Ventil za radijator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Ventil za radijator

Kod mene dobro greju i visak toplote smo resavali otvorenim prozorom i "zavrnutim" radijatorom, medjutim ovih dana greju nenormalno pa sam hteo i ostale da malo smanjim/privrnem.
    Tri dana mi je trebalo da shvatim da ovi moderni ventili nemaju medjupolozaj nego samo on/off ili je odvrnut ili je skroz zavrnut.
    Kao jedino resenje vidim da umesto ovog platicnog cepa stavim onaj koji u sebi ima termostat pa ce on sam da radi uklj/isklj celog radijatora kad vec nema medjupolozaj, ili menjati ceo ventil i staviti stari tip... iskustva.
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Pogledaj foto. Kad sam montirao grejanje, ovakve sam pazario. Ni jedan se nije pokvario, evo 20 god. rade kao Doxa. Bili su skupi, no tad je bilo love i kupio sam najnoviji model. Verujem da sadašnji izgledaju još lepše. Odlika im je visoki kvalitet i preciznost. Na pr. staiš na 3 i imaš tačno 22°C u prostoriji. Važe za "R.Rojs" u toj sferi...

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Juce su poludeli sa grejanjem u NS, uz otvoren prozor na kip u sobi mi je bilo 27 stepeni.

Dobri su i Herz ventili, ali im je i cena dobra. Posebno ide ventil i posebno termostatska glava (ili obicna glava). Herz Armaturen - Armatura za grejanje i hlađenje - Radijatorski ventili i termostatske glave - Termostatski radijatorski ventili - Termostatski radijatorski ventil bez prednameštanja protoka - HERZ-TS-90 Termostatski radijatorski ventil bez predname
      Herz Armaturen - HERZ-Termostatska glava STANDARD

Imam takve, samo sto sam iskljucio termostatsku glavu (odvrtanjem) pa radijatori stalno pice na full open. Kd budem placao po utrosku, koristicu napredne opcije ventila, do tada-full open

Da li ima smisla u sred grejne sezone menjati ventile?
      Last edited by Keketarac; 02.01.2015, 16:24.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Ja na poslu imam slične ventile kao Boki i lepo rade, tako da pretpostavljam da je to rešenje tvog problema. Kod kuće imam jednostavnije ventile ali i oni donekle obavljaju posao.

Comment

Working...
        X