Vojska tuži Vladu Divca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dutchman
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 741
    • Vracar centar sveta

pa shta je vama... kod nas vojska i dalje postoji samo da bi se neki grebali iz fonda... njima je najbolje kad bi svi morali da sluze po 10godina i da grebu iz budzeta... pa pogledajte samo kakve kombinacije prave ... dobijash 300kinti a rintash ko konj bez potrebe... jedesh splachine a drzava je platila tu hranu i verujte mi za pare koje se dobijaju iz budzeta ... trebala bi u kasarnama usluga da bude ko u hajatu...

Ali po meni najveci lopovluk je ova fora sa civilnim sluzenjem... Drzava duguje odredjenim preduzecima npr nekom gradjevinskom preduzecu pare za izvedene radove... i onda tebe kao vojnika na civilnom poshalju na gradilishte ili u parking servis (a oni dzabe da se parkiraju svuda majku im....) da rintash 8 sati dnevno za 300dindzi mesechno i markicu... a drzava na tebi direktno zaradjuje bar 300-500eura mesechno.... sramota rob u rodjenoj drzavi...

a to za otkup nek uproseche ... nek bude 10 zadnjih plata , a ako neradish prosek po struchnoj spremi ... a ne tatini sinovi imaju da plate a sirotinja da gubi glavu...

Ja eskiviram vojsku vec duze vremena i nije me stid uopshte... samo ove godine je zabelezeno 16 ubijenih vojnika za vreme sluzenja vojnog roka... napominjem ubijenih . Za koga bre da sluzim vojsku, sta sutra majci da mi kazu "vash sin je ubio svog gay dechka i sebe!" ko oni jadni roditelji momaka iz topchiderske kasarne... shatro zatecheni polu goli ubio se iz kalashnjikova ... obavezno ako je imao ruke od 10metara... sramota i za vojsku i za drzavu....
    Prevelika slika u potpisu!

Comment

• 156V6
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 415
      • BEOGRAD

Dutchman-a za ministra odbrane, bio bi bolji od ovih lopova sigurno

Comment

• CLD
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2005
        • 1225
        • Belgija - ranije Luna-Chico

Divac: "Šokiran sam!"

Nekadašnji košarkaški reprezentativac SFRJ, SRJ i SCG Vlade Divac šokiran je odlukom Okružnog tužilaštva u Beogradu da aktivira krivičnu prijavu protiv njega zbog neodazivanja pozivu i izbegavanja služenja vojne obaveze.

?Saznao sam za to pre dva dana i potpuno sam šokiran?, stoji u saopštenju koje je objavio Divac. ?Svu neophodnu dokumentaciju za odlaganje vojne obaveze redovno sam dostavljao ambasadi u Vašingtonu i Ministarstvu odbrane. Po mom mišljenju ovo je besmislena optužba i sve će biti rešeno u sledećih nekoliko dana?.

Američki mediji opširno su ispratili neobičnu priču iz Srbije, ističući veliku Divčevu popularnost u rodnoj zemlji, stečenu sportskim i patriotskim angažmanom.

?Tokom cele svoje košarkaške karijere jasno sam izražavao svoj patriotizam. Mislim da ljudi u Srbiji veoma dobro znaju koliko mi moja zemlja znači i šta sam za nju uradio tokom karijere?, stoji u Divčevom saopštenju.

Proces je ranije pokrenuo Vojni odsek Zemun, a prijava je prosleđena Saveznom ministarstvu inostranih poslova zbog utvrđivanja državljanstva i njegove adrese u SAD.

Prijava je podneta još za vreme postojanja vojnog tužilaštva, koje je prestalo da radi početkom godine, a njegove ingerencije prebačene su na civilne organe. Divčev predmet je mirovao dok ga, zajedno sa ostalim predmetima, nije preuzelo Okružno javno tužilaštvo.

Vlade Divac ima 37 godina, a vojni obveznici iz SCG koji žive u inostranstvu vojnu obavezu moraju da regulišu do 35. godine života.

U slučaju da se u kratkom roku ne odazov epozivu Divcu preti kazna od godinu dana zatvora, kažu pravni stručnjaci.

Divac je pre mesec dana zvanično okončao košarkašku karijeru, tokom koje je nastupao za kraljevačku Slogu, partizan, LA Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse. Sada radi kao skaut Lejkersa za Evropu.

Jedan od prvih Evropljana koji su uspeli da ostave bitan trag u NBA, Divac je treći igrač sa učinkom u karijeri od preko 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada, iza Karima Abdul-Džabara i Hakima Olažuvana.

Comment

• fantom
          CBC Senator
          • 24.06.2005
          • 218
          • Subotica
          • Fiat 500, StreetKa

Originally posted by 156V6
          Pod jedan uvesti profi vojsku pa ko voli -izvoli,nek ide nek drlja i nek mu se dobro plati za to drljanje a ovako da deca idu i svake dve nedelje se neko poubija "slucajno" na strazi ili se potruje hranom ili izvrsi "samoubistvo" na sred dvorista i ko normalan onda da ide tamo?

Sto se Divca tiche,nije valjda da su na njega spali ako on ne dodje da sluzi propasce nam drzava i bezbednost ma olos bre obicna olos,ta vojska jedino sto je uradila unesrecila je hiljade porodica a taj covek je usrecio sve nas koliko je zlata samo uzeo u reprezentaciji i koliko je promovisao najpozitivnije nasu zemlju i sad im je on kriv.
          Potpuno se slazem...sa tobom i Dutchmanom...za koga da sluzimo u ovoj ludnici...
          Old school...

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Ja nisam rekao ni rec protiv Divca sto se tice njegove karijere, jer dobro znam sta je postigao...ja imam protiv toga sto mislim da on zbog toga ne treba da bude iznad zakona.

Respekta prema njemu i ostalima imam, ali mi ne pada napamet da se zalazem za to da se on amnestira za nesto za sta bi mene uhapsili na granici. Pitao bih tebe, da nisi odsluzio vojsku, a imas prijavu, kako bi razmisljao...

Inace, mislim da bi u nasoj vojsci, kakvoj je danas, vise mogli da pruze sportisti nego ljudi koji u svom poslu koriste mnogo vise mentalnog od fizickog rada.

I kao sto sam ti rekao...

Predsednik Srbije Boris Tadić pomilovaće legendu srpske košarke Vladu Divca protiv koga je Okružno tužilaštvo u Beogradu podnelo krivičnu prijavu zbog izbegavanja vojne obaveze. - Predsednik Tadić će pozvati ministra pravde Zorana Stojkovića da u skladu sa zakonom pokrene inicijativu da predsednik republike oslobodi zaslužnog sportistu Vladu Divca od krivičnog gonjenja zbog izbegavanja vojne obaveze. Ukoliko se to ne dogodi, predsednik će posle sprovođenja krivičnog postupka pomilovati Divca. Naši propisi još, nažalost, ne sadrže odredbu o oslobađanju zaslužnih sportista od služenja vojnog roka - rečeno je ?Blicu? u Tadićevom kabinetu

Comment

• CLD
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 1225
              • Belgija - ranije Luna-Chico

Matori opusti se, i samo da znas nisam odsluzio vojsku i dolazili su da me hapse par puta na adresu u Beogradu. Inace imam 26 god. i treba mi jos 9 god. do 35 da bih bio oslobodjen. Po nekoj logici stvari zamnom je raspisana poternica od strane VJ. Inace je glupo poslati bilo koga u vojsku ko moze da poboljsa imidz ove zemlje u svetu i nije bitno koji mu je posao.
              Medjutim i dalje ti neshvatas da je nasa sramota sto je takva vest uopste otisla u svet, a jos veca sto se to desilo nekome kao sto je Vlade Divac.

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Originally posted by ada12
                najveci je problem sto nema para za prehranu vojnika! hleb se nikada nesluzi svez da se nebi puno jeo nego se daje star 1 dan!!!! drugo sada se gleda da vojnik bude sto blize kuci to jest u najblizem gradu od mesta stanovanja da bi mogao za vikend da ide kuci i to naravno u svom trosku! sve u svemu vojska je pukla skroz!!!!

A sad nema para za vosku a kad se delilo sakom i kapom stanovi privilegije vojne penzije do bola tad je bilo dobro,kad je vojska radela za dz a oni od tih poslova uzimali ogromne profite i stavljali ih u dzepove tad im je bilo dobro(verujem da se i sada to radi) a kad pripuca nigde ih nema tad nek ratuju drugi za njih e takvi su to licemeri

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Originally posted by Luna
                  Matori opusti se, i samo da znas nisam odsluzio vojsku i dolazili su da me hapse par puta na adresu u Beogradu. Inace imam 26 god. i treba mi jos 9 god. do 35 da bih bio oslobodjen. Po nekoj logici stvari zamnom je raspisana poternica od strane VJ. Inace je glupo poslati bilo koga u vojsku ko moze da poboljsa imidz ove zemlje u svetu i nije bitno koji mu je posao.
                  Medjutim i dalje ti neshvatas da je nasa sramota sto je takva vest uopste otisla u svet, a jos veca sto se to desilo nekome kao sto je Vlade Divac.

Slazem se ja da je osnovni problem u zakonu i nadam se da ce da ga promene tako da nam se skine sa one stvari ta vojska. Slazemo se potpuno.

Nisam znao da i tebe gone, ali da sam na tvom mestu, to bi jos vise pojacalo stav koji imam. Ali, naravno, svako ima svoje misljenje

Sramota je imati ovakav zakon...ostalo su samo posledice

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Ja sam za to da svi odrade, pogotovo sto to sada kratko traje.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Sasha
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 4126
                      • Novi Sad

Ja sam za to da svi izbegavaju jer je to totalno gubljenje vremena.
                      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Ljudi,
                        Zacudili bi se koliko je ljudi za to da se sluzi vojni rok. Skoro sam siguran da bi na nekom recimo referendumu pobedila "tvrda struja".
                        Mnogi ljudi jos uvek zive u epskom dobu i to ce potrajati

Comment

• maki
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 878
                          • Budva, CG

nebih se bas slozio, od preko 200 planiranih regruta za Crnu Goru u junu, bilo ih je oko 20-tak,tako mi rece drug
                          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

A nekad je bilo ko ne ode u vojsku narocito iz Cg nemoze da se ozeni zaposli i sto je najgore nij emusko,kako se vremena menjaju,sto se mene tice najebo sam godinu dana u vosci i jos toliko po raznim ratovima ali realnim i dosta mi je,sad nek ide malo drugi ja sam ipak veteran

Comment

Working...
                            X