Od pozarevca preporuka za Boem(sto se tice atmosfere extraaa hrana ok), kafana LUG kad se podje za petrovac sa desne strane kafancuga ali vrh NAJBOLJI rostilj u srbiji a i sire (verujte mi probao sam svasta)
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
"Zuta greda" negde na pola Gospodara Vucica ulica koja spaja sa juznim bulevarom....u pocetku mesto za Taxiste sada kafancina prava sa golemom klopom ono cevapi, racnjci, meso, piletina..a smesen cene..i jelen 0.5l 70 din...za male pare jedva izadjes.
Za Mali korzo potvrdjujem isto klopa extra i porcije ogromne..mada jace cene ali je i kafana bolje sredjena....siti tip koji drzi Mali korzo drzi i kafanu Majdan na okretnici 46 i 55 autobusa na pocetku Gospodara Vuciica ali mi se cini da je klopa bolja u Korzu.
Kafana "Kod Nese" Ladne Vode...tamo je isto u blizini okrenica nekog autobusa....obavezno probati dimljne rolovane vesalice, ili samo dimljenje...znaci strasno dugacko je ko ruka (mada bi voleo da je ko nesto drugo) ...jedan covek jedva moze da pojde tu jednu....
Malo Korzo, dosta se iskvarilo u odnosu na pre neke 4 godine, smanjili porcije, lepinje, a i kvalitet je slabiji. Ista prica je i u Majdanu gde su ranije bila dobra krilca (na cumuru).
Bolja opcija je Trpeza u Ustanickoj - slike imate OVDE strana 6
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Ajde da se i ja javim sa ove strane drine
Ako vas put nanese u Banja Luku moj prijedlog je definitivno restoran Master. To je kao fora Meksički restoran. Klopa je stvarno odlična i porcije su ogromne. Cijene su prihvatjive tipa 2-3 eura za čorbe i 6-9 eura glavna jela
Evo link http://www.restoran-master.com/ pa imaju i cijene svij jela pojedinačno, takođe da napomenem da je restoran u strogom centru grada i teško je parkirati tu negdje ali u blizini ima parkin sa automatima pa se uvijek može naći mjesto. Naveče je veoma teško naći slobodnu stolicu, dok po danu uvijek ima barem jedan prazan sto
Isto tako preporučujem Restoran Marco Polo, sličan kao Master samo što nije čisto Meksički, imaju odličan meni, takođe ima ima i kineska klopa
Cijene su tu negdje kao i u masteru. Nema web-site, ali reći ću da je adresa: Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića 185a - odmah preko puta Rebrovačke Crkve
Ako se sjetim još nečega meni zanimljivog obavještavam
Kafana "Cedic" u Vodovodskoj ulici (Zarkovo ka Zelezniku sa leve strane), obavezno naruciti teletinu pod sacem ili jagnjetinu u mleku, a uz to peceni krompir koji je isto vrhunski. Pozeljne su rezervacije, tesko se nalazi mesto za vreme rucka/ vecere. Cene za nijansu jace od konkurencije, ali je opravdano kvalitetom.
Evo samo male potrvrde za restoran TRPEZA u ustanichkoj bio je pomenut,
trazili smo neko mesto da ruchamo a bili smo kod drugara u ustanichkoj i setim se ja da je neko pisao da tu negde ima restoran.
nadjemo sednemo i pokushamo da poruchimo nas trojica PO PORCIJU....
konobar nas je malo chudno gledao i da ne bi umrli savetovao nas je da nam on napravi neku najJEDENIJU kombinaciju ali od pola porcije.....
Mi zbunjeni da nam ne donese neshto maleshno pa da moramo da doruchujemo, zaboga zashto pola porcije ??
kaze konobar evo stize pola porcije rolobanog belog, pola punjene pljeke i pola porcije kraljevskih cevapa ????
mi da ga bijemo GLADNI SMO AAAAAAAA ali reko ajde ipak mozda ima neka caka za koju ne znamo
LJUDI KAD JE DONEO GORE NAPISANU PORUDZBINU MI SMO SE SAMO SLATKO NASMEJALI I REKLI HVAAALAAA BOGU SHTO NISMO BILI ALAVI DA TRAZIMO JOSH
dobili smo pun oval mesa sa koga je cureo kachkavalj na sve strane
LOOODILOOOOO a bedza je do J.
Ako vas put neki put nanese u moj kraj (Palanka-Velika Plana) svratite u Restoran - cevabdzinicu "NINO" u centru Velike plane.
Imaju extra rostilj.
Toplo preporucujem gurmansku i punjenu pljeskavicu. EXTRA su.
Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks
Kafana "Djerdan", juce bio na nekom rodjendanu tamo. Nalazi se na Konjarniku, iz Vojislava Ilica kod "Vera" se skrene (mislim da je ulica Zage Malivuk) pa prva desno. Na prvi pogled mi nije delovalo da ce na dobro izaci, posto je bilo malo praznjikavo, ali ispalo je sasvim ok na kraju. Porcije su obimne (nisam video nista ispod 500g), ljubazno osoblje, cene nize od standardnih tog tipa (specijalitet kuce 1300g mesa~ 800din).
Comment