Voznja auta sa bugarskim tablicama u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rekordan
    CBC Član
    • 31.05.2009
    • 99
    • Nis

Voznja auta sa bugarskim tablicama u Srbiji

Ne znam gde da pocnem temu pa ajde ovde.

S obzirom da me strahovito nerviraju nova dogadjanja u ovoj nasoj ZONI SUMRAKA (Srbiji), poceo sam da se raspitujem, kod ljudi koji voze takva auta, ovde u Nisu. Dosadasnja saznanja su sledeca:

Otvaranje firme u Bugarskoj kosta 250 evra. Potrebno je imati mesto boravka sto se regulise Ugovorom o zakupui nekog stana (onaj koji sam ja video je na 3 godine)
    Ako firma ne radi, onda je godisnja obaveza za porez 40 evra.
    Registracija, na primer Golfa 3 je oko 120 evra.

Ako se uzme u obzir da tada mozes da kupis i vozis auta i sa euro 2 standardom, koja su u Bugarskoj jeftina, deluje mi dosta primamljivo.

Interesuju me Vasa misljenja i saznanja u ovoj oblasti.
    Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

A koliko košta trogodišnji zakup?
    ex SAABotražitelj

Comment

• rekordan
      CBC Član
      • 31.05.2009
      • 99
      • Nis

Koliko sam ja razumeo, pravi se fiktivno, i ulazi u 250 e.

Comment

• Bingodalton
        CBC Senator XXL
        • 12.11.2012
        • 316
        • Novi Sad
        • GP 1.9 JTDM Sporting

Ne mora da zakupi, treba mu samo ugovor. I tu uslugu ce sigurno da plati nesto para, ali eto, kao sto kaze covek, na 3 godine.
        Ali zanimljiva je ta opcija.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by rekordan View Post
          S obzirom da me strahovito nerviraju nova dogadjanja u ovoj našoj ZONI SUMRAKA (Srbiji)...
          Sa Istoka rudi svijetla zora! Ali se taj Istok - okrenuo k Zapadu.

Otvaranje firme u Bugarskoj kosta 250 evra.
          ... godišnja obaveza za porez 40 evra.
          Registracija, na primer Golfa 3 je oko 120 evra.
          Rekao bih, da ti je loša računica. Ta petljavina, može da prolazi, samo u Zoni sumraka! A, šta kad smrkne?

Comment

• rekordan
            CBC Član
            • 31.05.2009
            • 99
            • Nis

Kloiko ja znam, Bugarska je jedna vrlo egzoticna zemlja, mada se u zadnje vreme malo dovodi u red, u kojoj mnogo toga moze, bez obzira sto pripada Zapadu.

Racunica nije moja, vec je dosao covek sa puknutom dovodnom cevi za plin, koja je bila plasticnim vezicama vezana za amortizer, verovali ili ne. Da zlo bude vece, taj isti Golf je imao Bugarski atest. S obzirom da u zadnje vreme vidjam dosta vozila sa BG tablicama na ulicama Nisa, poveo sam razgovor sa vlasnikom o tome kakve su mogucnosti da i ja vozim isto. Njegove reci sam preneo.

Racunam da na Forumu postoji neko ko ima vise dodira sa tim, pa ce da iznese svoja iskustva.

Comment

• chaboo
              CBC Veteran
              • 17.06.2012
              • 195
              • Beograd V.Mostanica
              • citroen C5 hdi

U susednom mestu sam primetio 5-6 auta sa bugarskim tablama mahom su to euro 2 jaci automobili bmw 5,audi A8 I dvojicu ovlas poznajem ,znam da obojica imaju rodbinu u Bugarskoj a jedan od njih vozi tako vec 4-5 god.Nikad nisam ulazio u pricu sta treba od papira jer oni imaju I Bugarsko drzavljanstvo(dvojno valjda).

Comment

• Bingodalton
                CBC Senator XXL
                • 12.11.2012
                • 316
                • Novi Sad
                • GP 1.9 JTDM Sporting

Ja sam evo dobio informaciju od jedne agencije koja se bavi registracijom firmi u Bugarskoj.

- Registracija firme 180 eur
                - Godisnje odrzavanje firme u mirovanju 120 eur

- Prosecna cena registracije vozila je oko 150 eur

Za auto se placa godisnja taksa i moze da se izracuna na ovom sajtu:
                http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.htmlhttp://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html

Za prevod vozila pri kupovini se placa ova taksa:
                Калкулатор - Такси и данъци при покупка на автомобил. Изчислява общинския данък за придобиване на имущество и нотариалната такса

Sto se tice mogucnosti upravljanja takvim vozilom u Srbiji, receno je da se moram raspitati kod nasih vlasti.
                Svaka zemlja ima drugacija pravila, ali po nekoj logici ako imas firmu u Bugarskoj, logicno je da ako tvoja bugarska firma kupi vozilo da ce biti registrovano na bugarske tablice. A nakon toga bi bilo sasvim nelogicno da taj auto mozes da vozis samo dok si u Bugarskoj. Ali poznajuci nase zakone, sve je moguce.
                U Rumuniji i Grckoj je ova pojava rasprostranjena, oni su im najbolji klijenti.

Kao sto je Chaboo dao primer Audi A8, takav auto sa 4.2 motorom (96-98 god) tamo kosta 2-3k eur. Registracija kod nas bi izasla 1200 eur. U Bugarskoj je taksa za takav automobili stariji od 14 god. oko 150 eur (za starost 5-14 god, cena je oko 220 eur), i tu idu jos neki sitniji troskovi, osiguranje neko i slicno, reda velicine 20-30 eur, i neke jos takse. Osiguranje koje daju je vazece u celoj Evropi. Sad ne mogu da nadjem tacnu cifru, ali u zbiru nesto vise od 200 eur. Kad na to dodas 120 eur godisnjeg odrzavanja firme zbir je do 350 eur. Usteda 850 eur. Malo li je.

Gledao sam recimo Audi S4, 2.7 varijantu, one su oko 4-5k eur, kod nas je registracija oko 750 eur, a tamo eto 400 sa svim troskovima. Opet se ustedi 350 eur.

Za slabije motore se ne isplati, godisnje te izadje 270 eur, sto je vise nego kod nas za do 2000 kubika.

Comment

• rekordan
                  CBC Član
                  • 31.05.2009
                  • 99
                  • Nis

Za auto se placa godisnja taksa i moze da se izracuna na ovom sajtu:
                  http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.htmlhttp://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html

Nesto mi je pricao i toj taksi i koliko sam ga razumeo, ona se odnosi na godisnju putarinu, za sve puteve u Bugarskoj. Kako sam ga ja razumeo, mozes da je platis i za manji vremenski period, i onda je jeftinija, a ne moras ni da je platis ako auto vozis van Bugarske.

Comment

• Bingodalton
                    CBC Senator XXL
                    • 12.11.2012
                    • 316
                    • Novi Sad
                    • GP 1.9 JTDM Sporting

Da, ima i ta taksa, ali to nije ona ciji sam link okacio, ta spada u one dodatne sto sam napisao po 20-30 eur. Mislim da je za god dana 67 leva. Ne mogu da se setim precizno gde sam procitao i da pronadjem. Ali tu bude jos 2-3 te manje takse od 20-30 eur na tu veliku, ako sam dobro razumeo. Moze ta putarina da se uzme na mesec, pa do god dana, a posto ne vozas po Bg, nebitno ti je.

Comment

Working...
                    X