Berza ne dolazi u obzir jer nemam pojma a nemam ni poverenja u nekog brokera.
Tajlandjanke ozbiljno uzete u raznatranje, jako mi se svidja posao a i testiranje
Šta je to CNC glodalica džepna ili stona?
Stanovi ne dolaze u obzir jer nema stanova za te pare bar ne ovde a ne ide mi se daleko.
Stanovi Ok kad bud bio bolji deda mrazac sad je malo omano
Akcije pošte, telekoma, EV ili NISa ne bi kupio ni da mi život zavisi od njih JMP i njima.
Zadovoljstvo nema cene
Oročena sredstva imaju mali kamatu i mala je renta ili treba veća cifra. Mišljenja sam da uvek mogu ja pametnije i više zaraditi od nekog ko će to umesto mene da uradi i da mi da sitniš.
Zvrle, predlog se prihvata. Uroše napravi kalkulaciju od jedno 60 tisuća evra.
Kilaz, znam za posao i nije loš ali je u zasićenju polako a ima i legalnih poslova sa većom i sigurnom zaradom.
U skoli imamo Lolin obradni centar (horizontalna glodalica, dva stola, magacin za 40 alata). Ukljucuje se samo kad se mi igramo, nema posla . Tako da ne bih racunao na to...
Motori od 8.5Nm, 0.00254mm preciznost. Jedna kosta oko 5-6k.
Obezbedi sebi posao za sledecih godinu dve i onda kupi 4-5 masinica i radi. Ako prvo kupis masine pa trazis posao... ne znam, mozes da zavrsis sa jako skupim igrackama
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Ja se vec dugo razmisljam da li da stavim pare na nasu berzu...i nikako da se odlucim, jer sam skeptican, zato sto mislim da cene akicja na nasoj berzi su daleko od realnih, jer je likvidnost jako mala, tako da rast ili pad akcija moze jako lako da se manipulise, ponuidom ili potraznjom od strane nekog sa krupnim kapitalom...
A kad bolje pogledam koliko ima kompanija na stranim berzama, kod kojih imas jako velik dobitak i kod kojih si siguran da tesko da neko svojom ponudom moze da izmanipulise trziste kao sto je to kod nas moguce. Steta sto nisam imao para 2004 da kupim Google akcije, kad je bio IPO....danas bi imao 4 puta vecu vrednost
Od februara pocinjem da radim u jednoj investicionoj banci, bas u delu za analizu akcija (i to automobilskih kompanija ) pa cu da budem aktivnije u prici.....a mozda mogu i da dam neki tip, naravno na PP
Pa recimo ponznatih koje rade tuniong delove i koje imaju ime u svetu.ZNaci tipa pecurke,sad lupam turbine(nemojte odmah me napusite),carbon hood,opruge,amortizeri,diskovi,celjusti,kadice,kil l switchevi,volani i sitna kozmetika.Bregaste,blow off.
Sad sam nalupao sve sto mi je palo na pamet al eto o cemu pricam.Da se otvori prodavnica koja ce da ima exotiku koja je kod nas tesko dostupna.Znaci nesto na fazon www.a3m.hr
Ta egzotika jeste tesko dostupna ali je i vrlo skupa i sumnjam da ce kod nas biti kupaca za to.
Tuning radionica? Opet isto. Nema toga kod nas, ali ljudi se vise loze na fadjo i matrix plastikariju nego na popravljanje performansi. A pored svega, i to je skupo. Ja obozavam tuning i to ce mi biti drugi posao/hobi ako budem mogao da odvojim vremena. Ali sumnjam da od toga moze da se zivi, nazalost
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Pa upravu si donekle.Ne mora se pocinjati sa staghe 3 turbo za lupa NSX.Nego radis sa cleae glass stopkama,farovi,neke sitnice za motor i sl.Ovo egzoticnije radis po porudzbini.Sad cete reci pa ima gang land.E pa gang land radi samo nemce i to poneke,ceka se na isporuku po 3 meseca.
Ako se sve dobro razradi moglo bi se lako uklopiti u 30 somica.Da se razradi pocetni biznis.
Opet kazem kod nas se ovo sve tek razvija i bitno je samo poceti prvi i razraditi posao i ponuditi konkurentne cene.
Slazem se da ima dosta ljubitelja plastikarije,al isto tako mogu da se kladim da ima i ljubitelja tuninga sto ovbaj forum i dokazuje.Jbg u bg ne mozes da nadjes satic za pritisak turbine a da ne kosta recimo 100 evra.Dok npr na netu mogu da se nadju i za 40 dolara.Eto to su samo primeri al ovo trziste tek pocinje da se razvija za ovu vrstu posla.Da ne pricam o susednim drzavama makedoniji,bosni.Hrvati su vec uveliko u tome i ko je krenuo sa ovim nije pogresio.
CNC - Computer Numerical Control ili ti kompjutersko numericki upravljiva glodalica. Na osnovu crteza pise se program koji se izvrsava na glodalica(ili bilo kojoj drugoj CNC masini) tj glodalica sama radi
@Dora ja sam citao neke tekstove o CNC-u posle sam dosao na cannon i video temu pa sam u zaru predlozio CNC, sto kaze Uros treba prvo naci ideju sta praviti, posle je lako za masine. Ideju bi trazio u obradi polimera i mekih metala jer ne trebaju jaki motori i nosaci. Ako nadjem ideju javicu ti
Urose mislim da posla ima ali profesori i asistenti nisu u tom fazonu da rade na faxu, mada ima i onih koji rade.
“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
Visa skola je u pitanju... a ta radionica im je glavni izvor prihoda . Ima tu jos masina koje rade ali za numericki centar nema posla. A i prilicno je mator (1991) pa program mora da se kuca rucno na tastaturi sa 20 tastera. Meni bilo dosta posle 100 redova, mogu misliti na sta lici program za neki ozbiljniji predmet
E, Dutch. pusti SRI-a, ako to uradiš obavesti drugove pa da testiramo te stanove.Pazi samo da su malo korišćeni, da ima grejanje.... a za nameštaj ćemo se mi postarati!
Comment