Izbor i kupovina led tv-a u Madjarskoj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Izbor i kupovina led tv-a u Madjarskoj

Ovog leta planiram da kupim nov tv. Kako mi je tazbina blizu granice sa Madjarskom, kupovina tv uredjaja tamo je logican izbor (do Segedina 30km). Prvo sto me zanima da li se carina na tv uredjaje uvek placa ili se moze desiti da carinik bude dobre volje!?
    Sad sto se tice samog uredjaja:
    -dijagonala 40''
    -smart
    -WiFi
    -3D
    -Samsung, LG, Sony (ostale marke nije da nisu u opticaju ali najvise sansi imaju neki od premium brendova).

Vidim da Sony u dijagonali koja meni treba nema 3D tv!?? Da li je on zaista potreban i da li postoji 3D tv za koji nisu potrebne dodatne naocare. Ako neko ima neki predlog ili iskustvo neka javi, a evo sta je trenutno u ponudi:
    Media Markt
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Ja htedoh da uzmem 3D ali, čitajući komentare na netu, shvatio sam da to ne želim.
    ex SAABotražitelj

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Zašto?

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by markofpi View Post
        . Prvo sto me zanima da li se carina na tv uredjaje uvek placa ili se moze desiti da carinik bude dobre volje!?
        ili radi posao ili ne, nema dobre volje
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

sta ce ti 3D ?
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Mante čoveka, nije pitao da li da kupim 3D... Ja imam 2 godine 3D tv pa ga još nisam probao na tom modu, ali ima ko voli. Teško da te donošenje tv-a iz Media markta može izaći jeftinije nego na kupujem prodajem, čak i ako ne računaš put. Nisi naveo do koje cifre misliš da ideš, ali ciljaj na nove samsungove (H) ili LG serije (oznaka LB)...
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

Nije naveo do koje cifre jer kupuje tv za sve pare. [emoji58]
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by stevak View Post
                Ja htedoh da uzmem 3D ali, čitajući komentare na netu, shvatio sam da to ne želim.
                Originally posted by mupe View Post
                Zašto?

Zato što više volim da koristim tuđa loša iskustva nego da probam sam pa da se uverim kako su bili u pravu. Ja neću ni da se kockam ako mi šanse nisu barem pola-pola.
                Doduše, ima i onih koji hvale 3D ali u malom broju.
                ex SAABotražitelj

Comment

• Keketarac
                  CBC Senator XXL
                  • 01.09.2007
                  • 588
                  • Novi Sad
                  • Seat Ibiza 1.2 TSI

Iz licnog, a vise iz tudjih iskustava, situacija sa kupovinom TV u Madjarskoj je sledeca:

1. Kupiti samo i iskljucivo LG, zato sto nasi priznaju njihovu garanciju. Samsung i ostali izricito ne priznaju garanciju (valjda da bi opravdali stotine evra razlike u ceni).
                  2. Kupovina licno je rizicna, zbog moguce naplate carine, pa onda izadje isto ili skuplje nego kod nas.
                  3. Postoje ljudi, ima i na internetu, da sad ne reklamiram, koji donose TV i drugu robu iz Madjarske, po ceni koja je tamo, a rade za AFU. Cenim da je ovo najelegantnija i najsigurnija varijanta.
                  4. LG smart 3D u cenovnom 42" ili 47" model 667 ili jaci je odlican, i u 3D i u 2D rezimu (drugar ima), a tamo je jeftiniji 200-300 evra nego ovde.
                  Last edited by Keketarac; 09.07.2014, 20:47.

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ja imam 47LA660 i prezadovoljan sam. Inače, izuzetno sam zadovoljan i kako radi u 3D modu. Ne koristim ga često, al kad koristim super je.

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

Meni je covek doneo iz madjarske za novu god samsung led smart od 32 incha,msm da je neki model 33f55,jbm li ga,nisam u kuci da proverim.bio je jeftiniji u to vreme oko 150e nego ovde a oko 50e nego na kupujem prodajem.sa tv-om sam extra zadovoljan,sve radi besprekorno,ima lepih funkcija.3D je tad bio i skuplji mada mi uopste nije zanimljivo niti verujem da bih ga koristio.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Sto se cene tice dao bih oko 600eur, mada do pre neki dan je bila akcija za neki Samsung koji kosta znatno vise ali se dobija jos jedan manje dijagonale. U takvom i slicnom slucaju bih dao i vise.
                        3D stavka mi je nekako poslednja na spisku karakteristika iz razloga sto ne znam koliko cu zaista koristiti taj mod ali opet kada kupujem tv ako moze da ima i 3D sto da ne. Zato i pitah da li postoji 3D bez koriscenja naocara ili kakav je 3D kod Lg ili Samsung uredjaja itd. itd.
                        Hvala clanu Kekerac za ingo o internacionalnog garanciji. Svakako da cu to proveriti kod ovl. servisera i koji brend bude imao takvu garanciju 99% da ce biti kupljen.
                        Sto se tice licne kupovine, kao sto rekoh ja cu ionako biti blizu Madjarske pa mi taj licni odlazak ne predstavlja trosak. Video sam da su sami uredjaji u startu oko 50-100eur jeftiniji nego kod nas. Ako je carina 10%, a povracaj afe 25% svakako ce me izaci osetno jeftinije. Moguce cak da su uredjaji iz Madjarske kvalitetniji nego ovi kod nas.
                        Sto se tice dijagonale iskljucivo 39'' ili 40''....sve ostalo mi je preveliko.

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

Carinik će ti reći da plaćaš 33 % na cenu bez afe. Nazad nećeš dobiti 25 %, nego manje, i to naravno, sledeći put kad odeš u tu prodavnicu. U Mediamarktu su povoljni samo proizvodi na akciji, mnogo povoljnije kupuju preko internet radnji, ovi što švercuju preko KP.Mađarski carinik ima osnovni zadatak da nađe grešku u formularu od afe, da ti ne bi vratili novac, i da te tretira kao stoku. Siguran sam u tih 33%, pitaj kada budeš izlazio iz zemlje. I ne priznaju odbijanje 50 evra od osnovice, koje inače imaš pravo da uneseš bez carine. Bolji 3D efekat daju uređaji sa aktivnim naočarima, ali više umaraju oči, i pasivni nije loš, onaj bez naočara je bio samo na ponekim modelima, i bio je najslabiji efekat. I kod sonija priznaju internacionalnu garanciju, ali proveri.
                          Što se tiče modela, sve zavisi od toga šta ti smeta u slici, i koje opcije od dodataka ti trebaju na tv, (wifi, dvb-T2,snimanje, zvuk...)...
                          "Dobro veče, imate li nešto za carinu... ?
                          ...
                          "Otvorite gepek"...
                          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Trendovi i vodi

Naidjoh na ovaj tekst pa eto ako nekog jos zanima.

Comment

Working...
                            X