e sada jos jedno pitaje da ne otvaram novi topik! posto mi provajder trazi za oba kanala 1180 dinara plus fon oko 1200 dinara mesecno a to je vec mnogo za home varijantu!, a adsl izadje 1500 dinara mesecno je se na adsl-u naplacuju dodatni impulsi????
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
nije bas tema..al ajde.
ako imas mogucnosti da uzmes preko neke kablovske TV.
naprimer kod SBB je
128k/s 1000 din mesecno
256k/s 2000 din i tako dalje
bez ogranicenja u protoku...a i ne trosis ni telefon nit ti treba dodatna linija.
Jos je bolje ako imas zainteresovanih komsija,pa uzmete naprimer vas 4 256k i stavite switch koji kosta oko 15 evra ( 8 portova) i uzivancija.
podelite torsak znaci oko 500 din mesecno.ako uzmete od 256,a mozete i od 128 pa onda 250 dinara .
ja imam tako,nas vise je podelilo i super smo zadovoljni...oni neprave nikakav problem,cak su rekli da moze do deset prikljucaka po jednom nalogu bez problema.
sajt im je www.sbb.co.yu pa se informisi,a imas i kod drugih kablovskih tv.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
do 10 i ni makac, a i to kada je sve idealno!!! U pitanju su nase centrale, valjda
ne, tih 10 je kada je nesto neispravno setovano.
obicno, minimum je 15k u proseku.
nase centrale su iste kao i bilo gde u Evropi ili svetu(potpuno identicnih tipova, kvaliteta, generacije, itd)- ISDN je digitalni prenos u celom svom toku.
ako postoji problem, centrala nije uzrok odnosno moze se odbaciti kao veoma slabo verovatan uzrok.
pre ce biti kablovska mreza, bilo javna bilo kucna kao vrlo cest slucaj.
ili cak i pogresno povezani uredjaji sto je takodje vrlo cesta pojava.
aDSL je internet (broaband) prikljucak i nema veze sa telefonijom (klasicnom), niti postoji vreme kao obracunska jedinica niti impulsi.
placa se protok odnosno kolicina prenetih podataka i to je jedino sto se meri.
ili se ni ne meri, placa se pausal. (flat, ista cena trosio ne trosio).
osim aDSL- kod nas se nudi vise razlicitih vrsta internet (broadband) prikljucaka sto preko zicanih mreza sto bezicno.
u mom kraju se nudi 3 vrste internet prikljucaka, i jedno 15tak provajdera imaju ponudu.
ukljucujuci i ponudu optickog prikljucka, mada to mi zaista ne treba.
mislim da je sada dignuta ponuda na 24 MBita /s zicano odnosno 54Mbita/s bezicnog pristupa- down link.
na SBB mrezi prepaid paket je garantovanih 512 kBit/s a realno prelazi 1024kBit/s skoro uvek.
raspitaj se dobro kod tebe u kraju, mnogi provajderi uopste se ne oglasavaju pa se desi da ljudi i ne znaju da imaju mogucnost izbora prikljucka po vise mreza, iako su one tu fizicki vec postavljene i dostupne.
ADSL je po meni mnogo ispred ISDN, ne mislim na tehnicke mogucnosti, nego na zadovoljavanje potreba korisnika!!!!
Svakome ko dosta koristi NET bi uvek preporucio ADSL i to flat rate jer je uvek manja cena!!!!
I ja bih preporučio ali nema svako mogućnosti a to ovi iz omražene institucije koriste.
Ako pogledam svoj slučaj recimo plaćam dve flat rate i dva telefona sa impulsima. To nadmašuje u parama svaki ADSL 512 ili je tu negde sa Sezamom.
Začkoljak je da na oba flata imam ukupno protok 5 stim da ih ne mogu udružiti.
Sad se pitam što bi pošta uvodila ASL kad gubi zlatnu koku? Mislim teraju ih ali odupiru se uspešno Zašto pošta ne bi terala ljude na koriste ISDN kad je isti pimer, platiš pretplatu pa onda impulse pa milina...
I zato.....
Ko sto Zoran rece, kablovski internet je zanimljivo resenje. Preplata na flat rate 128, 25 evra mesecno, i nikakvih problema. Imamo tri kompa u stanu, i mozda se malo oseti kada sva tri rade u isto vreme.
da ne uletimo u zapetljanciju-
posta uvodi kablovski sistem (cable) koji jeste internet ali nije aDSL.
telekom uvodi aDSL internet sistem
razni provajderi internet usluga koriste neki od tih sistema ili treci (+ cetvrti)- oba bezicno.
ISDN nije internet prikljucak i nema nikakve veze sa internetom, komutirana telefonska linija odnosno telefonski prikljucak.
isto kao i POTS (ili PSTN drugacije receno), komutirana telefonska linija.
dodatno, telekom je uveo i paketski telefonski prikljucak, ocekuje se i da posta uradi isto, kao i jos neki telefonski provajderi (odnosno neki internet provajderi otvaraju nove telefonske firme).
osnovna razlika je sto je internet prikljucak vremenski stalan, uvek prikljucen kao voda, struja svih 24/365 sati.
telefonski prikljucak ( i ISDN i POTS) su povremeno prikljuceni, tek kada korisnik ivrsi proceduru povezivanja, odnosno pozivanja broja, i prikljucenja na mrezu.
paketski telefonski prikljucak je slican internet prikljucku, korisnik je uvek na mrezi i stalno priklucen svih 24/365.
neravnomerno su rasporedjene pojedine mreze, pojedini provajderi, ponudjeni servisi/ usluge i u tom sarenilu nije se lako snaci bez konsultanata da odabere najbolju opciju i najefikasnijeg provajdera za zeljeni nivo i obim usluge.
za svaku pojedinu lokaciju najbolje se raspitati kod svih provajdera usluga, barem se internet nudi na vise nacina pristupa /provajdera.
razlicite su i agregacije kod raznih provajdera pa i to mozda nekome znaci.
za telefonske prikljucke van telekoma je jos tesko ali i to je pocelo, barem ovde u BG, da se nudi i kod drugih.
trenutno mi ide 120kb/s down, nacuo sam da mozda ove godine ponudi isti provajder upgrade na 4MBita/s prosirenjem ponude.
ah da, SBB je u pitanju vrlo zadovoljan
a za ovu godinu je najavljeno i pustanje Wi Max novog sistema za BGD, kao i UMTS (384kBps preko mobilnog) za internet u pokretu (kola, autobusi i slicno). u BG radi od jesenas eksperimentalno i u 063 i u 064 merzama.
bice sve teze odluciti se kom se carstvu prikloniti, na srecu..
a sta znaci ta agregacija! ovi kazu da je 1:16?????
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment