Sta sve dobijate uz sim katricu!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Sta sve dobijate uz sim katricu!

Danas malo prosetao gradom i cudom se cudim. Kupovinom paketa kartica + telefon uz ugovor od 2 godine, besplatno se dobija Tv 66cm sa dvd plejerom i home cinema 5.1 ozvucenjem. Druga varijanta je lap top, a treca dvd rezac sa hdd. Uopste mi nije jasno kako im se isplati ili samo gledaju da se otarase nagomilanih zaliha. Naravno samo za one sa Holandskim pasosem ili sa stalnim boravkom .
  • bojan
    CBC Senator
    • 29.08.2005
    • 232
    • novi beograd

sta se podrazumeva pod kupovinom mislim koliko para za te pakete?

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Kupi mi jedan sa laptopom

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• dfast
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2005
        • 1302
        • Hoofddorp NL /Bgd

Originally posted by bojan
        sta se podrazumeva pod kupovinom mislim koliko para za te pakete?
        Znaci potpises ugovor na godinu ili dve i placas mesecnu preplatu zavisno od paketa koji izaberes. Na primer za od 100 do 450 min razgovora ide 17,5 do 50 eura preplate, plus ne znam koliko besplatnih sms poruka, a preko tih uracunatih minuta placas normalnu tarifu koja ti ide na telefonski racun. Dodas jos neku kintu i izaberes neki bolji telefon a uz njega su do sada davali besplatno printer ili Gps uredjaj ali evo sada navalili pa daju sve zivo, zato sam se iznenadio .

@Urose, i tata bi sine ali nemam stalan boravak.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pa eto naveo si kako, ogromna cena pretplate pa jos osigurana unapred ugovorom na dve godine daleko prevazilazi vrednost robe koja se "poklanja"
          (TV 66cm vredi oko 50 evra, home cinema sa 5.1 oko 30 evra, laptop je vec bitno skuplji mada i tu cene sada jaaako brzo padaju- ovde je novi IBM Centrino u full paketu jedva 700 evra sa PDVom a kostao je pre godinu i malo jace blizu 3.000 evra- itd)

puno te robe koja se poklanja je vec potpuno tehnoloski zastarelo, prazne se magacini da ne propadne inace.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Darth Nihilus
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2005
            • 417
            • Srbija, Paracin

Brick, gde ima tih televizora za 50e? Treba mi jedan za spavaću sobu. Mrtav sam ozbiljan kad ovo pitam.
            Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Pa kod bricka

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

@Dfast
                Gledao rekalme naki dan na TV, ne razumem jezik al isu dovoljno jasno slikovito pokazali. Baš to što si opisao, a ja polovan laptop platio više
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

otidji na kineski sajt /berzu exportnih firmi, ima i cena.

naravno 50e nije cena za kupovinu na komad.
                  kao sto ni mobilni operateri ne funkcionisu na komad.

inace, kod nas (konkretno BG) reklame po bilbordima za TV po 70evra, sve sa PDV, carinom, marzama, itd zavisnim troskovima. (otprilike to znaci da je na granici cena tog TVa bila oko 35-40 evra).

pricamo o analognim , klasicnim TV koji su na zapadu muzejski primerci, posto je SAD i Evropa presla na digitalnu zemaljsku pa ne znaju sta ce sa milionskom produkcijom kojih su puni magacini.

isto to, drastican pad cena, ce se dogoditi i sa analognim LCD, Plasma, TFT i slicnim posto su maltene neupotrebljivi (postali uvodjenjem digitalne) a masovno se stancuju.

Plasma od 40inca je za proteklih godinu dana imala pad cene od 250.000 na sadasnjih oko 100.000 dinara. do jeseni ove godine strucnjaci procenjuju da ce cena pasti na oko 30tak hiljada dinara...pa kome se ne zuri.

nasa zemlja prema planu treba da tokom 2007/2008 predje na digitalnu zemaljsku, RTS je pre skoro godinu dana pustio u rad digitalno emitovanje na Avali mada kao eksperimentalno (nema dozvolu za rad, divlje).

ako hoces da uvezes analogne TV po 50 evra, javi se...moj poznanik odavno naveliko trguje sa Kinom (na kontejnere odnosno ceo brod)- recimo da imas kupce za nekih 100.000+ komada mesecno ta cena nije nikakav problem, iako izgleda na prvi pogled kao mala relativno je.

toplotna pumpa, klima split kosta u Kini oko 50-60 evra full paket. ovde se prodaje za 130+ evra u zemljama malo severnije i malo zapadnije od nas po 200+evra a jos zapadnije po 300+evra ili cak 500evra (identican model, isti proizvodjac sve isto ali razlicita politika cena i zarada).
                  naravno, radi se o tirazu koji se meri milionima komada iz samo jedne fabrike (Midea-Toshiiba-Carrier npr je na oko 10 miliona komada godisnje).

itd, ekonomija velikih brojeva drasticno obara cenu po komadu.

sto neko rece, sto manja zemlja to vece provizije i vise cene u relativnom smislu.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Darth Nihilus
                    CBC Senator XXL
                    • 13.04.2005
                    • 417
                    • Srbija, Paracin

Mene kao kupca ne zanima cena na 2000 komada. Gde ima da kupim Tv od 66cm za 50e? Rekao si mi da ima, oću da kupim za spavaću sobu. Nemoj da se vadiš .
                    Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

ha ha ..za 50 evra ,imas ove sto cigani donesu iz Austrije (shvabe ostavile pred vratima,neslaze im se uz nov namestaj)
                      za te pare...polovan samo...
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Ma nema ni kod njih krecu se oko 70-120e

Comment

• dintel011
                          CBC Senator XXL
                          • 12.03.2005
                          • 348
                          • Beograd, Vidikovac

Jel zna neko koliko kosta u Austriji prepaid kartica i jel ima da se kupi na trafikama?

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

Ne verujem da je neka razlika u ceni, ali u NL je od 5-15 evra sa kreditom od 5-10evra zavisno od kompanije, ali ne bas u trafikama nego u radnjama za telefone.

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

Mene kao kupca ne zanima cena na 2000 komada
                              ne bi niko ni ponudio, premala je to kolicina za trgovanje sa Kinom.
                              cena zavisi direktno od kolicine, staro poznato pravilo
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X