrošnaj niz Frušku Goru
      Ovo je štos da se ljudi zamajavaju nečim, biće nešto ne valja uskoro
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Re: Jeftinija vožnja benzincom nego dizelašom, prema vestima

moj punto trosi i manje a triglav nikada video nije.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Znate onu foru,kad kupujete polovan auto pa kad vam kazu da potrosnja ne prelazi 6 litara,mozda i jeste sa gorivom iz inostranstva i ako ga vozis petom na 2000 obrtaja,a za dizela da ne prelazi 4.5 litre........

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

@Chubbs ovi sto ne voze punta ne znaju sta propustaju

sad ozbiljno : 4 odraslih u kolima ,povremeno paljena klima , 300 km duzina puta od toga oko 250 km cist auto put brzina konstantna 110-120kmh. prosecna potrosnja i na bordu i na cepu rezervoara 5,3 litara. i sve je to mereno vise puta,ovo cisto kao primer. celo leto grad-polu grad prosek oko 6,5 litara koristena klima po potrebi , zimus ce to da ode do 7,5 max.

ovo sto voze 1.3 multijeta dizela , na istoj ovakoj ruti koju sam ja dao kao primer voze sa prosekom nizim i od 4 litra , a po gradu trose 5,5.

a neko ako ima zadnja iskustva sa benzincima tipa lada ziguli i zastava 101 iz 1983 koja je trosila i do 50% vise od modernog benzinca iste kubikaze ,.. nema sveze informacije
            Last edited by zoranbg; 01.10.2011, 19:14.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

i sa jednim tocenjem prelazim vise od mnogih dizela
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• AreOut
                CBC Senator XXL
                • 22.07.2006
                • 590
                • Zabjelo

samo ti nesto gori taj check engine
                http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

To je signalna lampica da ima više od 6 litara benzina, treba da odvadi
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

nemate pojma, to je lampica koja signalizira da motor radi jer je, jelte, besuman.

Comment

• zoranc
                      CBC Senator XXL
                      • 31.03.2005
                      • 1313
                      • Beograd
                      • AR 147

Standardna oprema " feature"
                      Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Ja po gradu Beogradu nikada nisam vozio auto koje trosi ispod 8L da je benzinac. Citroen C3 HDI potrosi oko 5.7 litara dizela.

E sad vozio sam jedan dizel sa smesnom potrosnjom ali posto je to SMART 0.8 CDI, tesko da se to moze i nazvati autom...

Koji vi grad kalkulisete?
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

pa novi sad, koji drugi

Comment

• mihilow
                            CBC Veteran
                            • 05.07.2011
                            • 180
                            • beograd
                            • traktorce saxo

ma papci saxo 1.5 sipano pre u subotu oko 7 uvece 11l na nbgd ,otisli u Valjevo ,vozikali se tamo ceo dan i vratili se i sinoc sam tek sipao a cak nije ni pao na rezervu

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Jos samo kad bi znali koliko si km presao,gde je bila skala pre nego sto si sipao i na koliko ti pali rezervu,sve bi bilo super.
                              Kao moja koleginica sto me pitala da joj izracunam potrosnju na osnovu toga sto je napunila rezervoar,otisla do sela,tamo se vozikala i kad se vratila upalio joj rezervu.Samo mi nije rekla koja je zapremina rezervoara,koje selo je u pitanju i koliko se km vozikala po tom selu.

Comment

Working...
                              X