BMW.de izbrisan sa Google.com zbog varanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

BMW.de izbrisan sa Google.com zbog varanja

BMW Web sajt skinut sa Google-a

Google je uklonio nemacki Web sajt kompanije BMW
    iz svoje baze, zbog navodnog pokusaja manipulisanja
    rezultatima pretrage. Predstavnik giganta Google,
    Matt Cutts je izjavio da je www.bmw.de uklonjen
    jer se odredjene strane sajta prikazuju na jedan
    nacin prilikom posete od strane robota pretraživaca,
    a na drugi nacin kada Internet korisnik otvori stranu.

Izvor: IQM IB mesecne elektronske novosti

February 4, 2006 @ 4:44 pm ? Filed under Google/SEO
    Remember my previous post noting that Google would be paying more attention to webspam in other countries and languages this year? This week our webspam team continued ramping up our anti-spam efforts by removing bmw.de from our index...

Ivor: http://www.mattcutts.com/blog/

February 7, 2006 @ 6:16 pm ? Filed under Google/SEO
    I appreciate BMW?s quick response on removing JavaScript-redirecting pages from BMW properties. The webspam team at Google has been in contact with BMW, and Google has reincluded bmw.de in our index

.:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`
  • Djole
    CBC Član
    • 24.03.2005
    • 88
    • Beograd

Koliko sam procitao, u programskom kodu su bile ubacene reci "polovni automobili" i "novi automobili" pa je bmw.de izlazio mnogo cesce u rezultatima pretraga nego obicno.....

I sto je najgore, Nemci su priznali i rekli da ce ispraviti gresku....

Comment

• civi
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1492
      • Pozarevac

Pa nije im to autobild
      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Takav brand, a sluzi se jeftinim trikovima.... Jeftin nacin marketinga. Verovatno je neko iz marketing sluzbe za takvu ideju dobio veeeelike pare!!!! Ali mu se sada to obilo o glavu!!!!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

ako neko od laika ne zna, Google firma koja na sajtu nema ni jednu reklamu zivi od neceg, zar ne?
          zivi od toga sto IM PLATITE koji cete biti po redu na listi sajtova koju svima Google izbaci kada ukucaju odredjenu rec. zato su prevare kao ova navedena za njih - direktno ugrozavanje posla. samo su pare u pitanju, i ovaj put.
          .

Comment

• Nikola
            CBC Senator XXL
            • 29.09.2004
            • 975
            • Indjija/Vojvodina

@dekideki racunacu da nisi obavesten pa si zbog toga ovako nastupio.... Google svakoga meseca od reklama na svom sajtu zaradi cifre koje se mere milionima $. Isto tako Google je firma koja ima milione reklama na svom sajtu...
            Kucaj u Google AdWord i AdSense...
            Jedan od razloga sto je Google za tako kratko vreme postao najveci i najpopularniji SE je taj da je nemoguce platiti mesto u rezultatima pretrage....

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

sorry, onda me drug slagao. ima sajt na netu i kontaktirao je Google sa pitanjem kako bi mogao da bude raniji na listi sajtova. dali su mu cenovnik. to je sve. pokazao mi ga je, i cene - koliko kosta koje mesto ako se ukuca neka rec. naravno, zavisi sve koja je rec u pitanju.
              ako su mene slagali onda sam i ja vas. (ovo je inace bilo pre svih sekundarnih Google aktivnosti - reklama, vesti, gmail-a...)
              volim Google i samo njega koristim, nemojte me pogresno shvatiti...

poz.
              .

Comment

• HotDog
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 965
                • BSG 75 (011)

mozda je to ona fora, kad das pretragu u Google, imas normalan spisak pogodaka, a sa desne strane izlazi SPONSORED ADDS, mozda su mislili na to?

Comment

• Nikola
                  CBC Senator XXL
                  • 29.09.2004
                  • 975
                  • Indjija/Vojvodina

Upravo tako, verovatno se radi o AdWords servisu. Ali ni kod AdWord servisa nemate nikakvu garanciju da cete izaci pod odredjenim projem na listi sa desne strane pretrage...
                  A kad bi pozicioniranje na Googlu bilo tako jednostavno kao placanje odredjene kolicine novca Googlu, desetine knjiga i sajtova koji se bave samo optimizacijom sajtova za pretraivace (SEO), bilo bi besmisleno...

Comment

Working...
                  X