Osiguranje stana - iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Osiguranje stana - iskustva

Hteo bih da pocnem da uplacujem osiguranje stana u kome zivim. Tek treba da se raspitam da li to mogu u raditi preko Infostana ili posebno placati. Vidim da svaka osiguravajuca kuca ima i osiguranje stambenog prostora u ponudi, a mene zanima koliko zapravo ima istine u tome sto oni pisu kao pogodnosti, kolika je realna naplata eventualne stete i na sta obratiti paznju!?
    Stan bih osigurao naravno zbog ne daj Boze obijanja ali najpre zbog poplava koje mogu izazvati ventili i vodovodne instalacije. Takodje, i zbog nezeljenog udara groma i crkavanja el. uredjaja i tehnike, itd itd. Ima li neko neki savet!?
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Ako se dobro sećam, svojevremeno su mi uz račune infostana dolazile neke uplatnice za osiguranje stana koje sam bacao.

Generalna preporuka- čitaj pažljivo (i više puta) ugovor o osiguranju a posebno sitna slova i sve što ti je nejasno traži da razjasne. Osnovno osiguranje stana nije preskupo ali kad nastane šteta, onda nastaje i natezanje oko isplate.
    ex SAABotražitelj

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

To sve što si ti nabrojao su ti otprilike dve-tri različite polise (oblasti osiguranja).

Ponašaj se kao za kasko za svog ljubimca, obiđeš sve osguravajuće kuće uzmeš ponude, onda ih ovde izneseš, onda se ljudi javljaju sa svojim iskustvima oko toga gde ima učešće u steti i kako je koji servis hteo da ih zavrne za polovne delove ili osiguravajuća kuća za pare...
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Kao što je Steva napisao, uz račun Infostana, dolazile su ponude Uniqa osiguranja, unazad više godina, po pravilu, krajem godine. Prihvatio sam, pre 4-5 godina, ponudu osiguranja od nesretnog slučaja članova domaćinstva, ili kako se već zove. Već prve godine, pokazalo se to kao izuzetna investicija, jer mi je tašta imala operaciju žučne kese i ostvarila naknadu oko 20.000 RSD. Mesečna premija, uplaćivana putem uplatnica Infostana, bila je, koliko se sećam 70 dinara po članu! Prijavljena dva člana. Sledeće godine, tašta, stara 81 godinu, pala je u stanu i polomila kuk. Nakon operacije i ugradnje veštačkog kuka, ostvarila je još veću naknadu, shodno ugovoru. U postupku ostvarenja prava, nije bilo nikakvih problema.

Razmišljao sam, da prihvatim i osiguranje stana, ali se moja supruga nije složila. Istina, to osiguranje "vuče" veće premije, a osigurani slučaj retko se dešava. S druge strane, kad se ipak desi!? Na primer, za stan od 62 kvm, godišnja premija u standardnom osiguranju je 55 evra, ili oko 500 RSD mesečno. Međutim, u slučaju, da se određeni, štetni događaj desi, naknadu je malo teže ostvariti. Procena štete i utvrđivanje dela, koji se isplaćuje je komplikovanija.

Detaljno, možete videti na sajtu:
        (uđete u online kupovinu i ispunjavate upitnik)

UNIQA osiguranje

01 Opsti uslovi za osiguranje imovine - Opsti uslovi za osiguranje imovine.pdf

Comment

• tomamega
          CBC Senator XXL
          • 19.03.2009
          • 715
          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Tebi se Franjo osiguranje dobrano isplatilo

Ja preko uplatnice infostana plaćam oko 150 din osiguranje za stan od 50 kvadrata. U pitanju je Ddor.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Isplatilo se, ali je nesrećna tašta, već tri godine vezana za postelju!

Comment

• tomamega
              CBC Senator XXL
              • 19.03.2009
              • 715
              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ma to je bio crni humor. Ne daj Bože da nam osiguranje ikada zatreba.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Shvatio sam, a o mojoj legendarnoj tašti, pisao sam, samo da prikažem, kako se ne zna, odakle i na koga, pritajeno zlo vreba.

P.S. Poslednji Infostan račun: Uniqa osiguranje za dva člana domaćinstva 360 dinara i DDOR osiguranje stana NBG 62 kvm 174 dinara. Znači, ipak sam ubedio suprugu!
                Last edited by Franjo; 10.12.2013, 20:16.

Comment

Working...
                X