Strane benzinske pumpe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stefan1
    CBC Veteran
    • 27.10.2004
    • 137
    • Beograd

Strane benzinske pumpe

Ovaj put ne govorimo o (ne)kvalitetu benzina na nasim pumpama vec o tome da li se zna koji ce strani lanci benzinskih pumpi doci kod nas u nekom buducem periodu.
    Na ovu diskusiju su me navela saznanja da istocno evropske zemlje imaju vec evropske lance kao sto su naprimer Agip,ELF,Esso,Shell.
    Recimo cak i u Rumuniji ima Agip,Shell u Bugraskoj.U Ceskoj ima i Agip i Shell i Esso...

Koliko ja znam u Hrvatskoj i Sloveniji od poznatih posluje samo OMV kao i kod nas,da li mozemo ocekivati da Agip/ELF/Esso/Shell mislim bar jedna od njih otvore pumpu kod nas?
  • *Egon*
    CBC Senator XXL
    • 31.12.2004
    • 1232
    • Beograd, Dorcol, N 44

Pa sigurno da ni jedna strana kompanija kao Agip, Esso, Shell i ostale nece skoro doci kod nas, dok vazi zakon koji zabranjuje uvoz derivata.
    Nijedna od tih kompanija se nebi blamirala da prodaju NIS-ovo gorivo sumnjivog kvaliteta.
    Garaza
    1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Bas tako, vozacemo mi ove splacine doke ne promeni zakon ili NIS ne zavrsi na tenderu.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Darko_NS
        CBC Senator XXL
        • 02.12.2004
        • 557
        • Srpska Atina

ja sam nestrpljenjem cekam da se pojavi grcki eurodiesel na eco hellenic pumpama (ako se uopste pojavi) cekamo da nam 156V6 javi sta je cuo u vezi sa tom informacijom

sto se tice stranih pumpi u novom sadu za sada ima ECO, LUKOIL i AVIA

Comment

• 156V6
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 415
          • BEOGRAD

Da naravno nisam zaboravio zvao sam ali ta kontakt osoba nije bila tu, danas cu nazvati ponovo i mene zanima bilo kakav info pa cu cim saznam nesto konkretno napisati oko Eko pumpi

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Rumunija je vec sedmu godinu pridruzeni clan EU pa je i tranzicija sektora energetike vec zavrsena i najnormalnije je da posluju distributeri goriva koji pozele.

Hrvatska je vec 4tu godinu pridruzeni clan i upravo se sprema na reformu energetskog sektora u tom smislu otvaranja distribucije goriva sire.
            (drugi paket INAe se upravo prodaje- u toku).

Srbija jos nije pridruzeni clan i ocekuje se da ce do kraja 2006te postati.

s obzirom na dosadasnju praksu i pravila (godina tranzicije) ocekivanja amdinstracije u Briselu je da ce Srbija vec do 2010te godine imati zavrsenu reformu energetskog sektora i biti otvoreno trziste distribucije goriva.

s obzirom na gore navedeno, ne verujem da ce se ovde dogoditi neko cudo i uobicajeni tok tranzicije naprasno skratiti nekoliko puta.

ali, pocetak reforme energetike je poznat, od 2006te, pa druga faza 2008me i zacrtan je put koji treba preci do integracije u sistem upravljanja energetikom koji je postavljen u EU.

pesimisticke prognoze su nekih iz EU su i da bi se tranzicija mogla otegnuti do 2012-2015 te godine..

nadam se da cemo ipak biti brzi pouceni iskustvom iz gresaka uocenih do sada u tranziciji kako novih tako i starih clanica EU po po pitanjim energetike.

na srecu, vise nije samo u nasim rukama proces tranzicije pa je sigurno da ce biti sprovedena na manje ili vise bolan nacin ali da ce biti realizovana.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Stefan1
              CBC Veteran
              • 27.10.2004
              • 137
              • Beograd

znaci do 2010 nema nista od Shela i ekipe

Comment

Working...