Voznja kroz Cernobil

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Voznja kroz Cernobil

Devojka je odlucila da se provoza motorom po Cernobilu i okolini. Jako dobra prica, ima oko 20 stranica, sa slikama...pogledajte, jako je interesantno videti kako sve to izgleda sada, posle 20 godina.

• Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Zanimljivo stivo,jos malo pa ce postati turisticka atrakcija

Comment

• Saabo
      Moderator
      • 29.09.2004
      • 1724
      • Vrbas
      • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Bilo je to u nekom casopisu Bas zanimljivo, samo da ne bude
      SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Viper
        CBC Senator XXL
        • 25.11.2004
        • 700
        • Kać

Vrlo interesantno i opominjuce da se vise nikad ne desi u nekom drugom gradu.
        I DONT NEED SEX
        goverment fucks me every day!

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

Jezivo i dan danas posle skor 20 godina.
          Ocigledan primer sta prvenstveno ljudska nedisciplina i neobucenost, pa zatim i neodgovarajuca/zastarela tehnika/bezbenosni sistemi mogu da ucine.
          Svedok jedne propale epohe i ideologije, koja je skrivala od same sebe, i od celog sveta ono sto se nije moglo sakriti, i na kraju sramota da je susedna Svedska prva obavestila ostatak sveta sta se desilo, dok se SSSR danima pravio lud...

Kroz nepoznat broj godina, turisticka atrakcija zasigurno!
          .:Cuore Sportivo:.
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Bugari mi ovde pricaju da u Bugarskoj niko nije znao da se desila katastrofa. Prvomajska parada je bila normalno odrzana, cela Bugarska je bila na ulicama, osim komunistickih mocnika, koji su bili duboko pod zemljom. Tek kad je neko iz Moskve aminovao, saopsteno je stanovnistvu...ali je vec bila prosla najveca opasnost po ljude.

Vec je pokusano, pise u tekstu, ali ona kaze da je ljude ubila tisina i sablast koja vlada u tom delu, tako da umesto planiranih 2 sata, niko nije mogao da izdrzi vise od 15 minuta. Ali bih ja svakako voleo da posetim i vidim to licno...

Comment

• Nikola
              CBC Senator XXL
              • 29.09.2004
              • 975
              • Indjija/Vojvodina

Znam procitao sam teks, u njemu ima dosta napamet napisanih stvari...

Mislim pobegli ljudi zbog tisine. Pa zbog toga su se i uputili tamo, kad ides da vidis tako nesto, ocekujes pustos i drvece sto svetli u mraku. Nisu valjda mislili da ce ih docekati gomila razdraganih domacina koja ih ceka da im pokaze okolinu, pa uvece, posle obilaska, svi pravac diskoteka
              .:Cuore Sportivo:.
              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Nikola
                Svedok jedne propale epohe i ideologije, koja je skrivala od same sebe, i od celog sveta ono sto se nije moglo sakriti, i na kraju sramota da je susedna Svedska prva obavestila ostatak sveta sta se desilo, dok se SSSR danima pravio LUD...

Ja sam tada bio u poljskoji Češkoj, sve normalno niko ništa ne govori. Dolazim na Austrijsku granicu kod Bratislave a ono marsovci u teškim skafanderima, mere mi radijaciju na kolima, kade za dekontaminaciju velikih kamiona, ekipa na sve spremna Koji je ovima, kad ono tamo medjutim, čitam posle u novinama.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Generalno je zastrasujuce.... Mada je najtuznija ogromna cifra ljudi koja je stradala...
                  A direktno ili indirektno cemo svi osetiti posledice toga!!!!!
                  Treba da sluzi za nauk buducim generacijama!!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Darko_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 02.12.2004
                    • 557
                    • Srpska Atina

strasno, nemam reci za ove slike, jako zastrasujuce.

nego nisam bas citao sav tekst, nego sam samo pregledao slike..
                    da li je uopste bezbedno da se ide tamo, to jest to sto je ova devojka
                    bila tamo neko vreme jel moze da ostavi neke posledice na nju, s obzirom na nivo radijacije???

ja bih zaista voleo da posetim ovo mesto

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225
                      • Belgija - ranije Luna-Chico

Neki su nastradali, a Sevcenko postade jedan od najboljih fudbalera sveta.

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Originally posted by Darko_NS
                        strasno, nemam reci za ove slike, jako zastrasujuce.

nego nisam bas citao sav tekst, nego sam samo pregledao slike..
                        da li je uopste bezbedno da se ide tamo, to jest to sto je ova devojka
                        bila tamo neko vreme jel moze da ostavi neke posledice na nju, s obzirom na nivo radijacije???

ja bih zaista voleo da posetim ovo mesto

Devojka je bila obavestena pre puta do koje vrednosti koju merac radijacije pokaze, sme da se izlaze radijaciji odredjeno vreme. U svakom trenutku je imala merac radijacije sa sobom, tako da je mogla da zna koliko je dugo dozvoljeno da se boravi na tom mestu bez da to ostavi posledice na nju.

Kaze da postoje zone radijacije gde mora da se ide sa odelima za zastitu. Interesantno je da je betonski sarkofag koji je nalijen preko reaktora sprecio 90% radijacije.

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Te godine smo zbog radionuklida bili primorani da se odreknemo zelene salate i mleka a neko vreme je bila i preporuka da se što manje izlazi vani.....kasnije su pokušali da nam podmetnu mleko u prahu koje je bilo iz tog kritičnog perioda....ma čudo je bilo....a mi smo bili, hvala Bogu, na periferiji dogadjanja!
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Darko_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2004
                            • 557
                            • Srpska Atina

sad kad se preracunam ja sam se rodio 16 dana posle tog dogadjaja

btw, jel se zna kolike povrsine je ta oblast koja je nenaseljena, odnosno koju je ta devojka obisla??

Interesantno je da je betonski sarkofag koji je nalijen preko reaktora sprecio 90% radijacije.
                            neverovatno, sta bi tek bilo da nije sprecio 90% radijacije

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Taj oblak radijacije je preleteo i ovo podrucje, pa razmislite koliko je posledica ostavilo po nas. Mislim da cemo tek postati svesni kroz neko vreme!!!!!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                              X