1 sekunda tamo<<=>>vamo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

1 sekunda tamo<<=>>vamo

Jupp, na 10ak godina se vreme sinhronizuje i na prestupu 2005/6 ce biti korigovano zvanicno opet za 1 sekundu.

Mozete samo zamisliti moj parodican odnos prema svemu ovome?

Einstein je tvrdio da je vreme relativno (znate onaj cika Alfred a nije Popeye ) , nasa crkva tvrdi isto (koja crna sekunda, mi BRE fleksamo nedelju dana )

No, nazad na temu, na stranu sa tradicijama itd. interesuje me samo jedno: Sta mislite o korekcijama o vremenu i prostoru na bazi atomskog racunanja (po meni licno, priroda) i crkvenog (po meni licno tvrdoglavost).

Uskladjivanje vremena u korak sa vremenom, deo stvarnosti, tradicija itd..

Interesantan pristup i podrzavanje nadrealizma? Huston, huston, we have a problem

Da li je u pitanju jaka volja ici mimo sveta ili sta li?

Grci su uskladili svoje vreme, nisu izgubili Bozic, chak sto vishe su dobili jos jachi osecaj pripadnosti kriscanskom svetu.

Obratite paznju, ovo nije nikakava religiozna tema, cisto realno posatranje na situaciju. Demokratski je imati pravo izbora. Ja biram da pratim kalendar..... nebitno, nije rec o tome, nadam se da kapirate poentu
    0
    Da
    0%
    0
    Ne
    0%
    0
    Koga briga, bitno da se neradi
    0%
    0
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Pazi ovako, ja pre svega vreme gledam kroz prirodne cikluse, posto i inace jako volim i postujem prirodu, e sad, ovo pricam oko naseg sto kazes tvrdoglavog drzanja starog kalendara - posto nikako nije moglo biti tacno utvrdjeno kada se Isus rodio, uzelo se vreme Umiranja stare i radjanja Nove godine, tj kada dani ponovo pocinju da bivaju duzi (sta u stvari znaci Bozic? Mali Bog, Stari je umro, Novi, Mali se rodio, ostatak starih religija). To je padalo negde oko danasnjeg 22-25 decembra, sto je po novom kalendaru iskorigovano da je i dalje na taj datum, dok kod nas recimo - 7 januar, kada je to odavno proslo, pa samim time vise i nema toliko smisla. Ko sto rece Bogdan Diklic u filmu neki dan, Crveni kamion sive boje, glumi popa, i kaze, "djeco, ovde kod nas je sve pomereno, dzaba se molimo Svetom Iliji, kad je on vec bio i prosao, zato bjezite deco odavde)

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Bas sam se potresao zbog je**ne sekunde.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• maki
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 878
        • Budva, CG

kod nas su ocekivani odgovori tipa : *ebes 1sek., koga briga za 1 sek. ....
        valjda je zbog toga sto se kod nas sve radi ofrlje i rijetko ko nesto radi u "milimetar", pazi kad je doso masinski inzinjer u brodogradilistu nasem naravno i trebao da mi napravi kariku za jednu klipnu pumpu mali precnik je bio u pitanju cini mi se oko 30mm, ta karika je kao prvo bila jajasta ,kao drugo predebela i nije mogla da stane u kanal na klipu, i to se golim okom vidjelo i bez primicanja klipu, on je mene nabijedio da ja nemam pojma i da je to tacno na mjeru uradjeno , ali kod japanaca npr. taj 1mm im je kao kuca sto bi kod nas rekli, najgore mi je kad mi dodje upravitelj japanac,rijetko se desava ali jednom mi je bio, smjena se preuzima tacno u sekund, kombinezon mora da se pere svaki dan poslije radnog vremena,nesmijes se pojavit sa smrdljivim ili prljavim od ulja kombinezonom(moze da bude flekav ali da se vidi da je opran), svaki servis kada se nesto rastavlja i ponovo sastavlja mora da se radi sa moment kljucem, on kasnije kontrolise je li ispravno zategnuto , vjerovatno kad i nama bude vazan taj sekund bicemo bolje kotirani u svijetu
        HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• zec
          CBC Senator XXL
          • 05.01.2005
          • 450
          • bgd

Ta sekunda je prilicno nevazna za svakodnevni zivot ali...
          jedno ali devojacku srecu kvari....
          ta sekunda znaci razliku izmedju uradjeno na vreme ili placas kaznene poene zbog kasnjenja.
          Kod nas je ionako supak svemira paq nam ni 5 godina ne pomaze....
          Evo upravo gledam kolegu kako baca papir u koji je bila umotana poljeskavica kroz prozor poslovne zgrade.... sta reci.
          Priroda?
          "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• luka.l
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 490
            • Beograd
            • ВАЗ 21213

Pa kolegi bi trebalo komotno da kazes da je neotesana seljachina.

Sto se sekunde tice, mogu samo da pricam iz sopostvene pozicije i potreba. Zaista ne znam kako izgledaju sistemi koji zavise od preciznog vremena a sluze za vrtenje love.

Lepo je kad je u junu leto i u januaru jos uvek zima. Lepo je i kad je u 10 ujutro dan, i u 10 uvece noc. Da li ce da osvane sat ranije ili sat kasnije i sl. nije mi toliko bitno. Odnosno, treba se drzati sto preciznijeg kalendara da ne dodje do odstupanja takvih razmera tokom godina.

A sto se tice kalendara "judeolikih" religija, ne potresam se preterano. Srecan sam sto je drzava makar i na papiru sekularna, sto mi zakon i ustav omogucuju nezavisnost u odnosu na religijski indoktrinirane organizacije (citaj: "crkva") i guram dalje.
            - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
            - "I vi ste dobro."

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

bitna je ta sekunda, kao paradigma tvrdoglavosti (nase crkve) da se zazmuri na realnost oko nas.

a taj stari kalendar koji forsira Crkva se cek i ne primenjuje dosledno, bas zbog te "sekunde".

koliko znam, za svakih 100 godina razlika starog i novog kalendara zbog nejednake godine se povecava za 1 dan.

tako da celog ovog veka, zapravo Bozic ne spada na 7.mi vec na 8.mi, nova godina umesto 14. na 15.ti Januar, i svi crkveni praznici, sveci i slicno se pomera za jedan dan tokom 21. veka.

ako je vec pitanje tvrde tradicije, makar da se dosledno ispostuje.

ili je i to samo zamazivanje ociju.

licno, religija je stvar licnih uverenja a ipak prihvatanje modernog kalendara i opstih pravila ni u cemu ne ugrozava ta uverenja, kao sto su pomenuti Grci, ili Rumuni vec odavno prihvatili.

sto se biznisa tice, licno sam protiv nerada 5 nedelja, od 19. decembra do 26. januara, sa raznoraznim crkvenim danima kao izgovorom a posle se cuju masovne zalopojke "di su novci" ...

slazem se sa boostom, i po ovom pitanju sekunde direktno i indirektnog znacenja.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• boolero
                CBC Veteran
                • 07.10.2004
                • 175
                • Beograd

Originally posted by brick
                sto se biznisa tice, licno sam protiv nerada 5 nedelja, od 19. decembra do 26. januara, sa raznoraznim crkvenim danima kao izgovorom a posle se cuju masovne zalopojke "di su novci" ...
                Zashto se ja onda ne prevrcem od para a radio sam???
                To shto ti pricash su izgovori politicara, ne razlog nemashtine...
                OTS

Comment

• Valent Vudriga
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 2778
                  • USA

I ja znam pricu koja potvrdjuje relativnost vremena.

Na sexulnoj terapiji bila hrpa parova i pojedinaca. Pita terapeut koliko parova to radi svakodnevno i jedan par digne ruke. Tjedno? Dosta ih se javi. Nekoliko se javi za mjesecnu kategoriju. Pita terapeut koliko ima sex jednom godisnje. U zadnjem redu tip se zaskakuje, dize ruke u zrak,
                  smijeh od uha do uha, kaze ja, ja, ja.
                  Gledaju ga u cudu, pitaju pa sto si se toliko uspalio; samo jednom godisnje.
                  Isti im odgovori jos uvijek poskakujuci:tonight is the night.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Zashto se ja onda ne prevrcem od para a radio sam???
                    jesi li naplatio rad ?

tacnije jeli neko kupio tvoj rad, potreban mu je.

ne donosi svaki rad zaradu...

svaki moguci radni dan koji je propusten je propustena sansa da se zaradi.
                    ne znam kakve veze imaju politicari sa radom i zaradom pojedinaca na svom poslu.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• boolero
                      CBC Veteran
                      • 07.10.2004
                      • 175
                      • Beograd

Nadam se da jesam...ne zna se josh poshto plata kasni 2 meseca

Pa naravno da je nekome potreban moj rad...da je drugacije readio bi u Zastavi

Politicari imaju veliki uticaj na zaradu...da oni donesu samo jedan zakon, meni bi bilo 3X bolje...
                      OTS

Comment

• Heinz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 1027
                        • Beograd, Voždovac
                        • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by brick
                        bitna je ta sekunda, kao paradigma tvrdoglavosti (nase crkve) da se zazmuri na realnost oko nas.

a taj stari kalendar koji forsira Crkva se cek i ne primenjuje dosledno, bas zbog te "sekunde".

koliko znam, za svakih 100 godina razlika starog i novog kalendara zbog nejednake godine se povecava za 1 dan.

tako da celog ovog veka, zapravo Bozic ne spada na 7.mi vec na 8.mi, nova godina umesto 14. na 15.ti Januar, i svi crkveni praznici, sveci i slicno se pomera za jedan dan tokom 21. veka.
                        Mislim da nisi baš u pravu.

Koga zanima razlika u kalendarima, greška postoji u oba kalendara. Više o tome na:
                        http://www.astronomija.co.yu/kalendar/k ... anskog.htm
                        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• jaksa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.10.2004
                          • 701
                          • Novi Beograd, SC

Situacija u kojoj se nalazimo potpuno je shizofrena.

Slavi se Nova godina 1.1., u vreme Velikog posta po crkvenom julijanskom kalendaru, uz obilato ozderavanje i neumerenost kakva se samo ovde moze videti.

Zatim se slavi Bozic, koji je se za veci deo sveta vec dogodio 25.12. a bogami i za dobar deo pravoslavnog sveta.

Zatim se ponovo slavi tzv srpska nova, na potpuno prostacki nacin, zbrka je potpuna.

Ako je Kraljevina Jugoslavija prihvatila Gregorijanski kalendar, znatno pre dolaska komunista na vlast, ne vidim ni jedan jedini razlog da se SPC pridrzava netacnijeg julijanskog kalendara (svestan sam da ni gregorijanski nije savrsen nego samo precizniji i sire prihvacen).

Iako sam hriscanske vere (slucajno, pravoslavne) za mene licno je bozic 25.12 pre nego 7.1. a o novoj godini da i ne govorimo.

Ne postoji ni jedan razlog da se zadrzava julijanski kalendar, sem psiholoske prirode - problem je ocigledno u glavama nekih.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

Momci...kome se nesvidja klub(pravoslavni) neka ga menja...ima drugi:katolicki,muslimanski,budisticki... itd.
                            Ne kapirate filozofiju,da je jedan dan JEDAN dan..bez obzira koliko sati,minuta ili sekundi traje.
                            Znaci dan pocinje kad sunce izadje,zavrsava se kad sunce zadje...koliko je neki mehanizam u medjuvremenu otkucao nebitno je.
                            Tacnost kalendara NE zavisi od merenja vremena na nacin minut,sekunda,sat. Dokaz vam je naprimer: kalendar MAJA indijanaca,koji je astronomski najtacniji i sa najmanjom greskom.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Alfacrazy
                              CBC Veteran
                              • 21.01.2005
                              • 125
                              • Kragujevac

When Henry Ford saw an Alfa go by he used to lift his hat in salute, so should BMW owners!!!

Comment

Working...
                              X