Kako sam rizikovao zhivot da natochim LPG...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shadow
    CBC Senator XXL
    • 23.09.2005
    • 555
    • Beograd

a da se mi malo vratimo na temu?

Elem, isto iskustvo je jedan moj prijatelj imao na pumpi u BG. Znaci isto nije mogao da veruje kako je auto isao, isto kaze da je isao bolje nego na benzinu. Kad je on dosao na pumpu, tad je dosla cisterna, a iza nje je odmah stao vlasnik pumpe sa svojim kolima...radnici na pumpi nisu pustali druge da natoce...ali on je uspeo da se uglavi iza gazde, na pricu da je "on sa njim" Par dana kasnije se vratio i od radnika pumpe uspeo da sazna o chemu se radi...oni su mu rekli da to sto je sipao da je bio drugaciji odnos propan/butan.
    My crew is all fired up
    Y'all better just wise up

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Tetak, potpuno si u pravu... Znachi, sad je situacija takva jer pokushavaju da pred ochima svetske javnosti stvore dugachiju sliku... Zato sam i napisao ono: "...pa su se malo "demokratizovali"..." jer je demokratija takvom drushtvenom uredjenju i takvim socijalnim odnosima unutar drushtva, a koji potichu iz vremena plemstva od par vekova unazad, nepoznat pojam...
      Znachi, sad "rade" na tome da UN, EU, NATO itd. "overe" faktichnko stanje na Kosmetu, a onda ochekujem da povrate svoje "staro lice"...
      Znam odlichno o chemu prichash, niko ih bojle ne poznaje nego mi odavde...

E sad, ne znam u chemu je fora sa njihovom plindzom, ali ja sam josh pod utiskom. Verovatno je "bogaija" smesha propan/butan, ili shta vec... Juche se vozim sa drugom, i on mi kazhe u jednom momentu da primecuje kako auto mnogo bolje vuche.
      Mislio je da sam zamenio filter za vazduh
      http://www.bmw.tv

Comment

• TsUnAmI
        CBC Član
        • 14.10.2005
        • 25
        • Beograd

Znam gde je ta pumpa overspeed. Poslednji put kada sam bio u KM to je bilo 17.03.2004. i bila je skroz pokradena i demolirana...
        Once you feel Hayabusa, there is no turning back...

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

@overspeed zasto ti ne prebacis auto na UN table,verovatno bi ti bilo lakse da se kreces sa njima nego sa KM tablama?

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

@ MOSLER:

Nije tako jednostavno...

Pre svega, ne postoje "UN" tablice (osim na njihovim oficijelnim vozilima) za "civile", vec samo one koje izdaje "Kosovska policijska sluzhba", a koje su u formatu xxx-KS-xxx (x oznachava brojeve).

Postoje, u sushtini tri opcije:

Tablice "KS" mogu uzeti (registrovati auto na taj nachin), ali onda imam problem jer takve tablice ne priznaje MUP Srbije i ne mogu dalje od Rudnice (punkt MUP-a na "granici" Kosova i uhe Srbije, 8 km juzhno od Rashke). U principu sa takvim tablicama ne mogu nigde, osim u Makedoniju (sa specijalnom dozvolom), Albaniju i Crnu Goru.

Druga opcija je da imam KM tablice (i nameravam da tako i ostane), ali onda ne mogu da se krecem juzhnije od Ibra, osim da rizikujem kao u ovde opisanoj prilici... =]

Treca opcija je da zadrzhim KM tablice, platim dodatno osiguranje za KS tablice i dobijem i par KS tablica .
            Tako mogu da se krecem "gde 'ocu", samo zamenim tablice i voziii...
            Kao u Transporteru

Treca opcija je najbolja sa stanovishta "autonomije", ali ostaje problem placanja "duplog" osiguranja i produzhetka registracije, a 250 evra godishnje mi je sasvim dovoljan troshak, josh toliko mi ne pada na pamet da placam

Tako da, i tu je situacija komplikovana, ipak je ovo Kosovo...

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

Hmmm, a da odshtampash jedan par tablica - chisto za tih par km? I odradish onu varijantu sa elektromotorom i obrtanjem tablica...
              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Da ..i ode kod pumpadžije i ponudi mu da zapali... duvan...mis*im...

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Juche posle podne, ista pricha...

Radnik sa pumpe: "gde si komsho, nema te, bash sam mislio shta je sa tebe?!"

Znachi, opushteno...

Jbg, ovde, bre, vlada demokratija...

Litar 0.6 evra, kvalitet xtra...

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Pa dobro zemljak mislim ti znas da oni rade po komandi. Znaci dok nema naredbe tebi ima da se toci plin, a kad stigne naredba....

Siguran si u narednom periodu jer im je potrebna "demokratija".
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

ma pusti to.....ako neide niko , nemoj se ti pravish pametan... opasna su vremena na opasnom mestu.
                      da nebude i besplatna koka-kola ( 1 litar ,staklena ambalaza ) uz gas.
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Darko_NS
                        CBC Senator XXL
                        • 02.12.2004
                        • 557
                        • Srpska Atina

E sad, u redu je da se danas vozish kosovom sa tablicama iz "uzhe" Srbije, redovno srecem BG, SU, NS, VR itd tablice koje se vracaju iz juzhne Mitrovice, kamioni sa srpskim tablicama i robom iz Srbije se krecu slobodno po unutrashnjosti Kosmeta itd, shto je bilo nezamislivo pre godinu-dve
                        ja nikad nisam bio na kosmetu, niti cu ikad imati razloga da idem, niti me interesuje puno situacija tamo.. ali sudeci po ovome sta ti kazes izgleda da ljudi u srbiji uglavnom zive (ukljucujuci i mene) u zabludi da je tamo i dalje sve na krv i noz
                        mada verovatno je tv-novine propaganda ucinila svoje, slicno kao i sa trenutnom situacijom u vojvodini, u kojoj zivim i ne vidim, niti sam ikada video bilo sta od raznoraznih nacionalnih sukoba sto pominju svakog dana na televiziji..
                        ne znam koji im je interes ali neko ga u nasoj vlasti sigurno ima, cim se iz dana u dan prosipaju price o netrpeljivosti na kosovu i vojvodinu

u svakoj slucaju drago mi je sto se situacija popravlja, i da i vi na neki nacin mozete bar "delimicno ziveti" kao sav normalan svet

Comment

• sn00py
                          CBC Senator XXL
                          • 15.08.2005
                          • 851
                          • Belgrado

ne znam koji im je interes ali neko ga u nasoj vlasti sigurno ima, cim se iz dana u dan prosipaju price o netrpeljivosti na kosovu i vojvodinu
                          Dare ne znam da li imaju veze vlasti, ali znas i sam kakva bica su novinari...
                          Mislim samo pomisli na CNN, BBC i ostalo kada krenu da najavljuju neke vesti, obrati paznju na ucodne reci, spice i muziku koja ide u pozadini...
                          Lako je upravljati uplasenim narodom...

BMS team

Comment

• overspeed
                            CBC Senator XXL
                            • 24.05.2005
                            • 2779
                            • Kosovska Mitrovica

Mediji su jedan od izvora moci, formiranje mishljenja onima koji trebaju da vas izglasaju sutra je prvi korak ka vlasti... I ne treba im uvek verovati, to smo na surov nachin nauchili za ovih proteklih 15-20 godina...

Konkretno po pitanju Kosova, situacija se jeste popravila ali...

djukic je dao najbolji komentar na ovo:

Siguran si u narednom periodu jer im je potrebna "demokratija".
                            ...i tu nemam shta da dodam ni da oduzmem. Suva istina, ni manje ni vishe. Ali se sve u vezi demokratije tu i zavrshava kad je Kosovo u pitanju. Daleko od toga da se ja osecam slobodno i opushteno kad napustim severnu Mitrovicu i krenem juzhnije, pa makar to bilo i hebanih 300-ak metara. Ovo shto radim - radim iz prinude, jer da mi najblizha "normalna" pumpa nije udaljena 75 km u jednom pravcu nikad ne bih ni pomislio na to...
                            U severnoj Kos. Mitrovici je sve, 'ajde da kazhem, normalno, ljudi rade, kupuju i prodaju, krecu se normalno, kafici i klubovi uveche puni, pojedini do 5-6 ujutru... Gostuju bendovi i "estradni umetnici", sem vode i struje ( ) ima satelitskog interneta, kablovske televizije, chak i salona za lepotu ( )... Ali, nije Kosovo samo Mitrovica, ono shta prozhivljavaju ljudi u enklavama unutar Kosova je nishta manje od geta, isti recept, samo drugi vek u pitanju... Restrikcije vode i struje ne broje vishe satima, nego danima. Internet i kablovska tv su u domenu nauchne fantastike... Ljudi se krecu samo do "oboda" sela ili naselja, svaki korak dalje je korak blizhe tragichnom ishodu. U 7 uveche su svi u kucama, zakljuchani, stariji mushkarci na oprezu preko noci, spavaju preko dana... I tako dalje, sve u svemu jako zhalosna situacija, sramota za 21. vek i sav taj "demokratski" svet...

Tako da, ono shto se u proteklih par godina chuje na tv-u ili radiu kad je Kosovo u pitanju je uglavnom, ali ne i uvek, blizu istini. Mitrovica je specifichan sluchaj jer je podeljen grad, pa se "hocesh-necesh" na neki prisilan nachin po malo trguje, proradile su stare komshijske veze pa je standard da neko iz severnog dela naruchi/kupi neshta iz juzhnog, a ono shto oni nemaju na jugu naruche preko nekog od prijatelja iz severnog dela grada... Ima josh primera gde se staro prijateljstvo kako-tako ochuvalo pa se ljudi i srecu po kafanama i lokalima, ukglavnom u "bafer" zoni, oko mostova na Ibru koji je postao neka prirodna granica i linija razgranichenja... Stare gradjanske porodice iz oba dela grada, civilizovane i intelektualne, komuniciraju medjusobno i ima tu telefonskih kontakata svakodnevno, medjusobnog chestitanja praznika, istinsko prijateljstvo malo shta mozhe da pokvari... Ovakvi primeri bude neku nadu, ali je ogromna vecina njih drugachija do krajnosti...

Medjutim, jedno je prichati o Kos. Mitrovici, a neshto sasvim drugo kad je unutrashnjost Kosova u pitanju. Situacija je sad u nekom "stand by" rezhimu, idu pregovori pa im sad najmanje treba konflikata ili incidenata, tako da, za sad je sve shatro ok. Upravo potvrdjuje ono shto je djukic napisao...

Problem ce nastati kad pregovori zavrshe, bez obzira na ishod... Kad do toga dodje, u ovom momenu necu ni da pomislim shta ce se deshavati ovamo...

Iskustvo mi ne dozvoljava da se nadam nichemu dobrom...

PS. Al' odoh u off...

Comment

• Daka
                              CBC Senator
                              • 15.06.2005
                              • 277
                              • Subotica

OVERSPEED divim se tvojim viteskim podvizima odlaskom u "nepoznat" kraj,ali me oduvek interesovalo odakle ti choveche apetit da SVE to tamo gutash,mislim na samu situaciju,nachin zhivota,neznajuci tvoje godine a mislim da si mladji covek, kako nisi pokusao da nadjes izlaz iz tog lavirinta odlaskom u neki normalan mirniji kraj Srbije.Sta te tamo vezhe ,da li mozda neki porodicni biznis ili ne znam vec sta?! Neverujem da si JAD i BEDA cim razmishljash o izduvnoj grani od 1000 evra, jer i MI koji radimo i zivimo, kao ja licno od drzavnog budzeta u ne bitno koji deo Srbije ipak josh nismo toliko kurazhni da dajemo npr. tolike pare, al to nije sushtina ove priche.Mene je "silom prilika"naveo put ka KOSOVU i to prvi i poslednji put u zhivotu 97/98(naravno zahvaljujuci VJ)bio sam i ziveo tamo 9,5 meseci i slazhem se da i TAD a kamoli sad nije bila nimalo naivna situacija. Istina je da postoje civilizovani ljudi zdravog razuma ali je problem sto su vecina tamo koliko sam ja mogao da skapiram uglavno neobrazovani i tupavi ljudi(da ne kazem divljaci)podlozhni manipulacijama njihovih idejnih vodja.Navescu primer:Ja sam inache sluzhio na aerodromu Slatina i davali smo strazu na nekom SUVOM BREGU blizu Belacevca ,ja na strazi vreme skole ,gledam ja na sat i mislim se pa dobro kad ova deca idu u skolu oni samo znaju cuvati krave.Redovno ih srecem svaki ****ni dan samo vodaju krave na ispashu a ima ih ko zecheva. Mislim da je njihov mentalitet daleko ,daleko od evropskog .Shetajuci kroz Prishtinu ispod svake terase si mogao da naletish na privatnu divlju deponiju (UZHAS KAKO JE PRALJAV GRAD BIO).Uglavnom sve u svemu nisu mi ostali lepi utisci i jako mi je zhao ljudi koji zhive u enklavama ,kako oni kazhu, ali meni to vishe lichi na GETO!!!

Comment

• TETAK
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3034
                                • Čačak, Srbija

Nije njima problem kad se na pumpi pojavi jedan Srbin....problem nastaje ako ih se pojavi 100 i to u uniformama '63.... tak da natoče....
                                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                                X