Šta je milo to se babi snilo... ŠBBKBB

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Nisam bas shvatio kad ce to Bor ponovo da postane centar necega pa ce ta investicija da se isplati?
    ne znam kada, ali cena skoro izvesno nece biti manja od sadasnje sto znaci da samo dobijas. a ovde pricamo o ulaganjima koja donose profit u buducnosti.

a recimo i to da bakar danas dostize rekordne cene na berzama, i da jos uvek je tamo pod zemljom...nije ispario

ionako je pitanje SBBKBB.

a pravilo u svetu koje odavno vazi je da ulaganje u nekretnine nikada ne propada.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141

Znaci ROI vreme 10 godina i vise? Pa za to vreme napravicu 130.000 EUR od toga
      uz 10 godina, profitna stopa je 10% godisnje. uopste nije malo.

ako uspes da napravis toliki profit, to je vec vise od 40% godisnje ne znam koji bi to bio biznis a da je jos legalan a da potraje stabilno celih 10 godina u buducnosti.

tj. nemam ideju sta je tako unosno a da nije neki od drzavnih monopola na cigare, naftu, drogu, oruzje i slicne stvari koje donose extra profit kao pravilo.

ok, ko ume njemu dvije
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Pa brick ti mozda ne znas sta bi moglo doneti 40% zarade na godinu dana, ali ja se takvim i sasvim slicnim legalnim poslovima bavim poslednjih 16 godina, a aktivno i samostalno poslednjih 10. Defanzivisticki i pasivan nacin zaradjivanja para tipa kupim jeftino i cekam nikom nije na nasim prostorima doneo neku silnu dobit. Mozda te ukaki, ali aktivan nacin zaradjivanja novca i obrtanja kapitala mi je nekako blizi nego "kupim stan i cekam da mu vrednost poraste u medjuvremenu rentiram". Moze, ali sa par miliona EUR. Sa 30.000, neces se 'leba najesti.

Evo, jedna najobicnija pekara moze da zaradi najmanje 50% godisnje na tih 30.000 EUR. Ako vas mrzi da se cimate, imate mini pekare koje se bave iskljucivo pecenjem vec smrznutih i gotovih proizvoda koje vam donose na adresu. Nije 40%, ali ni mnogo manje od toga. Hocete jos jednu ideju? Evo, solarijum. Smesno jel da? Da, sve dok vam ne kazu da je rok otplate investicije za otvaranje studija za suncanje sa 6 solarijuma od kojih je SVAKI najmanje 15.000 EUR - manje od 18 meseci. Ukljucujuci i troskove opremanja lokala za koji plus jos placate zakup.

Da li se neko kod nas setio da se bavi odrzavanjem poslovnih prostora? Jedan nas clan se bavi time, a u Bg-u se time OZBILJNO ne bavi skoro niko. U svakom slucaju trziste je maksimalno otvoreno za takve stvari.

Berza? OK. Super. Samo Vam fali jedna stvar - ne znate u sta biste ulozili. Ulaganjem u "sigurice" mozete zaraditi, koliko 5-6% na godinu dana? Jaka zarada...Najobicnija trafika donece vam vise, eto nek vam Kani kaze Zasto mislite da je to tako profitabilna sfera? Pa bas zato sto je ojadila taman toliko ljudi koliko je i zaradila od njih. Doduse, ko se setio na vreme da ulozi pare u MOJU firmu na berzi, zaradio bi 66,4% za godinu dana na ulozena sredstva Isto tako moze i da ostane bez icega.

Oportunizam i pasiva mogu da vam donesu neke pare - isto tako mozete i da osedite cekajuci da vam bude bolje. Ja bih radije ukljucio mozak i ulozio pare u nesto sto aktivno donosi novac. Dora ima OK ideju, drugih je na SVE strane, samo ne treba razmisljati pasivno, to je sve
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

Re: Šta je milo to se babi snilo... ŠBBKBB

Originally posted by Dora
          Dobri Deda Mraz (ne mora uvek biti ona ženetina) je malo okasnio i doneo nekih 20 do 30 iljada evrova. Šta bi sa njima?
          S'obzirom da radim te da sam opterecen i dodatnim aktivnostima posle posla (a ko nije)... Ulozhio bih u novogradnju, po uruchivanju kljucha za koje je potrebno nekih max godinu dana, cena nekretnine je uvecana za 12-15%.

Sve osigurano kvalitetnim ugovorom i nema zime.

Druga opcija je berza, ali ne domaca, vec bosanska ili crnogorska jer kurs ne zavisi od uvoza automobila starijih od tri godine... Nasha berza i veliki profit su zavrshili svoju prichu pre godinu dana...
          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

Auuu pa ja sam tradzu spomenuo cisto onako bzvz!
            Mislim da bi otvorio ipak neku tuning prodavnicu znaci ne radionicu nego bas prodavnicu!doveo firme koih kod nas nema ozbiljno razradio biznis plan i mislim da bi za godinu dana procvetalo!

I love my

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

U Čačku za tu sumu kupuješ u centru dve garsonjere koje megu da se rentiraju sa po 150E.Malo li je 300E mesečno?Stanove te strukture uvek možeš ekspresno da prodaš i uvek imaš ponovo svojih 30000E!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• zvrle
                CBC Senator XXL
                • 01.11.2005
                • 961
                • Beograd, Batajnica
                • Golf 4

Napravio bih zimski bazen a ako nesto ostane uplatio loto
                Sada ozbiljno, uzeo bih CNC glodalicu a ako ostane platio licencu za CATIA-u
                Otvorio fotokopirnicu+stampanje na pausu,folijama, veliki formati itd, u batajnici postoji samo jedna, malo konkurencije neskodi
                “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Sve zavisi da li hoce aktivno ili pasivno da angazuje sredstva. Ima vec razradjen biznis i treba mu nesto sigurno. Uloziti u nekretninu, nikada nije pogresno, ali naravno da moze da se zaradi ozbiljno ako se covek angazuje, e a to je sada pitanje.

@206

Nisu svi spremni za biznis, niti znaju, niti hoce to da rade u ovoj zemlji. Zakoni se menjaju, trziste dise, strane kompanije polako osvajaju trziste, vlada besparica... Mislis li da je to plodno tle za razvoj postenog biznisa. Nije!!!
                  Sto se tice odrzavanja poslovnog prostora, ideju sam dobio letos i pokusao da vidim kako stoji potraznja na trzistu za tim. Gomila firmi radi ili samo ciscenje ili kao Hauz majstor servise, ali za vise od toga trziste ne postoji. Velike zgrade kao GTC, Atrium, PC usce... imaju svoj servis i ne treba im niko sa strane. Da ne duzim vise.
                  Sto se tice akcija, kod nas jos uvek moze da se radi i ulaze na berzi. Verovali ili ne jedna banka je pustila 200k akcija Hemofarma po povlascenoj ceni od 50 eura, a trenutna vrednost akcije je oko 7700 din, pa vidite vec koja je tu razlika. Znam ljude koji su u decembru na brzaka zaradili fine pare. A sledece godine ce akcija vredeti skoro 150 eura. Da li da navodim dalje firme kojima ce strmoglavo rasti cena kao ATP Vojvodina, Lasta, Telefonija. Prihod ne moze na berzi da se ocekuje u proseku vise od 10-15%, ali uz pravi portfolio akcija, buducnost je osigurana!!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• luka.l
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 490
                    • Beograd
                    • ВАЗ 21213

@TETAK

Malo. Sa pocetnim kapitalom od 20 000 evra mozes da obrnes mnogo vise love samo ako malo ukljucis mozak.
                    - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
                    - "I vi ste dobro."

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Originally posted by zvrle
                      Sada ozbiljno, uzeo bih CNC glodalicu a ako ostane platio licencu za CATIA-u
                      Verovatno neku dzepnu cnc glodalicu . Ne znam kakvu bi drugu mogao za 30k

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

brick ti mozda ne znas sta bi moglo doneti 40% zarade na godinu dana, ali ja se takvim i sasvim slicnim legalnim poslovima bavim poslednjih 16 godina
                        ne znam.
                        a izgleda i da se ne razumemo.
                        ti pominjes zaradu ja pominjem profitnu stopu. to nisu bas iste stvari.

prosecna profitna stopa na zapadu je po pravilu jednocifrena brojka, vec decenijama sa par izuzetaka kada se pojavi nesto novo na trzistu dok se ne uspostavi balans.

naravno da ima raznih varijanti, shodno riziku su i profitna ocekivanja razlicita. nekretnine vaze za stabilne, slabo rizicne investicije...ono sto obozavaju banke da kreditno podrze.

a i pitanje je hipoteticko, ako imas visak para sa kojima ne znas sta da radis, imas vec biznis koji je razradjen a palo sa neba. 30k evra ionako je sica za iole ulaganja od kojih se ocekuje extra profit u kratkom roku.

Jedan nas clan se bavi time, a u Bg-u se time OZBILJNO ne bavi skoro niko
                        mozda nisi u toku, taj segment je odavno popunjen i prakticno monopolisan. vrlo ozbiljno su se dosetili jos pre vise od 10 godina za taj segment potreba, bar u BG. (ako te zanima konrketno, PM je tu).

pretpostavka za sve je da se radi legalno, kada se procenjuju profitne stope. a to kod nas nije bas jasno na prvi pogled cesto kao preduslov.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Dutchman
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 741
                          • Vracar centar sveta

kupio plac na periferiji napravio radionicu i jedan stan iznad, otishao na tajland i kupio dve tajlandjanke i doveo ih u taj stan da prave pare...

verovali ili sve se uklapa u cifru.... a njih dve bi za dinu zaradile i vishe od 30somica... pazi monopol jedine kosooke koje rade na sat.

e sad sa zaradjenim keshom bi pocheo da radim sovoju karoseriju ... i cevastu shasiju ostale komponente najverovatnije od italijana oni su najjeftiniji a i vole ih kod nas... a i moze svashta da se nabudzi....
                          Prevelika slika u potpisu!

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Dutchman
                            kupio plac na periferiji napravio radionicu i jedan stan iznad, otishao na tajland i kupio dve tajlandjanke i doveo ih u taj stan da prave pare...

verovali ili sve se uklapa u cifru.... a njih dve bi za dinu zaradile i vishe od 30somica... pazi monopol jedine kosooke koje rade na sat.
                            Ali pod uslovom da ne padnes zbog trgovine ljudima i radne eksploatacije.

Posto je to sada in delo, sve prijave prolaze i to sa solidnim kaznama.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

Kupio bih E36 M3 CSL...

Lupam...

Sa 30 somova, hmmm... Verovatno bih kupio akcije na berzi, i to neke od ovo malo preostalih nashih kompanija koje iole vrede i koje ce doooobro da se prodaju. Verovatno NIS, EPS, ili josh bolje Telekom ili Mobtel 063 (verujem da su im vrednosti akcija trenutno na "record low" nivou , otuda josh veca zarada kad ih kupi Vodafone ili neki drugi gigant iz sveta telekomunikacija i mobilne telefonije).

U stvari, najradije bih orochio sav kesh negde napolje i "kljucao" kamatu ceo zhivot

SBBKBB
                              http://www.bmw.tv

Comment

• Nikola
                                CBC Senator XXL
                                • 29.09.2004
                                • 975
                                • Indjija/Vojvodina

A odakle podatak da ima da se kupe recimo akcije EPS-a na nasoj berzi?

Nije to bas tako kao sto neki zamisljaju...
                                .:Cuore Sportivo:.
                                Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

Working...
                                X