DOM Pancevo
Koji bojler!?
Collapse
X
-
Sa aristonom isto imam dobro iskustvo, za 10-tak godina nista nije crklo a bas radi punom parom svaki dan...To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Ja sam uzeo metalac iz Gornjeg Milanovca emajlirani ali su osvojili tehniku emajliranja na daleko visim temperaturama nego pre te im je garancija valjda 7 god (zaboravio sam tacno a ne mogu da trazim papire)
Comment
-
-
Dizem malo stariju temu ali dobro za znati. Ja sam kucnu instalaciju u Vrbasu zastitio sa dva ovakva: http://www.hydropath.com/products/hydroflow-hs38 Bojleri su cisceni dva puta godisnje po pun lavor kamenca, od ugradnje visokofrekventnih injektora, jednom otvoren jedan posle godinu dana radi kontrole i vraceno sve nazad, bio je cist. Na posudju se nevata vise kamenac a u masini za sudje nekoristimo soli. Kad sam to uzimo ovde u Svedskoj, nalazio sam jednu firmu u NSu koja je prodavala iste ali za cenu od dva komada ovde.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Zanimljivo. Kako stoji ova prica na PVC cevima? Drugo, gde bi se ovo montiralo u prosecnom stanu? Bas i nema golih cevi koje furaju po zidovima... Jedino na same cevi koje idu iz zida u bojler. Mada to je obicno negde iznad/pored kade, pa taj strujni kablic za napajanje uredjaja i nije bas pozeljan na toj lokaciji...
Comment
-
-
Signal koji je dugotalasni freq 120-150MHz fura kroz cevi, vodu, kroz konduktivne materijale tako da radi i na PVC jer ce koristiti vodu. Aktivan je na 10m radijusa od mesta ugradnje. Trafo je AC/DC 240/12V. Kod nas daju pravo na povratak bez podpitanja u 12 meseci od kupovine. Pametnom dosta.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Glavni problem što se ovde ne koristi je možda (i jedino) u onome da je ovde 2x veća cena nego u Švedskoj što uz 5-10x manji standard bude (relativno) 10-20x skuplje.
Inače, tipičan "Sani Boj" (kolega koji nije zašao dalje od knjige) sad bi rekao:
"Bilo koje polje (gravitaciono, elektro-magnetno ...) ne utiče na hemijsku ravnotežu" - i bio bi u pravu (što jest' - jest').
Dakle: ostaje proizvod rastvorljivosti isti i kamenac će se i dalje taložiti.
Prvo da, drugo - NE.
Nije sve u životu (čista) termodinamika, nego i kinetika. Najsličniji primer je (pominjan u temi) korozija - da je to TD prohrom bi se lepo rastvorio u vodi kao sapun, e nije nego! Dakle, korozija je kinetički fenomen (pre svega), a kod legiranih čelika se radi o pasivizaciji (pride).
I da se vratim na glavno, uređaji poput predstavljenog stvarno rade, jer "ometaju" uspostavljanje (TD) ravnoteže. Naravno ako će voda stajati danima slaba je vajda od njih ali za protočne ili "praktično" protočne sisteme, ovo je o.k. stvar (mašine za pranje suđa i veša, protočni bojeleri i naravno obični bojeleri - sam princip rada (izložio Dora) je pogodan, a koristi se u toku dana ili makar sa ne više od vikenda odsustva).
Dakle - vredi.
Inače, Dora je ostalo objasnio, što se korozije tiče - prohrom i šlus, malo češće menjanje grejača (bakarnog) ili da se katodno zaštiti (najbolje kupovinom takvog fabričkog) sa magnezijumskom anodom ... i plastične cevi u kupatilu ("lutajuće struje" imaju ograničen domet)).
Grejač "od" (obložen) prohroma?! Ne čini mi se kao idealno rešenje, jer ne treba zaboraviti da je taj materijal za metal (leguru) prilično loš provodnik toplote (nije, naravno, "izolator" kako je jedna moja koleginica tvrdila pa ostala živa) čak za red veličine u odnosu na bakar (desetak ili petnaestak puta) pa bi mu površina morala biti prilično velika (kao zaštitna elektroda, anoda, koju je pominjao Dora) za isti učinak.
Toliko. Nisam čak ni odužio, ako jesam ... pa "profe su takve".Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Reč Dora zameniti rečju Boost, profesor je po difultu video crveno i tako...
Comment
-
-
Originally posted by BOOST View PostSignal koji je dugotalasni freq 120-150MHz fura kroz cevi, vodu, kroz konduktivne materijale tako da radi i na PVC jer ce koristiti vodu. Aktivan je na 10m radijusa od mesta ugradnje. Trafo je AC/DC 240/12V. Kod nas daju pravo na povratak bez podpitanja u 12 meseci od kupovine. Pametnom dosta.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment