ispitivanje elektromotora
Collapse
X
-
Ovo na slici je, rekao bih, samo kondenzator od motora..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
-
-
tocno, to su zice koje idu iz motora, motor je imao dva smera, a prikljucak je standardni faza, nula, uzemljenje, mene bune ove dve zice sto su povezane kondenzatorom, trebalo bi da je plava nula a ove dve faze za levi-desni smer ili lupetam, mislim ne znam
da ga ja prespojim na plavu i braon plasim se da ga ne upalim, nije mi bitan smer
Comment
-
-
U motoru imas dva istovjetna namotaja.
Spojeni su u jednu tacku.
Iz motora izlaze 3 zice.
Uzmes ommetar i nadjes srednji izvod ( zvjezdiste).
Na njega zakacis nulu.
Na preostale dvije zice zakacis kondenzator ( jedan kraj kondenzatora na jedan izvod, drugi kraj kondenzatora na drugi izvod).
E sad, fazu dovodis na jedan od ta dva kraja na koje si spojio kond.
Kad spojis na jedan kraj motor ide lijevo, a na drugi kraj ide desno.
Lako - k'o u prici.
Comment
-
-
odradjeno kako je Veselinovic rekao i radi, sad da li moze preko kontaktora i mikroprekidaca da se napravi veza da taj motor ide u oba smera tj. da uz pomoc bezicnog uredjaja (ima ih i na 220 sto rade) dam poziv na kontaktor za motor, motor odradi radnju do mikroprekidaca i stane, posle opet dam poziv preko bezicnog uredjaja na kontaktor motor krene u drugu stranu i zatvori kapiju
u sustini treba da funkcionise kao automatska kapija za sta mu je i namena
Comment
-
Comment