Usisivaci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Usisivaci

Kupovina novog usisivaca je na vidiku ali zasto jednostavno kada moze komplikovano. Navescu par premium modela (bar to jesu po recima prodavaca i proizvodjaca, a ako nista drugo po ceni jesu sigurno). Interesuju me konkretna iskustva ako ih neko ima, gde se placa cist marketing, a gde je ono sto je navedeno u karakteristikama i funkcionalno itd itd. Znaci nce mi biti zao da platim ako to zaista u praksi vredi te novce.
    Ono sto treba da se zna jeste da me zanimaju usisivaci iskljucivo sa posudom, sto duzom garancijom, sto vecom usisnom snagom, i eventualno da budu sto tisi u radu. Evo primera:

• uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Da li je fensi izgled bitan? Još važnije pitanje je šta se u****va, koja je površina i koliko često... ako će žena da u****va uzmi neki kineski od 100W taman uštediš na aerobiku, da se preznoji

npr. http://karcher.eurooriginal.rs/index...profy/usisivai a ima i drugih proizvođača, ima i na baterije ako hoćeš jako fensi
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Istinu zboris i ne kazem da nisi u pravu. U****vace se prosecno prasnjav trosoban stan, 1-2x nedeljno i u 80% slucajeva od strane vredne stara majke. Kinezi i ostala banda su nepozeljni jer sam imao iskustva sa takvima. Jeste da su jeftini ali i pored toga jako brzo crkavaju ili im se plasticni delovi lome, brzo se zagreju i pregreju itd. Inace vec punih 8god. koristim Samsung koji je koliko se secam tada bio jaci sa cenom ali sa kojim u prvih 5god. exploatacije nije bilo nikakvih problema. Vukao kao lud, lako se odrzavao, nije bio bucan i bio je kompaktan, taman za mesto koje mu je odredjeno gde ce stajati kada se ne koristi. Ali vreme cini svoje, poceo je dobijati fals vazduh, plasticni delovi koji su podlozni habanju su se pojeli, dosli su na red za zamenu svi filteri, plasticna kaseta za filtere je napukla itd itd....suma sumarum, dok sve pokupujem i sredim kostace, a realno mislim da je usisivac otplatio sebe sto se upotrebe tice.
      Znam da su mi predlozi fensera, zato i tolike cene ali to je ono za sta mislim da je ok i koliko toliko kvalitetno....e sad kako kazu da nije zlato sve sto sja zato i postavih ovu temu.

Comment

• Siera
        Cbc Senator
        • 09.11.2009
        • 1365
        • Čačak
        • Stralis

Trenutno se u kući kod mene koristi Samsung star oko 6 godina. Iamo je kvarova, ležajevi na motoru, što se tiče bitnih stvari. E sad morao sam da zamenim usisno crevo i ono je počelo da puca 3 godine u nazad i prošlog leta sam kupio drugo, usisnu metalnu cev 2 kom i to sam menjao zbog plastika koje kače plastično crevo, generalno lepo u****va ali plastike su više od očaja. Kod roditelja ima i dan danas Sloboda Ignis star 40 godina, radi bez greške, mislim da je drugi Elektrolux star 25 godina radi bez greške. Ovi današnji svemirski usisivači su najobičniji šrot sa rokom trajanja 2-3 godine bu najboljem slučaju.
        Pod eksploataciju usisivača podrazumevam u****vanje 110 kvadrata 2 puta nedeljno, možda pogledati Gorenje hvale se garancijom od 5 godina ali plastika i dalje ostaje problem kod svih. Pri tom mislim na pomenute zakačke koje spajaju crevo, cev, usisivač a red veličine crevo ili cev koštaju kao trećina usisivača.
        Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Mi koristimo philips star oko 10 godina. I dalje radi kao prvog dana, ali ne znam kakvi su aktuelni modeli.

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Gorenje osma godina, jedino što je uspela da slomi je ona stopa dole, tj ono što prebacuje na četku, uzeta nova na najlonu za 500 din i radi bolje nego original ima deblje filceve dole pa lepše klizi, bolju četku...
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Keketarac
              CBC Senator XXL
              • 01.09.2007
              • 588
              • Novi Sad
              • Seat Ibiza 1.2 TSI

Zanussi (Electrolux) 7370, cyclone i HEPA filter Z7310 | Electrolux South Africa | Buy Vacuum Cleaners, Air Cleaning and Instant Cleaning from Electrolux UK. Odlicno cisti, ali filter se napuni i upali signalnu lapicu posle maksimalno dve prostorije.

+ odlicno u****va
              + izdrzljiv
              + snazan i tih
              + filter se pere i/ili istresa
              - filter se brzo napuni finom prasinom
              - zamenski filter nema u prodaji kod nas (ima u Madjarskoj)
              - kutija za krupni otpad bas i ne funkcionise, sve zavrsi na filteru.

Posle koriscenja usisivaca sa platnenom kesom, zatim sa papirnom, pa sa vodom, i na kraju HEPA filterom, nekako su mi oni sa papirnom kesom najelegantniji za upotrebu. Pod uslovom da u Serbistanu ima u prodaji kesa.

Kao sto je vec neko rekao, sve je to potrosna roba sa ogranicenim (planiranim) rokom upotrebe, i vecina se sklapa u PRC.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Bosch usisivač BGS51410

Misljenje!?

Comment

• Paranoid
                  CBC Senator XXL
                  • 13.01.2009
                  • 622
                  • Beograd
                  • Fiat 131 1300

Neko mora stvarno mnogo da voli da u****va da kupi usisivac za ovoliko para.
                  Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Istina ali ima i druga strana, a to je da ono sto imalo valjda pocinje sa cenom od oko 15 000din.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

koji god da kupis od tih bacices pare jer nisu svrsishodni. svojevremeno sam iskesirao cca 300e za neki philips sa, karikiram, 16 nivoa filtracije, hepa, drz da mu ga nabijem i td. sve je dzaba tj koristeci ga gubis vreme i trosis struju.

Jedini pravi usisivac je kirby. na ebay se moze naci u extra stanju za 300e i na to dodaj jos 50ak evra za uslugu donosenja. kad jednom budete kucu u****li sa njim sve ce vam se samo kasti.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

I to si u pravu, ja sam prosto takav da nekada obracam isuvise paznju na nesto to je tako prosto. Elem, prelomih i kupih ono sto sam mislio da necu, a to je Gorenje:
                        Gorenje usisivač VCK2323AP-DY
                        Njihov najskuplji i najbolji model, a po karakteristikama moze rame uz rame i sa nekim skupljim modelima. Isprobao sam ga odmah po kupovini i prvi utisci su maksimalno pozitivni. Izuzetno tih (osetno tisi od mog starog Samsunga), ima soft start sto mi se takodje dopada, ima posudu za prasinu ali se takodje mogu koristiti i papirne kese, odnosno platnene vrecice (dobio sam ih u kompletu), dve papucice, jedna obicna sa cetkom, a druga za dlake kucnih ljubimaca (ali dlaka zenske kose) i vunene tepike. Naravno tu su i svi ostali dodaci, a prijatno iznenadjenje je uski fleksibilni nastavak duzine 30 cm koji mozete zavuci bukvalno svuda. Vuce odlicno, tako da rad na maksimumu nije potreban. Poseduje 2 HEPA filtera koji nisu perivi ali ako je za utehu nisu ni skupi, svaki kosta oko 500din, a svakako mogu da se cetkaju i ciste komprimovanim vazduhom. Od da kazem nekih mana mogu navesti malo vece gabarite, crevo koje nije silikonsko vec obicno i nedostatak regulacije snage u**** na samoj drsci. Cini mi se da je plastika od koje je napravljeno kuciste na dodir jeftinijeg osecaja koji se ima pod prstima, a vreme ce pokazati jer to vazi i za zub vremena. u svakom slucaju ja sam zadovoljan.

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

bices zadoljan sve dok ne u****s kirbijem

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Istinu zboris ali kada sam to rekao mislio sam pre svega na ove obicne usisivace A pravo da ti kazem volim ja grinje, neka ih svuda oko mene

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

nije fora u grinjama jer ih ima svuda oko nas i na nama. imamo ih cak i u ocima. fora je u efikasnosti usisivaca. taj tvoj od 2300w ne moze ni upola sto moze kirbi sa 2x600w, od toga jedan motor sluzi samo da hladi ovaj koji u****va. ono sto je najbitnije je da svi ti plastikaneri rade tako da sva prasina koja se u**** prolazi kroz motor. kod kirbija to nije slusaj. no, nebitno, ti znas sta je najbolje za tvoje novce. nek te dobro sluzi.

Comment

Working...
                              X