Vlaga i budj na zidu, kako se resiti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Unutrašnja termoizolacija neće rešiti problem. Ima dosta sredstava, koja privremeno rešavaju (par godina), kao varikina, domestos i specijalni sprejevi, koje možeš naći u farbarama, pa i svakoj prodavnici (marketu).
    Ja bih preporučio upotrebu apsorbera vlage i obradu zidova - krečenje, uz prethodnu pripremu, nanošenje sredstva protiv buđi:

ROMA Company

Comment

• Bane
      CBC Senator XXL
      • 30.05.2006
      • 344
      • Konjarnik Bg

Ja se malo bavim tim problemima pa da udelim koji savet.
      Termoizolacija objekta najbolja sa spoljne strane, ali u slucaju kad to ne moze onda ide unutrasnja izolacija.
      Za tvoj slucaj moze stiropor ili GKP na metalnoj podkonstrukciji sa nekom izolacijom ispod(stiropor,kamena vuna,mineralna vuna).
      Najjeftinija od nabrojanih je; stiropor,lepak,mrezica,gletovanje i krecenje
      Najiealnija GKP,Mineralna vuna,gletovanje i krecenje

Ako jos nesto treba tu sam!

I da ne zaboravim.
      Apsorberi vlage mali u kutijicama zaboravite,postoje uredjaji odvlazivac prostora ja ga koristim u stanu ali za tvoju situaciju nije potreban.
      Last edited by Bane; 09.11.2014, 21:59.

Comment

• WEST 014
        CBC Senator XXL
        • 17.08.2010
        • 862
        • Valjevo
        • Audi A4

Da, nemam problem sa vlaznim zidom koji otpada sa obe strane, jednostavno soba je ceo dan bez sunca, i preko zime zbog radijatora i razlike u temperaturi stvori se kondenz. Zelim da se resim toga, ali nisam bas pri parama da radim izolaciju spolja. Inace kuca je stara 40 i kusur godina.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by WEST 014 View Post
          ... preko zime zbog radijatora i razlike u temperaturi stvori se kondenz...
          Da se razumemo, radijatori nisu uzrok ovog problema, jer takvo grejanje isušuje vazduh, što nije povoljno za ljude, pa ni ostala bića i biljke. Zato se vazduh raznim ovlaživačima "popravlja" - najčešće onim posudama sa vodom, koje se kače na radijator! To može biti uzrok stvaranja kondenzata na najhladnijim mestima, najčešće u zoni betonskih greda. Naravno i vodena para koju u znatnoj meri izdišemo.

Korist od termoizolacije je samo u uštedi na gorivu, što u slučaju zgrade sa centralnim grejanjem - nema nekog finansijskog efekta. Uložene pare neće se vratiti ni na koji način.

Zato ponavljam, najjeftinije i rešenje za nekih 5 godina, je obrada dela zida na kojem se javlja budž. Nakon čišćenja, zaštitni premaz StopKondenz i bojenje odgovarajućim bojama (Perma White). Trajnog rešenja u tvom slučaju - nema. Link ne ponavljam radi reklame, već zbog jednostavnog objašnjenja:

ROMA Company

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Slažem se sa navedenim predlogom da je to jeftino i najbolje obzirom na uložen novac.
            Ne slažem se da izolacija spolja neće rešititi problem, sigurno hoće ali košta znatno više para.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

evo franjo, nova rec za guglanje: kalorimetar
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Heinz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 1027
                • Beograd, Voždovac
                • Avensis 2.0 D4D

Ili povećati temperaturu u prostoriji + češće provetravati kako bi vodena para izašla napolje.
                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by Dora View Post
                  Ne slažem se da izolacija spolja neće rešititi problem, sigurno hoće ali košta znatno više para.
                  Slažem se u potpunosti, ali reč je o unutrašnjoj izolaciji. Spoljašnja izolacija je problem, kada se radi o stambenoj zgradi, više spratova i više stanara, pa dok se dogovore oko plačanja!
                  Chubs, ne treba mi guglanje, jer imam dosta materijala sa podacima u vezi kalorimetara. I u vezi izolacije, tako i grejanja. Ženina kuća, građena pre dvadesetak godina, nema izolaciju, ali ima zidove 39 cm (2 bloka). Problem je tavanska izolacija, jer sam na ploču samo pobacao 5 cm stirodur.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Nemože kraće i neću više

Kad izvadiš pivo iz frižidera "oznojiće" se sve brže i sve više što je temperatura prostorije viša u odnosu na temperaturu piva to jest frižidera.
                    Ako izneseš pivo na -10 neće se oznojiti.

Beton je dobar provodnik toplote a time i je loš izolator. Dobro provodi spoljnju temperaturu i pravi zid hladnim Unutrašnja temperatura je veća od zida i pošto nema izolacije nemože da ga ugreje i izjednači temperaturu ili bar znatno smanji razliku temperature. Zato ovde pomaže izolacija spolja jer ne dozvoljava da se zid ohladi kao ni da isija prema napolje primljenu toplotu.

Gradnja prizemnih kuća podrazumeva da se grade sa betonskim vencem povrh zidova pa je to uvek kritična taka da se stvori kondenz.

Zid je pivo i što se više greje prostorija biće gore...
                    Naravoučenije:
                    Nemoj iznositi pivo iz frižidera

https.autogas.rs

Comment

• Radan
                      CBC Član
                      • 21.09.2013
                      • 79
                      • Grocka
                      • Reno Megan 1

Jel bre ko drži pivo u frižideru na -10 ....i od tog upoređivanja piva i zida meni krenula voda na usta .Odoh ja da proverim moj zid...i usput i frižider
                      Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Nema goreg pića od piva koje nije iz podruma ili frižidera pa makar i na severnom polu

https.autogas.rs

Comment

• Bane
                          CBC Senator XXL
                          • 30.05.2006
                          • 344
                          • Konjarnik Bg

Ali ako pivo pijes u tom podrumu ili frizideru onda se ono nece znojiti.
                          Ne mlatite praznu slamu,uradi unutrasnju izolaciju i gotovo.
                          Dora je napisao o losim stranama betona, a sa unutrasnjom izolacijom ce se smanjiti razlika u temperaturi betona.

Comment

• WEST 014
                            CBC Senator XXL
                            • 17.08.2010
                            • 862
                            • Valjevo
                            • Audi A4

Mozes li mi opisati detaljan postupak, naravno ako te ne mrzi. Da li treba zid nekako pripremiti za unutrasnju izolaciju. Izvinite sto smaram, ali u ovom Valjevu naci krstenog majstora je smrt popa Mila Jovovica

Comment

• Radan
                              CBC Član
                              • 21.09.2013
                              • 79
                              • Grocka
                              • Reno Megan 1

Pa ako si već rešio "pobi" tu buđ što je trenutno na zidu,već smo apsolvirali kako-bref,aće,varikina,domestos.....Izmeri površinu koju izoluješ.Odeš na stovarište i kupiš za tu kvadraturu gipsane ploče,profile za gips-ploče,šrafove za rigips,šrafove i tiplove za nosače i mineralnu vunu.Nosače-profile pričvršćuješ za zid klasično znači izbušiš staviš tipl i zašrafiš.Postavljaš ih vertikalno na razmaku do 50 cm.Kad postaviš nosače između njih natutkaj mineralnu vunu,ona se lako seče skalpelom.Na sve to bapneš tablu gipsa koju šrafilicom šrafiš u nosače (bez bušenja rupa,oni su samourezujući).Gips također ukrajaš skalpelom,posečeš po jednoj strani i jednostavno prelomiš tablu.Od alata ti treba bilo kakva bušilica za beton i burgija npr 10mm,makaze za lim ili brusilica (za skraćivanje profila),šrafilica sa + nastavkom,jedan skalpel,olovka,ravna letva da bi po njoj sekao rigips,merdevine ...Kasnija obrada takvog zida ide klasično gletovanje 2 puta i krečenje.Ma sigurno ima i na netu neki video kako se postavljaju rigips ploče.
                              Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

A gde je tu Pivo?

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X