pravljenje sajta???!!!

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

pravljenje sajta???!!!

pa ovako! radi se o sledecem! imam zelju da napravim internet sajt (koji nema veze sa forumom) znaci klasicna prezentacija! e sada zanima me sta mi je potrebno od programa za ovu operaciju i kako da zauzmem internet adresu???
    znaci daj te neko objasnjenju koja je procedura i kako!!!!

unapred zahvalan!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Od programa ti treba Macromedia Dreamweaver, a ako hoces nasu adresu co.yu onda ti treba firma i brdooooooooo papira da bi to odradio ili registrujes com.net.biz... za ~25 eura godisnje. Sve te registracije ti odradjuje provajder za kog se odlucis i kome placas jos oko 2000 za godisnje hostovanje sajta.
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Ljubo
      CBC Senator
      • 18.10.2005
      • 278
      • Kraljevo

Originally posted by uglavnom_bezopasni
      Od programa ti treba Macromedia Dreamweaver, a ako hoces nasu adresu co.yu onda ti treba firma i brdooooooooo papira da bi to odradio ili registrujes com.net.biz... za ~25 eura godisnje. Sve te registracije ti odradjuje provajder za kog se odlucis i kome placas jos oko 2000 za godisnje hostovanje sajta.
      Ne mora Macromedia Dreamweaver, ima brdo programa pomocu kojih mozes da odradis posao.
      Ja sam recimo poslednji put koristio neki HTML-KIT.
      I ne mora brdo papira za registrovanje domena pod nacionalnim domenom (lepo receno, zar ne), tj. co.yu. Potrebno je da imas firmu naravno.
      Kontaktiras provajdera koji ce da ti hostuje sajt i obavi formalnosti oko registracije.
      Koliko ja znam, najjeftinije je kod Verata.

Comment

• skaarj
        CBC Veteran
        • 25.03.2005
        • 176
        • Novi Sad

Da bi poceo nabavi Dreamweaver 8. On ce ti pomoci da kreiras stranice sajta i da ubacis sadrzaje.

Opredeli se za hosting provajdera (ljudi koji ce ti cuvati sajt). Ukoliko imas registrovanu firmu mozes da trazis .co.yu domen besplatno (tu ce ti od pomoci sa pomenutom papirologijom pomoci hosting provajderi). Proces registracija zna da traje od 2 dana do 3 nedelje zavisi kako se kome zalomi.

Alteranitvno mozes da uzmes neki internacionalni domen koji godisnjekosta od 10 do 25eura, zavsisi gde ga registrujes.

Naravno, ako imas jos nekih pitanja ti kazi, jer ja se bavim izradom sajtova duzi vremenski period tako da oko toga mogu da ti pomognem...

/Skaarj
        *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

[quote]I ne mora brdo papira za registrovanje domena pod nacionalnim domenom (lepo receno, zar ne), tj. co.yu. Potrebno je da imas firmu naravno.

Posle pet dana maltretiranja ja odlucio da registrujem inter domen (.net)
          Samo fotokopiranja su me kostala 25eura, a da ne pricam o tome da traze nesto sto ja nemam i necu ni imati jel to vise ne postoji, ali oni traze... Treba BRDO papira, po tacno odredjenoj proceduri...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Koliko ja znam, najjeftinije je kod Verata.
            Verat je skroz OK.
            Za registrovanje .co.yu domena je potrebna fotokopija licne karte i fotokopija resenja o osnivanju radnje (preduzeca) i sve se zavrsava za 5 min.

Hosting je na godisnjem nivou oko 1500-2000 dinara.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

kako za pocetak da zauzmem internet adresu?
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

hehehe kasnim a ivan vec odgovorio!

koji je najprostiji program za pravljenje sajta

Comment

• HotDog
                  CBC Senator XXL
                  • 06.05.2005
                  • 965
                  • BSG 75 (011)

Preporucujem vec pomenuti Macromedia Dreamweaver, moze i u kombinaciji sa Macromedia Fireworks, koji ce ti pomoci oko grafickog dela, za pocetak sasvim dovoljno!

Comment

• Nikola
                    CBC Senator XXL
                    • 29.09.2004
                    • 975
                    • Indjija/Vojvodina

Originally posted by ada12
                    koji je najprostiji program za pravljenje sajta
                    notepad

.:Cuore Sportivo:.
                    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• HotDog
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 965
                      • BSG 75 (011)

eh, stara fora

Comment

• NemanjaNS
                        CBC Veteran
                        • 26.10.2004
                        • 121
                        • Novi Sad

ajd da se i ja ukljucim
                        ako ti je bitno samo da sklepas nesto za pocetak - mozes koristiti i microsoft frontpage (dolazi uz office, vecina pocetnika vec od ranije poznaje okruzenje MS-worda pa se tu lakse snadju), a ako hoces da to bas lepo izgleda onda ti treba dosta zivaca+fireworks(za grafiku, zaobidji photoshop sto se tice web grafike)+pomenuti dreamweaver..
                        Ako imas visa karticu - domen mozes na www.godaddy.com da registrujes za nekih 8$ godisnje .com sto je manje od 10eur..
                        sto se hosting a tice, moguca improvizacija je da na prostor svog provajdera (obicno daju ~2-5mb za licnu prezentaciju) postavis sajt (realna adresa ce biti www.provajder.yu/nesto/tvojeime a na .com postavis preusmeravanje (mozda imaju i onaj frame-redirect, istrazi) na tvoj sajt. Druga opcija je - placeni hosting, koji nije previse skup i mozes da ih cimas ako nesto ne valja, dok za freehosting nemas support..
                        Jedan klik u Photoshopu i vec smo spremni za Evropu..

Comment

• Ljubo
                          CBC Senator
                          • 18.10.2005
                          • 278
                          • Kraljevo

I ne mora brdo papira za registrovanje domena pod nacionalnim domenom (lepo receno, zar ne), tj. co.yu. Potrebno je da imas firmu naravno.

Samo fotokopiranja su me kostala 25eura, a da ne pricam o tome da traze nesto sto ja nemam i necu ni imati jel to vise ne postoji, ali oni traze... Treba BRDO papira, po tacno odredjenoj proceduri...
                          Ne razumem.
                          Kakva i cega fotokopiranja???

Ako hoces da registrujes internacionalni domen, potrebna ti je samo lova, i to od nekih 7-8 US$ pa do 20-30 US$ zavisi da li je pod domenom COM, NET, ili TV, BIZ, INFO i sl.
                          To je cela "procedura" za registraciju domena, potrebna je samo platna kartica. Ja sam ranije koristio www.register-fly.com .

Jedino ako ides preko nasih preprodavaca internacionalnih domena.... ali ne verujem ni da oni traze vise nego sto se trazi njima samima.

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

direktno me zanima co.yu

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Originally posted by Ljubo

Ne razumem.
                              Kakva i cega fotokopiranja???

Ako hoces da registrujes internacionalni domen, potrebna ti je samo lova, i to od nekih 7-8 US$ pa do 20-30 US$ zavisi da li je pod domenom COM, NET, ili TV, BIZ, INFO i sl.
                              To je cela "procedura" za registraciju domena, potrebna je samo platna kartica. Ja sam ranije koristio www.register-fly.com .

Jedino ako ides preko nasih preprodavaca internacionalnih domena.... ali ne verujem ni da oni traze vise nego sto se trazi njima samima.
                              Pa za co.yu ti trebaju sva dokumenta od firme na emil ili kax direktno nic-u, pa izjava, pa tacno u odredjenom formatu, pa...
                              Internacionalni nije problem...

Comment

Working...