adsl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja se time dugo bavim, i koliko znam provajderi dobijaju od Telekoma tacno onoliko koliko zatraze, to jest plate protoka. (i nema ogranicenja u tehnici, mogu terabajti protoka da se zakupe ako se ima para da se izfinansira).

drugim recima, od politike provajdera zavisi koliko ce korisnika biti rasporedjeno na tih recimo 1Mbit, a kod nekih provajdera aDSL se moze razlicito ugovarati prema zeljenom garantovanom protoku- konkretno Eunet ima razlicite cene aDSLa za razlicite stepene agregacije.

SBB kao i drugi provajderi koristi Telekom kao backbone za internet ali ima sasvim drugaciju politiku i garantuje placeni protok, uvek svih 24sata svih 365 dana nezavisno za svakog korisnika.
    i kosta manje od vecine aDSL ponuda po prenetom MB podataka.

mislim, jer ne mogu da tvrdim jer nemam uvid u poslovne knjige, da ipak sve potice od provajdera i zelje za maximiziranim profitom po cenu ponudjenog kvaliteta posto ima samo 2 linka (firme) ka inostranstvu direktno zemaljskim putem a ponude provajdera koje proisticu koriscenjem ta 2 linka se bitno razlikuju od grada do grada i slucaja do slucaja, pa do toga i da razlicito kosta biznis preneti MB i privatno preneti MB iako se radi o jednoj te istoj kolicini jednih te istih podataka.

ali, ne bih se zalio narocito...u poslednjih 5 godina predjen je jako veliki put sto se lakse dostupnosti i bitno manje cene interneta tice.
    a i neposredna buducnost jako puno obecava, vec ove godine sa novim sistemom distributivne mreze koji je u pripremi.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Nikola
      CBC Senator XXL
      • 29.09.2004
      • 975
      • Indjija/Vojvodina

Originally posted by don
      Originally posted by Nikola
      Originally posted by don
      svi provajderi od telekoma dobijaju kroz zicu 1Mbit za 32 korisnika...
      nece bas biti da je tako:
      http://www.eunet.yu/cms/view.php?id=5518
      Bas je tako, veruj mi, bavim se time i znam, surovo
      don, dam ti link na kojem se jasno vidi da provajder moze da odluci koliki ce stepen agregacije biti, i ti mi opet kazes da nije tacno, vec da svi dobiaju po 1Mbit/32 korisnika......ne razumem te
      .:Cuore Sportivo:.
      Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• don
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2005
        • 483
        • Beograd

Brate, drzao sam ponudu telekoma, i citao i cudio se, zato ti i kazem!
        Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
        Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
        Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• master
          CBC Član
          • 06.04.2006
          • 68
          • Nis

Sa Sezamom nema problema,bar ih ja nemam...odlicno funkcionise...

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

U kom si delu grada

Comment

• master
              CBC Član
              • 06.04.2006
              • 68
              • Nis

Pantalej...ako mene pitas Wiz

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Ah,znaci i tamo ima adsl,uskoro telefon poskupljuje 2x pa moram da trazim alternativu za net,nemogu vise na dial

Comment

• master
                  CBC Član
                  • 06.04.2006
                  • 68
                  • Nis

Da,od skoro...dva meseca besplatno (uskoro mi istice)...ja sam uzeo 256 za pocetak i probu i sasvim sam zadovoljan i brzinom i ostalim,nema nikakvih smetnji...

Comment

• Janko3x
                    CBC Član
                    • 21.04.2006
                    • 20
                    • NBGD

Evo ja vec 8 meseci arcim adsl 256K preko Verata, ne gasim komp ni nocu od kad je uveden , nema filtriranja portova, za agregaciju garantuju da je nema i stvarno posle toliko vremena sve sljaka punom brzinom. Ali da se razumemo nije isto surf i download, kod surfa nikad nije puna brzina nego pada na 100K-200K u zavisnosti od frekfencije saobracaja, servera itd. Kod downloada kada skidate npr. Dap-om uvek ide puna brzina pa nekad i brze, isto vazi i za torrente ili P2P. Samo kod njih placate otvaranje naloga 2000din i kupujete sami modem koji je oko 15e, ali je pretplata 1700din a podesavanje je za 2min (preko telefona vam daju parametre). Inace na Novom BG-u sam i cekao sam 6 meseci da Telekom instalira adsl uredjaje na centrali

Comment

• master
                      CBC Član
                      • 06.04.2006
                      • 68
                      • Nis

E ovako...kao sto sam vec pomenuo u Nisu je dva meseca besplatno,oprema komplet (sve sto je potrebno) takodje besplatno,za podesavanje se dobija uputstvo (stampano) a moze i telefonom i prosecno inteligentnom coveku treba 5 min da sve poveze i podesi...po isteku ta dva meseca,mozes da nastavis sa koriscenjem a i ne moras (u tom slucaju samo vratis opremu)...ako nastavljas sa koriscenjem za 256 k se placa 1200 dinara mesecno sa limitom od 10Gb za upload i 10 Gb za download dok dodatni prostor (ako vam zatreba) placate 330 din za 1 GB...e sad ima jeftinija varijanta od 850 dinara mesecno ali je limit 1 Gb upload i 1 Gb download...

Comment

• Soichiro
                        CBC Član
                        • 02.04.2006
                        • 13
                        • dole na uglu

Evo i mojih iskustva sa neobee adsl-om. Imam prikljucak vec 6 meseci. Prva 2 meseca sve je radilo perfektno: http, ftp download, bez prekida, zaglupljivanja veze itd. Onda posto je narod navalio (zbog cene) sledi opsta havarija: previshe korisnika, mali provajder, svi neshto downloduju=svakodnevni haos. Sve je dobro dokumentovano na bench forumu. Mada su i tamo preterivali. Tipa: nisam skinuo 60 giga ovog meseca nego 45 pa cu da napljujem provajdera... itd
                        Cinjenica je da u poslednja 2 meseca ponovo sve radi super: stabilna veza, download dobar, bez ikakvih problema. E sad da li je to zbog opste bezanije kod drugih provajdera posle navedenih problema ne znam ali sada je sve korektno.
                        Nisam imao problema sa Actiontec modemom koji se dobija dzaba ali ima dosta ljudi kod kojih je crko veoma brzo ili su ga vratili zbog drugih problema. Jedino me nervira shto se 3 puta duze se boot-uje windows.
                        Mislim da je za cenu neobee adsl sasvim ok samo shto ljudi treba da shvate da oni nisu velichine kao Beotel, EUnet ili PTT.

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Ima li neko od korisnika Neobee adsl-a da mi napise kakvo je stanje sa uslugom sada?
                          Power of dreams !!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Uglavnom..., desi se ponekad da ne radi iz cista mira, ili zato sto se oni sele, a nisu nikom rekli, ili su im crkla napajanja od 38MHz linkova ili radi internet ali im ne radi mail i hosting ili...

Sad ce biti pljuvanja po meni, ali SEZAM je zakon sto se tice ADSL-a. (posaljes mail, lepo pitas i (skoro) sve moze da se sredi)
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Da malo pojasnim:

poslao email: "ja se selim i nemam para sada moze pretplata da se produzi"
                              odgovor: "naravno, lepo koristite i lepo u novom domu... bla, bla..."

povodom selidbe popunim obrazac za proveru tehnickih mogucnosti negde oko 12-01 nocu, ujutru u pola deset zvrrrr "ovde sezam kada mozete da dodjete da popunite ugovor..."
                              "ali ja sam vec clan treba da se za dvadeset dana preselim na novu adresu pa to..."
                              "aha dobro javicemo van se kasnije"
                              ... oko 13-14 zvrr
                              "ovde sezam pusten vam je adsl na novom broju, a radice i na starom do kraja meseca, sretno u novom...blabla..."

ima jos samo nemogu da se setim...

a kod poste smo cekali da dodju neka dva lika iz beograda da donesu ruter, pa sa njima pravis ugovor o jednom, a sa neznam kim o drugom, pa ako oces i email adresu onda moras da ides valjda u ptt da otvoris, a jos nisam provalio kako se menja password (nisam se doduse ni trudio preterano), a mozda se i tu nesto promenilo, to su bili medju prvim prikljucima...
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• bojan
                                CBC Senator
                                • 29.08.2005
                                • 232
                                • novi beograd

ja se prijavio preko neta, provere oni kazu stekli su se uslovi (skoro sam dobio digitalnu centralu), ali cvrc... nema slobodnih portova, kazu kad ih bude bilo javice mi i tako cekam vec deset dana.... kad ce biti ne znaju ni oni jer nije do njih kazu, a inace sto se tice prijave bili su korektni

Comment

Working...
                                X