LED 3D Smart WiFi - sve poznato, a nista jasno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

LED 3D Smart WiFi - sve poznato, a nista jasno

Kratko i jasno, kupuje se novi :ED tv sa svim pratecim funkcijama (android, 3D, smart, WiFi...). Uglavnom ce se koristiti za hledanje kablovske ali i za filmove skinute sa neta. U glavi su mi 3 proizvodjaca: LG, Sony i Philips. Za Samsung imam licnu odbojnost nastalu od mobilnih telefona pa bih ga zaobisao, mozda gresim ali je tako. Za Panasonic nema nikakvo misljenje. Sto se velicine ekrana tice naginjem ka 42-43" ali bih se usudio uzeti i nesto tipa 47-48-max 49". Inace tv bi se gledao sa radaljine od 2-3m.
    U ponudi ima svega, od full HD-a do UHD-a, od garancije od 2god. pa sve do 5god. Kvalitet koliko proveren toliko i nesiguran. O panelima, slici sa kablovske da ne govorim. Takodje no o softveru kako u praksi funkcionise, a isto tako i o brojnim dodacima npr. 3D, reprodukcija filmova direktno sa flesh-a itd itd. Dakle, opsta konfuzija. Ono najvaznije jeste da je budzet oko 100 hiljada, sto u ptaksi znaci da se moze desiti da kupim i neki dosta jeftiniji uredjaj ali i neki koji premasuje pomenutu cifru.
    E sad sto se tice konkretnih modela koji mi nekako ulaze u izbor:

LG
    http://www.tehnomanija.rs/lcd-...ed-lcd-televizor-42lb730v.html
    Jeste da je proslogodisnji model ali je na opasnom popustu u Tehnomaniji.

http://www.tehnomanija.rs/lcd-...elevizor-led-lcd-43uf7787.html
    http://www.tehnomanija.rs/lcd-...650v--mini-linija-cm-4340.html
    http://www.tehnomanija.rs/lcd-...elevizor-led-lcd-43uf7727.html

SONY
    http://www.tehnomanija.rs/lcd-...r-led-lcd-kdl-43w807csaep.html
    http://www.tehnomanija.rs/lcd-...r-led-lcd-kd-43x8309cbaep.html

PHILIPS
    Za njega moram reci da mi ambient light izgleda stvarno mocno, ali da li je to po kvalitetu Philips kakav znamo da je bio to ne znam.
    http://www.tehnomanija.rs/lcd-...levizor-led-lcd-48pfs8109.html - bas veliki popust, a tv uzivo izgleda savrseno, ne znam da li je android!?
    http://www.tehnomanija.rs/lcd-...izor-led-lcd-49pus7150-12.html - preskup ali ga imam u vidu.

Eto, otprilike 'samo' to me muci.
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Ja kad bi uzimao uzeo bi obican televizor, da nije smart ma nista od toga samo da ima dobru slikju. A uz televizor kupis neku konzolu sa windousom. Gledanje interneta preko tv je tesko smaranje. Pavezes preko hdmi bilo koji komp i imas mnogo veci komfor u radu.

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Sony i Philips nemaju više svoje panele, kupuju od LG-a, optronica ili samsunga. Ako ti je želja da ti tv bude video player, onda zaobiđi Sony i Panasonic, za Philips ne znam kakav je u tome, LG sve pušta, naravno ne smeš da izabereš Srbiju u setingsima. Kupi Lg na kupujem prodajem, važi garancija i u Srbiji, amnogo je jeftinije.
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• zoranc
        CBC Senator XXL
        • 31.03.2005
        • 1313
        • Beograd
        • AR 147

Imam Filips pametan televizor što bi rekli "entry level". Nisam nešto zahtevan što se tiče opreme i opcija ali mu je softver katastrofičan i očas posla se zaglupi.
        Kada ubodeš Usb automatski pokazuje njegov sadržaj preko celog ekrana i ako ga ostaviš, pri uključenju Tv-a pokazuje sadržaj Usb-a kao da nisam kupo Tv već Usb plejer. Generalno ima dobru sliku ali ova glupost sa Usb-om da sam znao ne bih ga nikad uzeo.
        Verovatno navedeni modeli koji su 4-5 x skuplji nemaju takvih problema-odlika.
        Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Ako vec kupujem modelno i dajem novce zelim da to bude u full-u. Nisam zahtevan korisnik niti za jedan segment ali cu svakako koliko toliko koristiti sve sto taj tv moze. Sto se panela tice, za taj podatak nemam niti jednu informaciju, kao ni to kakvu sliku ti paneli daju na obicnoj kablovskoj. Na kraju se postavlja pitanje samo da je nesto od 600e toliko losije od neceg od 900-1000e, a ako nije onda o ukusima ne vredi raspravljati jer se tada kupuje iskljucivo po vizuelnosti.

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

SD slika će na na Lcd-LED ekranu izgledati lošije nego na starom cevnom.Ali, lepota HD koncerata, filmova, sportskih prenosa i dokumentaraca sa eksternih izvora (hard disk, blu ray) ili kabla i satelita će ti doneti novo viđenje te kutije. Imam kolegu koji uopšte nema priključak na kablovsku niti antenu, sve ide sa hard diskova. Best value for money - LG, a da ne misliš da hvalim svoga konja, imam smart 3D toshibu skoro 4 godine, kupljenu samo zbog T2 tjunera, retkog tada.
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Keketarac
              CBC Senator XXL
              • 01.09.2007
              • 588
              • Novi Sad
              • Seat Ibiza 1.2 TSI

LG, 3D cinema, sa 5 godina garancije, bilo koji model, po volji.

Ne kupovati kod nas, nego iz Madjarske preko ljudi koji donose. Mnogo povoljnije, a garancija vazi i kod nas, za razliku od Samsunga.

Primer:
              Cena u Madjarskoj:

Cena na oglasima:

Cena kod nas:

Comment

• buldozer
                CBC Veteran
                • 24.03.2006
                • 151
                • Beograd

Još jedan glas za LG.
                Imao sam Samsung plazmu kojoj je pukao ekran 6 meseci po isteku garancije.
                Sadasnjim LG sam prezadovoljan. Najbolji odnos cene i kvaliteta.
                Što se mene tiče, uvek bih izabrao veću dijagonalu, na uštrb nekih dodatnih funkcija.
                Što bi rekli na jednom drugom forumu - "još se niko nije žalio kako mu je preveliki "
                Srećna kupovina.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Sto se LG-a tice, trenutno vazi akcija za sve ultra hd modele od 5god. garancije ali za televizore kupljene samo na teritoriji Srbije. Da li je ovo samo marketinska laz uvoznika ili garanciju mogu produziti i sa modelom kupljenim u Madjarskoj?

Takodje, za Philips isto pise da je 5god. garancije za sve android ili ambilight televizore, a konkretno ne pise za model koji sam naveo jos na pocetku!?

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

Generalno, svi dođu iz Mađarske, a po ovome ne bi važilo. Mrzi me da gledam na Mađarskom sajtu, možda je ista akcija i kod njih, pitaj podršku LG Srbija...

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

U cemu je fora sa ovim koji je Android i ima 5god. garancije od onog koji sam postavio u prvom postu?

Comment

• zoranc
                        CBC Senator XXL
                        • 31.03.2005
                        • 1313
                        • Beograd
                        • AR 147

Pročitaj napomenu što se tiče garancije "Garancija se bazira na registraciji do 31.07. 2015."
                        Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Za koji konkretno model mislis?

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Izbor se polako ali sigurno suzava...i menja. Sada je izbor ovakav:

http://www.tehnomanija.rs/lcd-...elevizor-led-lcd-43uf7787.html
                            http://emmi.rs/televizori-tv-4...a&utm_campaign=direct_link
                            Takodje ima i model 43puk7100 ali ne znam u cemu je razlika izmedju 's' i 'k'.
                            http://www.philips.hr/c-p/43PU...trane-i-pixel-precise-ultra-hd
                            I na kraju ostaje Sony, mada je njegova 3D varijanta bas skupa i dolazi bez 3D naocara:

Comment

• Bojan1212
                              CBC Senator XXL
                              • 15.07.2008
                              • 468
                              • Zemun
                              • Honda Accord

Bio sam u istoj dilemi kao i ti pre mesec dana. Gledao, trazio, citao... Uslovi su mi bili 40 inca, smart i ako je moguce UHD, a takođe sam odmah odlucio da cu uzeti preko Kupujem prodajem i vec usemljenih prodavaca i tu ustedeti... Pa onda opet najvise Samsung vs LG - nekako ih i ima najvise u ponudi, pa sam iz istog razloga suzio izbor na njih, a posle kao i ti nagnuo na LG zbog telefona i nekako prirodnije slike...
                              Kako sam gledao i kapirao na toj dimenziji TV-u smart dize 100e, 3d dize 100e i UHD takodje. Hteo sam na 3D 100e da ustedim jer mi stvarno nije potreba, a ako je moguce da uzmem UHD. I onda dilema da li platiti UHD koji na tako malom ekranu pitanje ima li uopste smisla, pa sa druge strane jbg kroz neko vreme bice standard filmovi u UHD mozda cu videti smisao, mozda se isplati, bar ce kasnije zastareti itd.
                              E onda, daj sto jeftinije u tom, pa onda gledam malo je 40, ako bi moglo malo veci ekran ipak da dodje do izrazaja UHD i tako posle mozganja naletim na LG 43 UF770v sa UHD za 630e. Za sada sam zadovoljan, mada nisam jos ni ja stigao skroz da ga istestiram zbog obaveza

Comment

Working...
                              X