Zimske gadosti ili evo snega eboo njega...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Koliko god nam sneg smetao u saobraćaju, meni lično on zimi nedostaje u Bg. Bar 20 dana godišnje, bilo bi prelepo.
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Žao mi je samo što nisam pri sebi imao fotoaparat da bolje zabeležim ovu lepotu. Deluje nestvarno ova šuma na 5 minuta od centra grada i ne samo to, opservatorija je sama po sebi posebna priča. Šteta što država nema novaca/razumevanja da uloži novac u restauraciju ovih objekata pa da se otvori svojevrsni muzej astronomije kakav, siguran sam, ne postoji u bližem okruženju. Zadivljujuće deluju zgrade, naučno - istraživački paviljoni, razne vrste starih instrumenata, biblioteka a posebno veliki refraktor odnosno teleskop koji je postavljen 1931. ili 32. godine prošlog veka. Odoh u off topic

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Jest' off ali lepo. Slažem se.
        I meni nedostaje bar 15 dana snega ALI GO (globalno otopljenje) očigledno uzima danak.
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

A evo ga opet ("zimska idila"). Valjda je ovo poslednji trzaj (zime ili će biti nama, videćemo, navijam za zimu).
          Neki hibrid, sneg-ledena kiša, već je na "dva cola" (ko debela daska) i veje li veje ... temp. "negativna nula" (za sada).
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Dobar dan!

Putare je, dugo najavljivani sneg uz crveno meteorolosko upozorenje....iznenadio.

Stari put Bg-NS je (bio) neprohodan na Banstolu. Nije posoljeno, nije ocisceno, utabani sneg se pretvorio u led, naisli sleperi koji nikako ne bi smeli da budu tamo i ....gotovo-ni uzbrdo ni nizbrdo. Nekako sam se u slalomu provukao izmedju njih.

Grtalicu sam video tek na ulazu u Karlovce. Saobracajnu policiju kod Zeleznicke stanice u NS.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ne znam kako se na slici ne vidi ali pada onako što bi rekli veje, pahulje ko pola šake, idila

Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Svuda, manje-više, isto. Krupan sneg veje li veje. Evo već je sad na "3-4 daske, dvocolne".
                I po celoj nam (voljenoj) Šljivropi sneg 06. februara iznenadio putare (pa kad će, u maju?!), kao što je neko već (lepo) primetio pre mene.
                Još da već danima ne bruje na TV o ovome (najava sa svih medija) pa još i nekako (uspavao ih nenormalno topli januar ... bar druga polovina).

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Ovdašnje smrdibube demonstriraju "silu" na +1 cel. Dva puta prošli kroz moj budžak i samo mi prave posao (prvi put još nekako ovo malopre je trošenje narodnog novca, posle će poskupeti usluge, pa da jer moraju da potroše zaostalu so i da plate naftu jer na zejtin su zabranili).
                    Il' pet il' nijednu! - e od toga nismo mrdnuli ni pedalj.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

I kod mene, neverovatno, ima neki mali bagerčić i sklanja sneg sa kolovoza na ono izmedju kolovoza i trotoara, skoro pa pedantno.
                      Čitaju forum garant. Ono što je još neverovatnije je da se pojavio posle sat i opet dočistio tamo gde su se kola pomerila pa nije mogao od njih.

Da napomenem da se sve sa kolovoza samo otopilo samo je komšija sa svog "trotoara" gde parkira tri vozila bacio sneg na put a ovaj je to prmestio na drugi "trotoar" Uglavnom, trudili su se danas iako nije trebalo

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Budite slobodni i otvorite uvek novu temu sa adekvatnim naslovom, nekom će u budućnosti koristiti. Ovo je tema sa naslovom koji je adekvatan temi i sve kaže. Ozbiljan ostatak teme "ZABRANA SAOBRAĆAJA ZA VREME SNEŽNIH PADAVINA" sam premestio tamo gde mu je mesto.

https.autogas.rs

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

Kod mene u AR nemilice sipaju rizlu, kao da je džabe, razlozi su razumljivi, valja nekom uzeti novce za to. Snega ne pada još uvek ali hoće, trakav mi je osećaj u desnoj nozi.

Temperatura je otišla u minus, u najavi su par "ledeneih" dana. Živi i zdravi bili...

Comment

• Boki Ar
                            CBC Senator XXL
                            • 11.11.2004
                            • 2827
                            • Aranđelovac
                            • Vektra

Up-date. Sneg je počeo da pada. Iznad je greška u "ledenih", mrsko mi da prepravljam.

Comment

• chobo13
                              CBC Senator XXL
                              • 01.05.2009
                              • 1274
                              • pozega,srbija
                              • AUDI,VW

divcibare i zlatibor pada ceo dan.uzice pozega,poceo da pada jutros sa prekidima,al evo vec par sati pada li pada i dobro napadava...

Comment

• sErGiO
                                Moderator
                                • 30.01.2007
                                • 2769
                                • Neko selo pored Beogr
                                • Alfa Romeo 156SW

U petak popodne sam putovao od posla do kuće 4 sata, inače stižem za 30-40 minuta. Evo i zašto:

1) Faktor iznenađenja - kao po običaju gradskim vlastima su puna usta pohvala na račun Beograd puta i priče o tome kako su nikad spremniji ali situacija na terenu ih demantuje. U petak je celo prepodne i deo popodneva padala kiša i susnežica, dok je temperatura bila oko 1-2 stepena iznad nule. Kako je najavljeno zahlađenje i sneg popodne, bilo bi logično da se pospe so bar po glavnim saobraćajnicama u toku dana kako bi se predupredilo da se zaledi ono što je padalo celog dana. Ali se to naravno nije desilo.
                                2) Faktor ćelavih guma - ovo se uglavnom odnosi na državne firme poput GSP-a i Beograd puta. GSP-ovi autobusi, koji su išli u suprotnom pravcu od mog, kako sam primetio uglavnom su mileli - pretpostavljam da su dobre gume razlog tome. Cisterna Beograd puta se zaokrenula u Bulevaru kralja Aleksandra na deonici kroz Mali Mokri Lug i samim tim stvorio se neopisivi haos gde su ljudi stajali u kolonoma nekoliko sati. Bulevar i Ustanička su bili potpuno zakrčeni. Zglobni autobus GSP-a se,na uzbrdici kod Radmilovca takođe preprečio jer je krenuo u provaliju pa stao. Verovatno opet dobre gume. Da ne govorim o tome da sam usput video bar 3-4 GSP-va autobusa u kvaru, na nekoliko njih ni svetla nisu radila iako su bili u saobraćaju, a pritom na jednom od tih što im ni svetla ne rade baja vozi i telefonira!

Sve to dovelo je do totalnog haosa u petak popodne, a u medijima se pisalo veoma malo ili nimalo. Valjda nikoga ne zanimaju tamo neki građani drugog i trećeg reda koji žive u Kaluđerici, Vinči, Leštanu, Ritopeku, Boleču...

Comment

Working...
                                X